вторник, декември 22, 2009

Македония без визи, още една крачкаВ Македония са спретнали цяла кампания по повод отпадането на визите на 19-ти декември. Чекор понатаму (Крачка по-нататък) се казва. Учудващо е колко голямо внимание и средства отделят на пропагандата на такива случки, и очевидно са се подготвили поне от това лято, докато, ако си спомняте, клипът за влизане на България в ЕС беше правен набързо и в най-голямата софийска мъгла ;-)

Поздрави на моите македонски приятели и дано падането на визите им помогне да разберат по-добре света около себе си.

Видяно при Горан Трайков

17 коментара:

Й каза...

Както казваше един македонски виц "море истото говно си бев". Та така и с визовата либерализация. Тя (естествено) няма да е в състояние да помогне на македонците да се променят. Напротив - де що кадърно и светнато има сред тях, ще потърси препитание и учение в тугината /чижбина/.

Ние отсега трябва (мисля заедно с гърците) да се готвим за мръснишките номера на т.н. братя от Македония.

климатици каза...

Това с визите си е голям смях, все едно да има визи между София и Пловдив. Вярно че последните години македонците са отделна държава, но в историята са с българи от провинция. Не казвам че са най-добрите, естесвено и сред тях си има негодници, както във всеки народ. Но за мен лично те са били и ще си останат българи.

Belomore каза...

Ето още един не по-малко важен чекор натаму или наваму:

http://dnevnik.bg/pazari/2009/12/22/834469_bulgarskite_investitori_shte_turguvat_i_na/

Belomore каза...

Понеже линкът не линкува, да резюмираме чекора от "Дневник":

Българските инвеститори ще търгуват и на македонската борса с платформа на "Булброкърс"

Българският инвестиционен посредник "Булброкърс" пуска електронната си платформа за търговия MetaTrader 4 и на македонския фондов пазар, съобщиха от компанията.
Засега това е единствената електронна платформа в Македония, търгуваща на местната фондова борса, поясняват от посредника.
Допълнително клиентите на "Булброкърс" ще могат да купуват и продават директно чрез платформата и македонски акции. В Македония MetaTrader 4 се предлага от инвестиционния посредник "Евроброкер". И двата посредника са част от "Финансиа груп", която от своя страна е собственост на "Алфа финанс холдинг" с акционер издателят на "Дневник" и "Капитал" Иво Прокопиев.
...

Комитата каза...

Национално отговорните фактори общуват помежду си с билборди

Търновец каза...

Национално отговорните ще кажеш, че в един отбор играят... от друга страна щом за такова ню-ню чекорче, правят такваз реклмана кампания... то какво ли ще сторят за евнтуалното си влизане в ЕС?

Стойчо каза...

Национално - отговорните фактори винаги играят в един отбор (да не даваме и други примери, че се сещам за няколко;-)

Анонимен каза...

Ние безпрекословно поддържаме Македония за членство в "Европската уния". Само не е ясно как ще си поделим Кирил и Методи. Може би за нас Кирил, а за тях Методи или обратно. Онзи ден един малчуган по телевизията каза че Иван и Андрей са измислили азбуката. Така, че можем да им отстъпим и двамата.

Търновец каза...

Анонимен, ти да не си мислиш, че там децата знаят кой им е измислил азбуката? Че нямат простаци като Иван и Андрей по телевизията?

Belomore каза...

Факт - национално отговорните не спият и не пропускат да се искенят по всеки повод, особено когато би трябвало да пасуват.

Еве го и Телериг:
http://www.dw-world.de/dw/article/0,,5043564,00.html?maca=maz-TB_maz_dnevnik_KOPIE-4629-html-cb

Анонимен каза...

Комита, няма ли да ни зарадваш и да споделиш отзивите си от концерта на Глен Милър ??

Комитата каза...

Въпросът за Глен Милър е към Стойчо

Стойчо каза...

Мнооого яко, но за съжаление в последния работен ден на годината времето за писане не стига

Belomore каза...

A Глен Милър беше ли там? :)))

Стойчо каза...

Важното е, че Гоце го нямаше

Анонимен каза...

Почитаеми, докато ВМРО-ДПМНЕ празнува празниците си на музикалния фон на сръбския национален епос "Девет Југовића", а рекламираната тук млада македонска нажежда Алекс Букарски се изживява като партиен бард на същото това самоунизително извращение, никакви промени като отмяната на визи няма да помогнат. Пълното безумие може да бъде лекувано само с брутални средства.

Желая весели празници на авторите, коментаторите и читателите на този блог, както и нова година, която да бъде по-успешна и вдъхваща оптимизъм от отиващата си! :-)

АнонименЪ

Хесапов каза...

Да бе, този Букарски много ми падна в очите блюдолизките си статии и портрети на титани, като академика Блаже!
Пълна излагация, а е млад човек.
Айде весели празници!

Споделените неща на Комитата

Виж какво споделям , заслужава си повече от това, което пиша. (старите споделени неща)