събота, декември 19, 2009

Разни малки неподредени мисли

Снегът

Вчера, идвайки на работа, си мислех дали г-жа Фандъкова е гледала прогнозата за времето предната вечер. Аз обикновено я гледам, защото много ми харесват говорителките, които я казват, но този път ги и чух, а те казаха: много сняг, много студ. Добре че ги послушах и реших да не ходя с колата на работа. Което се оказа умно решение – по принцип тръгвам достатъчно рано, така че избягах от най-голямата блъсканица в транспорта, а и да си признаем: метрото е голяма измишльотина! (по-бързо ми е да ползвам тролей и метро, отколкото директния автобус, още повече, че той е класика в изпълването на вътрешното си пространство с индивиди от вида Homo sapiens bulgaricus;-)

Както и да е, та питанката ми е дали госпожа Фандъкова е гледала същата прогноза от предната вечер или чак сутринта е видяла, че вали сняг? Което със сигурност е направила, защото първите машини, които видях да чистят бяха някъде по обед, но трябва да признаем, че все пак са поочистили, па макар и късно, защото днес вече може да се движи човек и с кола.


Кремиковци

Забелязвате ли, че днес снегът все още е бял? Помните ли как почерняваше горе-долу на 12 час след снеговалежа, докато Кремиковци все още работеше? Със сигурност в някои части на града снегът ще е по-тъмен от други, но това вече е локален, а не глобално-градски проблем.


Понеже един познат си търси апартамент за купуване, бих дал следния съвет: Днес огледай в кои квартали снегът е по-бял, и в кои по-черен – със сигурност ще знаеш къде става за гледане на деца :-)


Яне и Волен

Много забавна двойка. Дали се обичат? Щото ако се обичат – да се вземат! Нали така? ;-)


Референдум против новините на турски по БНТ.

Прекрасен начин да поставиш Доган в ситуацията win-win:

ако има референдум, как мислите: как ще се почувстват българските турци в ситуация на натиск срещу извоюваното им право? Притиснати до стената, нали? Как се реагира, когато притиснеш някого до стената? В най-лекия случай ще го мобилизираш психически. Кой ще стане изразител и приятел на техните страхове? Правилно: Доган

А той си беше замълчал в последно време, а сега всичките му обръчи от фирми ще заминат в небитието на забравата, и той ще продължава да си ги ползва, но вече необезпокояван.

А ако няма референдум (в което съм абсолютно сигурен), познайте кой ще обере лаврите сред турско езичното и мохамеданско население в страната, че референдумът е отпаднал? Правилно: отново ще е Доган – спасителят на мюсюлманите.


А така добре и гузно си мълчеше, но и бате Бойко и Воленчо се нуждаят от Доган, че иначе кой ще им помпа рейтингите?


Всъщност, ако сме тръгнали да решаваме такъв въпрос за референдум, нека решим и останалите дразнещи обществото в последно време на въпроси:

  • за и против чалгата (на мен ми пречи)

  • за и против турските сериали

  • за и против БНТ (само харчи държавни пари)

  • за и против пълния член

  • и т.н. ...


Подслушването по интернет

Защо в нашата татковина милиционерското лоби отново докопва управниците? Защо по подразбиране трябва да имам вяра на въоръжени хора? Въоръжените трябва да бъдат държани под особен контрол, защото като им гледам смешната потеря по телевизията ме хваща особен страх – не могат да хванат двама души, избягали в гората. Тогава е ясно защо ги хваща такъв страх да приемем двама затворници от Гуантанамо – ако двама известни терористи с установено местожителство, могат да уплашат една държавна машина, то егати държавната машина е това? След като не могат да хванат други двама (от престрелката в началото на седмицата) с потеря в гората (сценката беше като от саркастичен към полицията партизански филм ;-), то за какво доверие можем да говорим?

И същите тези небръснати и разгащени униформени искат да ме подслушват безконтролно? И не ми казвайте, че ще ме подслушват цивилни и културни и съвестни полицаи – погледнете униформените, пък си правете сметка за цивилните или пък за началниците им...

Оня ден минах няколко часа след престрелката покрай Вакарел, така че имаше какво да гледам...

Очаквам от депутатите от СК да гласуват против на всяко възможно гласуване по тази тема, а не да се въздържат, както правят сега в комисиите на Народното събрание


Македония

От днес пада визовият режим за македонски граждани. Искам да поздравя македонците с първото реално постижение по пътя към Европа и да им кажа Добре дошли. Имат още много неща да правят, но поне първият жалон е постигнат.

От днес вече имат шанса да разберат, че никой не ги мрази и че отровната атмосфера в обществото им се нагнетява изкуствено от собственият им политически и интелектуален елит и че същият този елит им е поставил умишлено грешни цели за постигане като обществото


И като последно

Можете да ми завиждате и с бяла и с черна завист: имам билети за Глен Милър :-). Затова сега ще ви пожелая весели празници и ви поздравявам с едно тяхно изпълнение


7 коментара:

Анонимен каза...

Снегът

Няма изненади, защото зимата ни изненада, както ни изненадва всяка година.

Кремиковци

А вадят ли се още въглища от носа, дори след най-краткото излизане, както беше, докато работеше Кремиковци?

Яне и Волен

Ами Капка?

Референдум против новините на турски по БНТ

„Девет милиона мишлета изкарват се взаимно ченгета, а котараците прехвърлят досиета и си пият кафето”

Подслушването по интернет

Непротивоконституцио(о)снователствувайте.

Македония

Маке ти и трън ке цъфнеш!

И като последно

Приятно прекарване!

Стойчо каза...

Капка? Капка ще им свети :-)

Георги Антонов каза...

За съжаление няма да мога да гледам концерта на живо, но ще съм във Виена около Коледа :) Беше време да се прекъсне еже-коледната серия на Болшой Театр.

Стойчо каза...

Е, не си за жалене :–) Весело изкарване! Човек поне веднъж в живота си трябва да прекара Коледа в немско-езична страна :-)

Апостол Апостолов каза...

И Фандъкова като Бойко- въздух под налягане, ама иначе- голяма уста.

Слава Богу, че най- сетне се оттървахме от това проклето Кремиковци!

Анонимен каза...

Става ви навик, господа, да блогвате разни неподредени нещица. Стегнете се! :)

Оминаеши

Стойчо каза...

Добре де, нека подредбата по азбучен ред започне сега! :)

Споделените неща на Комитата

Виж какво споделям , заслужава си повече от това, което пиша. (старите споделени неща)