сряда, януари 13, 2010

Пасат ли трева евродепутатите?

Има много по-трагични еврокомисари, но техните държави и евродепутати не създават такива проблеми. Точно обратното - толерират ги, подпомагат ги, защото на там има напрежение," заяви Борисов.

Стратегията на Желева, очевидно, е типичната стратегия на българския национален отбор по футбол на световни и европейски първенства. Минаваме на следващ кръг, по волята на въртележките в таблицата, с точки и голова разлика, не знащото сме добри, а защото има и по-трагични от нас.

На всеки минавал на интервю в международна фирма с представителство в България на средноголям или на висок пост, му е ясно: Няма как да минеш ситото преди да обясниш всеки неясен, да не кажа спорен, детайл от миналото си. Аз самият, току що завършил студент, преди много години, бях въртян на шиш по три часа в двете най-големи фирми за набиране на персонал по онова време. В едната, на английски.

В европарламента, където изпитващите са твои КОНКУРЕНТИ за депутатските места, няма логика изпитът да минава по-лесно или по-формално. Още повече, че това е един от случаите, в които опозицията ИМА ДУМАТА в управлението.

Безумно е да се обвинява Антония Първанова за собственоръчния провал на Желева на изслушването.

"Бих се обърнал към тези хора от БСП и НДСВ - на жените не се правят такива работи". Борисов се обърна и към главния по думите му генератор на сценария срещу Желева - БСП:"Искам да им кажа, че не са ме ядосали дори, гледам ги със съжаление, снизхождение, радвам им се, че се мъчат по този начин, но повторям - на жени такива работи не се правят".

Значи ако евродепутатите пасат трева, може би това се отнася за част от евробългарските такива.

13 коментара:

legrandelf каза...

"на жените не се правят такива работи"

Хубаво е, че голяма част от борисовите изказвания (а и деяния) не се транслират за пред другите медии :)

Искам да му задам много въпроси на Бойко, а един от тях определено ще е:

"а какви работи се правят на жените"

Забавна е тая политика! Върви, как' си знае, заеби! :)))

Комитата каза...

Елфе, елфе, изказванията само на двамата ще ми стигнат за цяло предаване.

legrandelf каза...

А, предаване :)

Направи го обществено зарибителен формат - "турски сериал" :)

Бойкуджи Паша и Желевю Ага :)

Майката си отракА! :)

Търновец каза...

Желева мънка и използва английски на ниво Стоичков... БД се държи като слон в стъкларски магазин... Плевнелиев обявява натовски мерки за сигурност около търга за Тракия... Мултака ще строял БГ Лувър... Всяка седмица все по-хитови представления. Де ще му излезе края, идея си нямам.

Benedetto каза...

"на жените не се правят такива работи"

Интересно ми е, дали сега феминистките ще скочат срещу това изказване на бате Премиера

Черна котка каза...

Не съм феминистка, даже по-скоро обратното, но тези думи на ББ са, както се казва в Ало, ало - "голям издън".:)))

Анонимен каза...

"...на жените не се правят такива работи..." - да не би да сме на виенски бал, че си вкарваме такива "кавалерски" чупки и стойки??? Или по презумпция приемаме, че жените са прости, тъпи, дефинитивно малоумни и затова всичко им е простено? А може би, понеже им се правят разни други неща, оттам нататък може да си играят игри всякакви???

Анонимен каза...

Всичко е безкрайно ясно, прочетете по-долу ФАКТИТЕ, и моля, РАЗПРОСТРАНЕТЕ ГИ, възможно на най-много места, защото цензурата пак почна да действа яко – под една от статиите за Дж/Й/Желева в „Дневник“ (смятайте за другите „медии“ какво остава) забраниха публикуването на коментари…

Търси се достатъчно КОРНАЗ човек (журналист, или политик, или член на НПО, или просто гражданин), който да коментира следните факти, ама не по форуми, а направо в Брюксел:

(ДВ бр. 47 от 07.06.2005 г.)
Бургаският окръжен съд на основание чл. 6 във връзка с чл. 119, ал. 2 ТЗ с решение от 16.III.2004 г. по ф.д. № 3475/98 вписа промени за „Глобал – Консулт“ – ООД: заличава като съдружници „Ноблекс“ – ООД, и Румяна Русева Желева; вписва като съдружници Пламен Живков Панайотов и Костадин Живков Панайотов; освобождава като управител Румяна Русева Желева; вписва като управител Костадин Стоянов Костадинов.
62097

( ДВ бр. 069 от 24.08.2007 г.)
Бургаският окръжен съд на основание чл. 6 във връзка с чл. 119, ал. 2 ТЗ с решение от 14.VI.2006 г. по ф. д. № 03475/98 вписва промени за „Глобал консулт“-ЕООД: заличава като управител и едноличен собственик на капитала Пламен Живков Панайотов; вписва като управител и едноличен собственик на капитала Румяна Русева Желева.
52994

И така какво всъщност се е случило. Тя е напуснала фирмата, подала е декларация, след което пак си е върнала фирмата.
След което е наближило попълване на нова декларация и на 22.04.2009 година тя отново напуска Глобал Консулт, като този път фирмата не само, че си сменя сбствениците, но за по-сигурно си сменя и името (Ауто Спа).

Това „хитреене“ е много по-лошо от попълване на документ с невярно съдържание.

Тази Йелева си е за съд, а не за ЕК

Анонимен каза...

или просто тая работа с жените и такивата работи е начин да не признаят, че всъщност това е един огромен гаф за България. Защото сигурно има и грамотни хора в държавата ни, можеха да я подготвят малко по въпроса, поне да изглежда компетентна (но това е възможно ако все пак признаеш поне пред себе си, че не разбираш от всичко и такива хора просто няма, пък и не е необходимо да има). Тогава, може би останалото щеше да бледнее, а не да изпъква, а така представата е - хем некомпетентни, хем с тъмно минало. Не трева трябва да пасат, а цели бали със слама

Анонимен каза...

КАКВИ РАБОТИ?!?!?!, те всъщност нищо не й направиха, това прилича малко на риторичния въпрос "Кой ми сра в гащите"

Анонимен каза...

Не трябва за Желева да важи закона, зашото е умна и красива. Законите са за другите, защото така каза ББ. Виновна е тройната коалиция, съставена от двама - Доган и Станишев.

Анонимен каза...

Кандидатката за еврокомисар Желева, на фона на най-добрия еврокомисар Меглена Кунева в предишната еврокомисия, показно се самодефлорира пред българския народ , пред евродепутатите и пред населението на цяла Европа.

На всички ни показа "високия си морал" и този на партията ГЕРБ пред целия свят, престоявайки 2 години в европарламента с лъжи като евродепутат на ГЕРБ.

И знаейки за лъжите в декларациите у нас и пред европарламента имаше НАГЛОСТТА да кандидатсква за еврокомисар!!!

Тя въвлече с "високия си морал", като зам. председател на ЕНП и самата фракция на ЕНП в европарламента.

Може ли човек, който няма елементарни географски познания да бъде външен министър на България?

И като провален външен министър как ще представлява страната ни при регулярните срещи на външните министри на Европейския съюз?

Ще гледат на нашия външен министър като неприятна съпътстваща част на срещите !

ДА ИМ Е ЧЕСТИТА !

Бойко да си я пази и да не казва, че не знаел НИЩО.

НАЛИ САМО ЗА СЪМНЕНИЯ УВОЛНЯВАШЕ ? НАЛИ ТАКА БЕШЕ,А ?

Георги Павлов каза...

Става въпрос за политическа борба на всяка цена:

- 1во съпругът на Желева бе обявен за мафиот. Той е юрист. Бил е шеф на клон на ЦКБ в Бургас, а преди това - на банка Биохим.

- 2ро сега се говори за някакъв конфликт на интереси, за недекларирано голямо нещо и т.н. Фактите са прости: Желева винаги е декларирала, че е собственик на Глобал консулт. Вижте декларациите й:
http://register.bulnao.government.bg/2007/49709151-05F6-46D6-8F95-42D7E6A72A30.xml

http://register.bulnao.government.bg/2008/49709151-05F6-46D6-8F95-42D7E6A72A30.xml

Да сме наясно: да си собственик на фирма НЕ Е забранено. Все пак сме капиталическа страна.

Да, не е декларирала, че е и управител на фирмата. Ама то не се и изисква да се декларира, защото е забранено. Желева казва, че фирмата няма дейност (защо никой не споменава това?) Има - няма, в грешка е. Трябваше да си признае.

Но никакъв конфликт на интереси няма. Не е известно Глобал консулт да има сделка s когото и да е било, камо ли от някой свързан с държавата. За сравнение: Батко бе дал на Братко над 80 милиона.

Да кажа още (не я оневинявам): не е единствена пропуснала да се отпише. Да не давам конкретни примери с действащи фирми.

- 3то се повдига въпроса "ама как е спестила 73 000 евро"

и ще се продължи до безкрай.


За мен важните въпроси са:
- разбрахте ли най-после, че евродепутатите искат да направят федерална Европа и да ни отнемат правото да управляваме каквото и да е сами;
- че не използвахме изслушванията да повдигнем българските искания, например за правото ни да въведем еврото, ако отговаряме на обективните критерии.

Споделените неща на Комитата

Виж какво споделям , заслужава си повече от това, което пиша. (старите споделени неща)