четвъртък, януари 21, 2010

Милиционерщината настъпва 2.0

Събитията от последните няколко години подсказват вече еднозначно — партиите изглежда са вторичен инструмент на властта. Най-мощната група, която никога не слиза от власт — това са милиционерите. Говоря за свръхмощното лоби на МВР във всяка власт.

Факти:

Мракобесните идеи на Р. Петков и Михаил Миков за подслушване на гражданите бяха ожесточени при Цветанов, и само острата съпротива на гражданското общество ги отлага засега във времето.

Павлин Димитров с еднаква лекота прокарва едни и същи идеи и при Михаил Миков и при Цветан Цветанов.

Днес научавам, че новият закон за митингите и шествията, предложен още в миналия парламент, изключващ от възможните места за демонстрации традиционните места за протести на българската демокрация е приет на второ четене. Още нямам подробности кой как е гласувал.

Честито, демократи!

12 коментара:

Laleelay каза...

Ще трябва да правим нова заупокойна молитва на демокрацията у нас..

Честито на печелившите!

Бисер

Стоян Стоянов a.k.a Deeron каза...

Истински късметлии сме!

Анонимен каза...

Чакайте и ще видите. Идва ред на независимия съд, който има нахалството да не изпълнява заповедите на Цветанов. Нарочения Красю не можа да изиграе ролята си и беше забравен и до сега не е обвинен официално в нищо. Не интелигентни милиционери това умеят.

Миро каза...

Каква демокрация ви трябва на вас/тук и автор и коментиращи ми се струват напълно единодушни/ не знам,но явно не сте си подавали носа навън да видите как живеят белите хора.Моя милост съм можел в два през ноща да се разхождам през оживен град без да се страхувам за живота си. На много места в Европа. И в София преди двадесет години. Сега и с кола ме е страх да пресека града ако съм закъснял от командировка. За посещение на нощно заведение и дума да не става.И това ми било полицейщина. Във Велика Британия имай късмета да не гледаш бобито право в очите. И да не изпълняваш безпрекословно това което ти казва.На секундата. Майко мила каква демокрация ще те завърти.А бе момчета,чета ви чат пат,виждате ми се свесни ама звучите като гей дружинка.От мен да знаете: без ред нищо не става.Хората по света доброволно си свиват правата,за да има ред и закон. За да не изплува утайката на повърхността. Ако на вас ви харесва като ходите на мачове да палите седалки, да трошите автобуси и кратуните на противниковата агитка,тогава давайте.Аз се омитам.

Анонимен каза...

Щом бандитите щъкат на воля 20 години и не се намери власт да ги ликвидира...-извод: бандитите ни управляват.

Георги Камов каза...

Още по темата: http://mnd.posterous.com/10335811

Божо каза...

@Миро - хората по света си защитават правата, за разлика от нас. И никой не смее да им забрани да го правят.

Зелен Бетон каза...

Типичен пример за политическо късогледство.

Искат да опазят прозорците на парламента цели. И въобще не схващат, че целта на един протест не са прозорците. Недосегаемостта на прозорците ни най-малко не гарантира недосегаемост на властта.

Никакъв проблем няма в Южен парк да се разпъне един транспарант 4х3 метра с изображение на Народното събрание и да се направи митинг пред него. И хем протестът ще си е протест, хем на тях ще им се смеят гаргите.

А ако си въобразяват, че могат да се направят на нечули и невидяли, щом протестът не им е под прозорците, значи има още много да се учат на политика.

Станислав каза...

Тъжна работа...

Анонимен каза...

Ей, хора, нещата стават не само с протесто /аз 20 г. се занимавам с тях/, а с чукане по главата, т.е. с непрекъснато заливане на управляващите с граждански инициативи и решения на експерти. Като ви казах да направите вие, ИТ-специалистите един сайт, да кажем "България и гражданите" и да публикуваме там предложенията си, знаех, какво ви предлагам миналата година. Аз мога да участвам с евроинфо и предложения за областите, които следя - наука, висше образование, човешки права, европейска комуникация. Пак ви го предлагам и ако някой се навие, ще ви дам рубриките отново.

Любима

Анонимен каза...

Хора, представете си,че такъв закон имаше през 1990г- ами нито едно от събитията от новата ни"демократична "история нямаще да се състои!Нито демонстрациите за връщането на имената, нито големия син митинг, нито зимата на 1997, нито протестите за Странджа през 2007...Това, което дори БСП не посмя да забрани, сега го прави "дясната" партия на Б.Б?? И в пълно медийно затъмнение

Апостол Апостолов каза...

Досега светът бе устроен така: елит- стражи- плебс. България се превърна в някакъв невероятен Уникум, защото у нас стражите взеха властта и се превърнаха в елит. Блазе ни!

Споделените неща на Комитата

Виж какво споделям , заслужава си повече от това, което пиша. (старите споделени неща)