понеделник, януари 04, 2010

Приключено по давност

Документалният филм, правен по материалите от делото за подпалването на партийния дом може да се гледа онлайн.

Първа част

Втора част

Трета част

Благодаря на Мерим за линковете.
Филмът е уникален!


.

8 коментара:

Анонимен каза...

Аз случайно се указах на площада и вътрешно одобрих подпалването. Но лично си спомням някои факти. Луджев с една група хващаха момчета, участвуващи в паленето и им записваха имената. Те знаеха кой е Луджев и с удостоверяваха самоличността си. Очаквах после той да разобличи подпалвачите, но се вижда сега какво говори. Не се учудвам на факта, че той е бил кадър на ДС. Тренчев беше толкова щастлив, че приличаше на Нерон пред горящия Рим. Във филма на Станкушев се виждаше как се пали и руши, но не беше зафиксирана документално нито една физиономия ( не знам дали е имал нещо и той с ДС). Типичен пример за лумпен това е Амадеус Кръстев.

Павел Борисов Николов каза...

Благодарности! Отдавна го дебнем с един приятел да се появи!!

Георги Павлов каза...

Поразен бях от свидетелствата на човека от охраната на Партийния дом .. политическите извъртания и пози не ми бяха приятни ..

И още две неща:
- интериорът около хората (кой къде е сега);
- Любен Гоцев на 79г., хитър и с бистър ум. Какъв ли е бил през 90-та?

Анонимен каза...

Благословени да сте, че сте го открили! От миналата година чакам да си го дръпна! Ще го покажат по т.н.национална ТВ след 50 години!

Анонимен каза...

браво баце, че даваш връзките към филма, защото той е уникален за Бг, и трябва да се гледа от всеки имащ претенции за средноинтелигенен, без промит от ТВ и ПР мозък, и с достойнство, свободен човек.

от друга страна, като гледам коментарите, че са меко казано оскъднички, съм скептичен за това кой ще отдели близо три часа време за истината, като истина къща не храни и душевни рани не лекува.

от трета страна тези неща няма как другояче да бъдат казани и показани освен в този формат и по този начин.

та за разминаването между очакванията на потенциалната рехава (вж. по-горе) аудитория и начинът на изразяване на авторовите послания ми думата.
ама ти не си виновен, де, това е ясно.

май това ще е първото и последно истинско журналисическо разследване за последните (и вероятно и следващите) 20 г.

"...и студ, и мраз, и плач без надежда
навяват на теб скръб на сърцето."

та, такива работи, да...

Анонимен каза...

Не е само партийния дом. Целият процес е бил умело режисиран от край до край. Всички опити да се направи нещо са били потушени чрез лукавство, коварство и както комунягите най-добре умеят.
Писнало ми е да слушам за тия фашистки истории. Комунягите са интернационалисти и те не признават държави и граници.Всички, които имат национално и патриотично самосъзнание и искат да направят едно нормално място за живеене на семейтвата си, са заклемнявани като фашисти.
Още преди болшевишката революция, истинските хора в България са разбрали, че единствено българският национализъм може да противодейства успешно на комунизЪма. От тогава нормалните хора се наричат фашисти и до ден днешен.
България умря на 9.9.44г., като този процес започна със смъртта на Цар Борис III, убийството на ген. Хр. Луков от комунягите и други такива показни акции. Оконачателната смърт настъпи след масовите убийства на интелигентния български гражданин, българския учител, бългаския поп и т.н. 50 хил. души, които дърпаха Царство България напред.

Другарят Лилов иска да затвори историята, защото така му е най-удобно. Един друг другар - "големият историк" Б. Димитров преди време каза, че дори и Москва да ни върне архивите нищо няма да излезе от там, защото всичко се знае. Това е тяхната цел - нищо да не излезе наяве.

Вечният комунизъм дойде.

Единственото спасение е абсолютна и пълна декомунизация като се започне от партийните фамилии и се стигне до последния редови член БКП(БСП) поне за 50г. напред. Имало е около 4млн. членове. Ако от останалите не може да се намерят 40-50 хил. свестни хора, най-добре е да се удари ключа на държавата. Това може да стане само с помощта на българските емигранти по света...
Мечтите са безплатни, както се казва...

Приятен ден,
един български националист, пардон фашист или по-точно фашизоид...
бай Стоян

Анонимен каза...

Забравих да сложа едно видео, което обобщава разрухата на България като държава след 9.9.44г.
Изключително точно и прецизно.
http://www.youtube.com/watch?v=vjG5R1kXbiA
бай Стоян

Анонимен каза...

Истината е много по-дълбока от интернационализма и комунизма.Зад тези фрази се крие нещо конкретно,което не се променя,а променя само фразите.
А Любен Гоцев и през 90-те е бил същия педал като сега,палячо и марионетка.

Споделените неща на Комитата

Виж какво споделям , заслужава си повече от това, което пиша. (старите споделени неща)