вторник, декември 15, 2009

Кое е най-важното, министър Цветанов?На въпрос колко заподозрени издирва МВР освен ранения, Цветан Цветанов поясни, че общо са били трима, единият е убит, в момента се издирват останалите, които са им помагали. Полицаите свършиха прекрасно своята работа и най-важното, че няма жертви, похвали министърът служителите на МВР. (източник)

Аз пак не разбрах, кое е най-важното, министър Цветанов?


Добавка (20:03 ч.): Цветан Цветанов: Ами вижте, на магистралата, когато се отбиват и се качват отгоре за Вакарел, има един мост над магистралата, когато влиза автомобилът, в който се возят престъпниците, отправят стрелба към полицейския автомобил, полицаите стрелят също, тогава се уцелва шофьорът, който обаче някъде 80-90 метра по-надолу слиза лицето и се изтегля в посоката, която е противоположна на полицаите. И полицаите в момента, когато са стреляли, те не са знаели, че този е убит, те са смятали, че са го ранили шофьора. Това е, което в момента мога да кажа. По-важното е, че нямаме жертви от правоохранителната система. източник

Това пак променя новината, но надали чак толкова много. Похвали за полицаите при положение, че вместо да арестуват заподозрян го застрелват?

Отново се връщаме на разговорите за цената на човешкия живот (някой още помни ли Методи Маринов?), неизбежната отбрана, стоп-патроните и обучението на полицаите.


.

21 коментара:

dzver каза...

Нека се правим, че не съществува. Цветанов е като феята на зъбчетата. Същата обратна връзка и комуникация, но малко по-вреден.

Анонимен каза...

Шизофрения ли долавям?

Анонимен каза...

Човек диагностициран с шизофрения може да демонстрира дезоорганизирано и необикновено мислене и реч, слухови халюцинации и делюзии. Като например в телевизионно предаване да каже, че е против безконтролното подслушването на мрежата, а след това да предложи същото за гласуване в народното събрание.

M каза...

Комита, сложи една запетайка тука „ранения Цветан Цветанов“, че се шашнах, докато разбера какво става...

Комитата каза...

сори, копипейст, оправих го

Alexander Nenov каза...

Не знам кое е най-важното но факт е че:
- има престъпление
- има убит човек (било то и престъпник)
- има 3-ма, които не са заловени и бас държа, че няма да бъдат заловени.
- министрите са доволни от добре несвършената работа.

И като капак един от издирвани се обажда от германия на вестник Труд да каже, че от седмица не е в България. Източник: http://www.dariknews.bg/view_article.php?article_id=451416

Аматьорщина и цинизъм!

Георги Павлов каза...

Сър,

Мисля, че антиполицейското настроение минава в откровено безумие.
По полицаите е стреляно. Това прави ли ти изобщо някакво впечатление? За цената на чий живот говориш???

Ха застани ти под огъня на престъпниците и знай, че зад теб НЕ Е застанало обществото. Не, наистина: защо не постъпиш в полицията като редови полицай и ми кажи можеш ли да вървиш тази ужасна работа, ако не си недосегаем?

Единственият, който трябва да се разправя с полицая е съдията.

Не знам полиция, която да отвръща на стрелба със стоп-патрони. Ако честно си мислиш, че това е начинът .. абе това не е компютърна симулация .. става въпрос за нашето общество. Наистина ли мислиш, че палки и стоп-патрони ще се справим с бандитизма???

Комитата каза...

Неизбежната отбрана е единствената причина, която може да оправдае убийство. Неизбежна отбрана ли е това, което е описано?

Комитата каза...

Да, за съда си прав и аз чакам да чуя какво ще каже. И преди съдът да се е произнесъл, министърът ХВАЛИ полицаите? Връзва ли ти се всичко?

Георги Павлов каза...

Очевидно, че е неизбежна самоотбрана. Как да се отбраняват? С молитви ли?? С цитиране на закона??? С обаждане до Бойко?

Хм, последното може и да действа, знам ли :-)

Георги Павлов каза...

Че министърът няма ли право на оценка? Хайде стига, моля ти се.

Ти имаш право, а министърът няма, нали?

Комитата каза...

А не се ли замисляш, че може да се оцени като опит за натиск върху решението на съда? Цветанов хвали, значи ако бъдат осъдени се изправя съдията срещу цветанов и Бойко. Много независим съд, няма що.

Георги Павлов каза...

Последно: ти имаш право на мнение, но Цветанов няма, така ли?

Комитата каза...

В случая няма право на публична изява, насаме може да ги хвали ако иска - но публично той е човек с много власт. Хората с власт трябва да се въздържат от мнения по случаи, по които съдът предстои да се произнесе.

Апостол Апостолов каза...

Докато вие се занимавахте с КРИТИКАРСТВО, министърът и неговият екип заловиха бандата, която отвличаше хора и стряскаше цяла България. Хвала на него!

А на критикарите- червен картон.

Георги Павлов каза...

Гузно мълчание в темата ..

Комитата каза...

Това в каква връзка? Приключило е следствието ли по инцидента ли?

Стойчо каза...

Не, Жоро, просто всички се съгласихме с теб, че полицаите трябва да убиват без следствие

Анонимен каза...

Е това не мога да го разбера, веднъж да реагират адекватно полицаите и пак има недоволни. Може би щяхте да бъдете щастливи ако се беше повторил случая от Своге с автокрадците и убийството на полицая. Как според вас /Стойчо и Комита/ се действа срещу опитни и тежко въоръжени престъпници????? Плюс това откога мнението на министъра е станало проблем за съдебната система и кога за последно са се съобразили с него???

Стойчо каза...

Анонимен, пак не си чел – вече изразих съгласието си, че полицаите могат да застрелят някого без да се води следствие. Чети по-внимателно, моля

Георги Павлов каза...

Сър

Намерена е звукоизолирана стая с камера за наблюдение какво се случва в нея. Не е открито звукозаписно студио или друга разумна причина за съществуването на такава стая.

Нямам нужда да чакам края на следствието, за да кажа: нанесен е удар на престъпността. Кога и какви присъди ще има, това е друг въпрос.

Мисля, че полицията направи нещо, което не успяваше от десетилетие-две. Да намери мястото за задържане на отвлечените.
Това нищо ли е според теб? Това амартьорщина и цинизъм ли е, да използвам разпенения език на един от коментаторите в темата?

Споделените неща на Комитата

Виж какво споделям , заслужава си повече от това, което пиша. (старите споделени неща)