четвъртък, декември 17, 2009

Дъвка за балончета

България е страната, в която сме царе да се занимаваме с глупости и да подменяме темите на важните дебати.

Във Фейсбук е регистрирана група с неприличното название "Fиck Bulgaria!". Групата в момента е със 169 члена, от които никой не излиза с името и снимката си, т.е. това са най-обикновени комплексирани бъзливци, а графичният стил подсказва, че вероятно става дума и за фрустрирани тинейджъри.
И така, как да наречем човек, който се връзва на глупостите на 169 комплексирани тинейджъри. Единственото което ми идва наум, е че само още по-комплексиран човек може да се върже на това.

Е, вече имаме група от 70 000 души в България, които са дълбоко възмутени от горепосочената група и са си основали алтернативна група "Ние сме против групата "Fиck Bulgaria". Много весело. Отделно съществуват три групи  "Fиck Turkey"(6209 члена) (и тук (1877 члена), и тук(1070 члена)). И като имаме предвид, че населението на Турция е няколко пъти по-голямо от това на целия Балкански полуостров стигаме до веселото заключение че българи, гърци и прочее населения съдържат в стотици пъти повече комплексирани индивиди, които се срещат във Фейсбук.  Още по-"смешно" ми става от факта, че същите хора, които са основали българската група срещу Турция (най-многобройната!) си пращат съобщения да докладват групата "Fиck Bulgaria" за расизъм! Между другото, едната от гръцките групички срещу Турция има много подобна стилистика като злощастната групичка по-горе. Дали е съвпадение? Забелязвате ASCII-art-а, нали?
Майко моя, родино мила!

И за финал, пак той, нашият вицепремиер Цецо, за който не спирам да говоря тия дни, е готов да изхарчи неопределено количество наши пари, за да впрегне една агенция, която се прочу най-вече със скандалите и с консултантите си, за да разследва нещастните 169 комплексаря. С каква цел, всъщност, именно? Изправянето им пред съда? Какъв е проблемът на България с тези хора? Че някой ще им повярва, че България е кофти? Ще им повярват, знаете ли кога, когато нашата държава ги вземе насериозно и започне да ги дебне със спецслужбите.

На мен не ми е приятно че съществува такава група. Но, какво да се прави, всеки има право на мнение, спомнете си датските карикатури.

А на министър Цветанов, преди да впрегне цялата държавна машина и да започне героично да трепе врабчета с топове, нека погледне общите условия на Фейсбук, където пише следното в главата Safety:

You will not post content that is hateful, threatening, pornographic, or that contains nudity or graphic or gratuitous violence.

Така че, господин министре, аз мисля че и едно официално писъмце до Фейсбук би свършило работа. А ако го изпратите по мейла, ще спестите и пощенските разходи.

И разбира се, смятам, че този измислен скандал съвсем случайно съвпада с референдума, който сте подготвили с вашите верни съюзници от Атака, както и с конгреса на ДПС съвсем скоро.

20 коментара:

Мария каза...

Я, колко много съобщения имаш :)

Стойчо каза...

@Мария, обикновено тежките теми някак стряскат читателите да не коментират.

legrandelf каза...

Брей... мога да заявя само, че главната снимка на групата Fuck Turkey е много по-яка! :))))))))))

Viva la conspiracion! :)

Търновец каза...

Егати с какви глупости се занимават хората... не е истина!

Анонимен каза...

И в тон с това Закона за Следенето на Интернет е оставен за другата седмица, точно когато народа си гледа коледните празници. Така тихичко, кротичко да си прокара закончето. Хитър е бойко ... баш като Бай Ганьо.

RoujkaBG каза...

Комита,

тъй като си прав и си се хванал с тая работа, да вземеш да изготвиш текста до админите на Фейсбук,а и да го пратиш на бат Цецо да им го препрати в качеството си на вътрешен министър

или можем като български граждани ние да го пратим и без бат Цецо?


Хем ще кажем Не на глупостта, хем ще пресечем възможността новите
"спасители" да ни ограбват и премятат по познатият, до болка омръзнал ни начин.

Мисля, че не е въпрос само на реакция, а и на самоорганизация на обществото да свърши нещо, което е във възможностите му.

Анонимен каза...

А да не би покрай тоя закон за Интернет да излез, че баш Бойко си е най големия мафиот в държавата(да политическите сили като мафиотски структури стремящи се към власта)? Защото на мене на това ми заприлича.

Спас Колев каза...

@Анонимен: То и историята със ЗЕС не е много по-обмислена от тази с Фейсбук. Чак когато рекламираните мерки за борба с престъпността не дадат никакъв резултат, ще започнат да се чудят откъде им е дошло.

Анонимен каза...

Е, щом не ти е неприятно да има такава група и да псуват Родината ни, мога да ти кажа само едно:
"Майната ти"
Предполагам това не би трябвало да те обиди, както не те обижда псуването на Майката-Родина България от гнусните мангали!

Комитата каза...

Прав си. Щом репликата идва от анонимен комплексар, абсолютно не ме вълнува.

Анонимен каза...

как може да има все още хора които се връзват не ми е ясно! огледах и двете страници и знаете ли какво?Сред толкоха,хиляди души не видях един разумен... голяма работа вече,нямате какво да правите и по цяяяяял ден се псувате...ми к'во да ви кажа и ваща не е лесна!Ако 1/3 от вас бяха толкова нахъсани и в работата си и в семейството и в печеленето на пари нямаше да има бедни и нещастни! XD вместо да наклаждаме огън ако се занимаваме с благотворителност да бяхме спасили човечеството......... и не съдете хората че са аноними( било и мен) всеки има право на мнение...как по дяволите съдите дали човек е комплексиран? Според това дали е анонимен? смешна работа направооооо пълен смях

mannierox каза...

Тоочно от това се възмущавах вчера във facebook. Просто не можех да възприема как репортват група за расизъм, а едновременно участват в друга такава расистка група. Просто е абсурдно.

*съжалявам за премахнатото горно мнение, страна без да искам* хах

Комитата каза...

@Мария, искаш ли да ги прочетеш и да ми кажеш за какво се разказва в тях ;-)

Анонимен каза...

Заради този начин на мислене сме на това положение българите - защо сме се хванали да обсъждаме някаква група във фейсбука, това е правилния начин - тя да се премахне! Ако всеки започне да казва каво от това, значи положението е много зле! И добре е , че такива като автора на тази статия са по-малко!

Комитата каза...

Да не се занимаваме с групи във фейсбук! Да се премахнат! И авторът да млъкне!

Напълно съгласен.

Belomore каза...

Направо Цецо да го преглежда тоз' Фейсбука и да пуска само правилни публикации!

Очакваме адекватни действия и срещу гадовете в Ю Тюб. Там да знваете какво е... :)

Belomore каза...

P.S.

Дъвката е "Идеал", леко остаряла, втвърдена и позасъхнала. Балончетата са кофти.
От "Идеал" и без това винаги са ставали трудно, предполагам, че затова някои се изкушават да минат на турски "Турбо".

Апостол Апостолов каза...

Така е- дай му на инж. Балкански да си губи времето с глупости- референдум за турския език, facebook и пр. и пр. Тъпотиите български край нямат...

Зелен Бетон каза...

В етикетите на статията двата ключови са "комплексари" и "попфолк". Точно тия две неща описват идеално цялата история... :[

Мария каза...

@Стойчо: за мен темата не е тежка, по-скоро ... загуба на време и нерви. Затова и съм напълно съгласна с написаното от Комитата и нямам идея заюо трябва да се обръща толкова много внимание на някаква си глупост...

Както се казва- и демокрацията има цена. Толерантността.

Интересно ми е ако някой беше съдал група fuck Америка, дали щеше да има толкова голям отзвук...

Споделените неща на Комитата

Виж какво споделям , заслужава си повече от това, което пиша. (старите споделени неща)