събота, ноември 07, 2009

Въпрос към разбирачите от Ubuntu

Миналата седмица постъпих против навиците си да инсталирам по-нова версия на ОС само в краен случай. Гледах съблазнителното предложение да ъпдейтна до Karmic Koala и се подведох и ъпдейтнах, защото мразя да преинсталирам от нулата (заради бекъпа, не заради друго).

Проблемите, които се появиха -
— Проблем с правата върху pppoe, което означава че ползвах интернет от лаптопа докато получа квалифицирана помощ за щайгата.

Останаха още два проблема, за които търся информация
— Скайпът ми трупа товар на процесора докато стигне 100% и първо забива самият скайп а после и самият компютър. Не се случва много често (три пъти досега), но дразни особено диск чека преди да бутне системата
— Нещо стана с драйверите за принтера (преинсталирах ги, но пак същото) HP C4180, и в момента главна буква Й не се отпечатва на листа. Когато пишете сценарии, в които непрекъснато се среща БОЙКО БОРИСОВ и НАЙ в заглавието, проблемът е дразнещ.

Някой да има идеи? Ще се отплатя с бири.

2 коментара:

avtolik каза...

Пробвай да ъпдейтнеш до последната версия (подобрена поддръжка на pulseaudio) от офиц. сайт :
http://www.skype.com/intl/en/download/skype/linux/choose/

Ако не помогне, остават ти форумите на убунту, примерно
http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=886560&highlight=skype+cpu

Успех :)

pavka каза...

Свали драйверите за принтера от сайта на HP, те гарантирано работят. Иначе моя принтер със "свободните" драйвери (аз съм на Fedora, ама то все тая) не печата изобщо.

Споделените неща на Комитата

Виж какво споделям , заслужава си повече от това, което пиша. (старите споделени неща)