вторник, декември 15, 2009

Четири в едно от премиера, избран от народа!

Абе, днес не мога да се отърва от бисери:

Ще бъде иницииран национален референдум по въпроса дали да остане излъчването на новини на турски език по Българската национална телевизия. За такова допитване настояха преди десетина дни от "Атака", а днес премиерът Бойко Борисов каза, че подкрепя идеята. Борисов и лидерът на "Атака" Волен Сидеров свикаха и специална пресконференция, за да обявят пред медиите намеренията си.

Сферата е много деликатна, не искаме да се експлоатира въпросът и да се търси както атака срещу българските мюсюлмани, така и облагодетелстването им, затова подкрепям идеята да има референдум, което е най-демократичния начин да се реши въпросът, аргументира се премиерът. По думите му основната му цел е да се спре веднъж завинаги да се политизира тази тема.(източник)

Накратко: Премиерът Борисов смята да удари едно рамо на ДПС, да ни осигури бунтове, да влоши отношенията ни с мюсюлманските страни и с Турция и да ни скара с европейските партньори.

Да не говорим за развращаването на народа, като му предложи да наложи насила мнението на едно религиозно-езиково мнозинство над едно религиозно-езиково малцинство. Отново турците ще се почувстват засегнати, отново Доган ще получи индулгенция за безобразното си поведение, отново мафиотите от обръчите от фирми ще получат възможност да крадат, точно когато трябваше да приключим с тях.

Четири в едно!

PS. България — Швейцария на Балканите! (по идея на Тони)
.

26 коментара:

Господин И каза...

Аз пък искам да погледна позитивно на новината!

Първо, нека не тръгваме, като че ли поддръжниците на новините на турски вече сме загубили подобен референдум.

Осъзнавам, че мисълта за победа на подобно гласуване граничи с пожелателното в научната фантастика, но все пак един вот никога не е предрешен, нали така?

Освен това, с организирането на първия подобен референдум, Бойко ще отвори едно опасно (за олигархията и затворените елити) кранче - идеята, че хората всъщност имат право да вземат решения самостоятелно за бъдещето си и че носят отговорност за решенията си.

В крайна сметка с демокрацията трябва да се 'внимава', но единственият начин да бъде научено едно общество на демокрация е чрез практикуването ѝ.

Все пак аз мисля, че тоя въпрос постепенно ще заглъхне и нито референдум ще видим, нито нищо.

Труден каза...

Бойко се подмазва на Волен за нещо.
Като го получи, ще забрави за обещанието си :)
Но ако е сериозен, трябва да го оценим с "отличен". Както казва Господин И, време е нацията да започне да практикува демокрация.

И.Е. Станков каза...

Че идеята *точно* това да се решава с референдум е феноменално малоумна, е ясно. По много направления.

Но да драматизираме, чак до там, че ще има бунтове е също прекалено.

Комитата каза...

Аз нямам нищо против референдумите - мощно оръжие на демокрацията са. Но с тях може и много лесно да се злоупотреби. Акцентирам върху злоупотребата, а не върху формата и.

Belomore каза...

Няма много общо между швейцарския референдум и въпросния проектотакъв извън способа (референдум), така че паралелите с Швейцария са доста измамни.

Залагам два и пеесе обаче, че такъв референдум няма да има! ;)

Търновец каза...

Хммм... и аз мисля, че е много вероятно да се повтори сценария от Импийчмънта на Гоце. Днеска го подкрепяме, утре не, щото ще се изложим пред чужденците, разбираш ли...

Joke каза...

И аз като Господин И искам да погледна позитивно на новината, въпреки че ми е трудно. Но знаете ли какво си мисля...
Мисля си, че в момента една сравнително малка групичка преекспонират идеята, че тези новини са грешни. А на повечето хора те не им пречат. И се надявам да се случи следното нещо - референдумът да покаже, че българина е толерантен и че не му е приоритет това. Така ще се затвори устата на всички националисти, които си играят напоследък опасно с огъня.

Анонимен каза...

Странно е как ще се осигурят средства за провеждане на референдум при условие, че премиерът със "сълзи на очи" обяснява на пенсионерите как нямало пари за тях и за лекарите, и за учителите, и за надзирателите, а пък същевременно могат да се прахосат милиони за ненужно в случая национално допитване.

Анонимен каза...

Хитър ход на олигархията за отвличане на вниманието и мобилизация на ДПС и Атака, които са като скачени съдове.

(Само)убитият Ахмед Емин не беше ли писал докладна бележка, че е предоставил 1,6 милиона лена на Сидеров през 2005 година?

Интервю със Сезгин Мюмюн
- Г-н Мюмюн, обжалвали сте решението на Софийския районен съд /СРС/, по делото, с което лидерът на “Атака” Волен Сидеров ви осъди за клевета за изнасянето в медиите на документ, според който ДПС му е дало 1 600 000 лв. за предизборна кампания. Какво ви подтикна към тази стъпка?
- Аз трябва да си изчистя името! Ще искам да се направи експертиза на този документ. Ще го дам в Европа, за да се разбере истината.

Нека лидерът на “Атака” Сидеров да не се сърди и да не ме съди мен, а да се разберат с Ахмед

/Доган-б.ред./ двамата. Нека съдът събере тях двамата, нека извика свидетелите Росен Владимиров и Камен Костадинов. Това досега не се е случило, а има присъда?! Обжалвах и ще направя вече всичко, каквото трябва, да станат тези неща, преди да се произнесе съдът.

Трябваше да излезе този документ, за да разберат турците и помаците какво става.
Как тези, които уж са големи противници, всъщност работят заедно,
а се правят на врагове, за да сплотяват електората – турците и българите.

- Как се сдобихте с този документ?
- Беше пуснат в пощенската ми кутия. Съхранявах го доста време, събрах моето ръководство и се реши /имам протокол от заседанието/ да го изнеса. Пуснах документа в Главна прокуратура, пуснах го и в медиите.

Документът представлява докладна от покойния Ахмед Емин до лидера на ДПС Ахмед Доган. В него пише, че уговорката за предаването на 1 600 000 лв. за предизборната кампания на Волен Сидеров /“Атака” не се споменава/, е спазена. На бланка на ДПС, с мокър печат и подпис на Ахмед Емин. Като свидетели на предаването на парите са посочени бившият областен управител на София от ДПС Росен Владимиров и депутатът от същата партия Камен Костадинов.
http://blitz.bg/article/11267

Анонимен каза...

Хората са идиоти, и не трябва да бъдат питани. Този референдум, ако не друго, поне ще бъде шамар за "допитковците".

Анонимен каза...

@Господин И: Когато борците за права на съгражданите с алтернативна сексуална ориентация в Щатите загубиха наскоро един референдум за гей браковете, мисля, че беше в Масачузетс, изведнъж се сетиха, че не трябвало да се подлагат на гласуване основни човешки права и свободи; какво ще кажеш по този въпрос?

Анонимен каза...

Резултатът предварително е ясен. Като знаем . че ние сме 6 млн. избиратели, а те са 500 хил. Но тази работа е деликатна и с полицейщина не става. Аз мога да твърдя, че на нашите турци им е все тая дали ще има или не новини по българската телевизия. Ако сте минавали през селища с масово турско население, няма как да не ви направи впечатление гората от антени-чинии, с което имат директен достъп до турски или др. мюсюлмански телевизии. Но възниква проблемът с тяхното отблъскване от нашето ежедневие. Така очаквам за Доган да започнат да гласуват двойно повече гласове и в по-късен период никоя партия да не може да управлява без ДПС. Само не разбирам как като няма новини на турски, обръчът от фирми ще започне да краде повече.

Комитата каза...

Елементарно, анонимен. Българската държава става враждебна държава в този контект и бандитите стават нещо като борци за свобода.

Анонимен каза...

Това няма да е референдум за или против едно десетминутно телевизионно предаване. Това ще бъде референдум за или против българските граждани от турски произход. Или поне те така ще го възприемат. Евентуален положителен резултат (т.е. новините остават) ще забие последния пирон в ковчега на ДПС. Защото ако ние покажем на българските турци, че няма причина да се страхуват от етническите българи, те ще спрат да гласуват за ДПС и партията ще загине. Евентуален отрицателен резултат ще разруши мира в България.

Този референдум е най-сериозната възможност, с която разполагаме за да унищожим ДПС.

Анонимен каза...

Турците са хора чужди и враждебни нам. Винаги са били, винаги ще бъдат. Защото са мюсюлмани. А мюсюлманщината и враждебността е едно и също нещо. Затова искам да гласувам не против новини на турски, а против турците и мюсюлманите в България, против турците и мюсюлманите в Европа, против турците и мюсюлманите в света.

Комитата каза...

А пък някои Анонимни са чужди и враждебни мен.

Стойчо каза...

Споко, референдум няма да има

Анонимен каза...

Какво им става пък на тия? Какви референдуми, когато по въпроса си има конституция.Отвори я, бе, Бойко и я прочети, не харчи грешни народни пари за да се показваш колко си тъп!

voxy каза...

хахаха бунтове и кой ще ги прави тези бунтове??? Бабичките в кърджалийско и разградско ли. Омразата към Бойко очевидно не се отразява добре на преценките ви

Анонимен каза...

вместо такъв референдум, да направят референдум за политическата система и колко депутати да има в НС. Защото след четири години пак няма да остане време за това....

Didi_rock каза...

Не мислите ли ,че всъщност ние сме българи и като такива имаме право да решаваме какво и на какъв език да гледаме или не!Еди си кой щял да се обиди,еди си кой,щял да почне да краде...ами тогава,като като толкова много се притесняваме да не обидим някого да пуснем новини на руски,арменски,цигански, защо не и на китайски...така ще покажем колко сме толерантни.Само дето напоследък не виждам кой е толерантен към България.Всъщност може би онази публикация на турски във фейс бук със зачеркнатото българско знаме и грозните излияния върху българите и българската държава,е израз на толеранс???Не мисля!Моля ви не ми внушавайте към какво да бъда толерантен!

Комитата каза...

Не, определено не мисля. Много отдавна не живеем в държава на етническите българи, а в демократична държава на всички български граждани. И е редно да се уважават религиозните и езиковите особености на всеки български гражданин. Гражданите, чийто роден език е турският, които са процентно доста повече отколкото заделеното им време в националния ефир, ще бъдат ощетени ако и тези глупави новини ги спрат. Освен това, откъде накъде ще отмъщаваме за някакви луди дечица във Фейсбук на целокупното турскоезично малцинство в България? Събудете се!

Търновец каза...

Бойко каза вчера: "Убеден съм, че обирът на магистрала "Тракия", този във "Фантастико" и останалите не са случайни. Те съвпадат с най-важното посещение в подкрепа на правителството и на държавата. И точно в този ден новините биват изместени от тези обири."

И за това е редно пак в този същия ден да изместим новините за обирите с нещо друго ... да речем референдум за новините на Турски :)))

Didi_rock каза...

Kъм комитата:Бъди сигурен,че съм буден!Не искам да бъда разбран погрешно.НЕ ИСКАМ ДА ОТМЪЩАВАМ НА НИКОГО!Дадох пример за толеранс и отношение.От къде си сигурен,че това е детска работа?Комита,ти описваш нещата по начина,по който би трябвало да бъдат.Идеализираш ги и се опитваш да убедиш хората,че трябва да приемат твоята гледна точка и позиция.Не би трябвало да бъда толерантен към хора,които в собствената ми държава ме наричат гяур.Цял живот съм супер толерантен и може би за това си заслужих плесниците.
Още веднъж,не ми внушавайте толеранс.За да съществува такъв е необходима обратна връзка!
И в заключение искам да добавя,не мразя никого!

Графът каза...

Да ви попитам нещо: кога ги излъчват тези новини? Защото аз не съм попадал на тях и не зная, а разбирам, че пречели на много хора. Питам тук, защото всички около мен, които попитах, също не знаеха. Така и не открих от „многото хора” някой да ме осведоми…
Колко ще струва референдумът няма да питам – за такъв важен въпрос може даже да се отреже 12-та заплата и пенсия. Но имам предложение: ако активността е под 50% и референдумът се окаже невалиден, разноските по него да възстановят партиите, които са го гласували. Всяка реклама трябва да се плаща, безплатен обяд няма, нали така?

Комитата каза...

Didi_Rock, какво общо имат 100-тина луди тинейджъри в Турция с 1 000 000 български турци, че трябва заради първите да отмъщаваш на вторите? Ти ще се зарадваш ли ако заради някакви български хулигани, които нито познаваш, нито одобряваш, те накажат?

Споделените неща на Комитата

Виж какво споделям , заслужава си повече от това, което пиша. (старите споделени неща)