понеделник, ноември 23, 2009

Пусни битивито, да видим Барека

Живописното присъствие на Николай Бареков в btv приключи. За тези, които злорадстват и смятат, че той е жертва на репресия, пояснявам:

Другарят Николай Бареков напуска поста си във връзка с преминаване на друга, по-отговорна работа. В момента звездите са се наредили по барековски — кумът му е министър председател и ако ще се прави нова националнотговорна медийна империя — сега му е времето!

Какво му трябва на човек за да направи това — връзки (има), капиталец (има, добри хора ще додадат ако недостига), добро име (ъъъ, известно име също върши работа, но то и не е необходимо чак толкова), благоразположението на звездите (както споменах по-горе)

Абе вие кариерата на Силвио Берлускони не я ли знаете?

Очаквайте Барекадата, в най-различни форми и превъплъщения. След 4 годинки може да се стигне и до орден "Стара планина". Нищо не намеквам.

Свинският грип дава крила!

19 коментара:

Анонимен каза...

Благодаря ти за този постинг! Смях се от сърце! Да си жив и здрав - и пази дълго време чувството си за хумор!

Събина каза...

Евала, Комита!

Спас Колев каза...

Като каза кариерата на Берлускони, та се сетих за един незапочнат блог пост.

Човекът първоначално е лансиран от социалистите (тези са някъде на географската дължина на Премянов - единствените, които искат да се преговаря с Червените бригади, когато отвличат Алдо Моро). Даже една от присъдите му е обща с лидера им Бетино Кракси (а той пък е най-дълго издържалият премиер - преди Берлускони де).

Десен е, иначе, Берлускони. Даже за пример го взимат.

Ваня Панайотова каза...

ох, а какъв чуждестранен, глобален, невероятен проект го чака, Божке, Божке...но спри, Сърце..

Стойчо каза...

Мдааа, не е моя мисъл, но е съвсем на място: Чалгата си има своите правила :-)

Kikimorka каза...

Пази боже, такава перспектива. Ще трябва изцяло да преминавам на Руската телевизия..

Комитата каза...

"За да имам пълна свобода като журналист, трябва да се чувствам сам отговорен за своите думи. Докато бях служител на бТВ и съм служител на бТВ, и то на новините в бТВ, аз нямам право на своя лична позиция. Нямам право на своето гражданско пристрастие.

Навлизайки в друго амплоа, ще имам възможност да бъда повече гражданин и по-малко да речем – арбитър (какъвто бях до момента в тази роля). Макар че тази роля ми я натрапи животът.

Отивайки в бТВ преди седем години, проектът беше да се направи влиятелно политическо предаване. То стана най-влиятелното. В един момент хората взеха да мерят всяка една думичка, казана в това предаване, с линийка. Което мен адски много ме дразни, защото аз съм в частна телевизия все пак.

Но когато тя стана най-влиятелната трибуна, хората с право взеха да имат такива изисквания. Въпреки всичко, мисля че достойно носихме кръста седем години.

Сега обаче ми се иска да бъда малко по-откровен в своята позиция, по-краен, ако щете, някой път, когато нещо трябва да бъде назовано с истинското му име. Да се съобразявам най-вече със своята журналистическа съвест и по-малко с факта, че отговорност за моите думи носи такава голяма медия, най-голямата, каквато е бТВ."

Аз ви казах че орденът се кове в момента

източник

Анонимен каза...

Птичия грип дава крила. Свинския дава матрял за пача.

Belomore каза...

Малка корекция, Комита:
Премиерът не беше кум, а длъжностно лице по гражданското състояние. Кум май беше резервният работодател др. Мирослав Боршош, по страниците на чиито вестници май по едно време нещо претенциозно и безсмислено списуваше бъдещият поглавар на бъдещия голям медиен проект.
Домакин на гощавката след венчавката пък беше пловдивският Бърдоква, дето дори не е от Пловдив, но приватизира успешно стария му град.

Добре, че има интернет да разбера, че на гощавката били също и Весна Змиянац и Кети Гарби. Съвсем симптоматично.

Све че бити кала-кала!

Хесапов каза...

Признавам, малко съм гледал този Бареков. По едно време го слушах сутрин в колата - радио "Класик ФМ" по някаква тайнствена причина му въртеше предаването. Направих си няколко извода за този индивид: Първо - изключително нечестен човек; Второ - голям простак, като говорене, като поведение и като дикция на говора; Трето - подмазвач. Само където не му духна на бате ни Бойко!; Четвърто всичките му предавания са нагласени, според това, което му е платено.
Дълго време мислех, че Слави Трифонов е най-големия простак от публичните личности, оказа се че Бареков го сложи в джоба си...
...не я гледам тази чалгарска телевизия

ЗЛАТИНА КОЕВА каза...

Тц, тц, това сме ние българите, като се издигне някой и искаме да го стъпчем, то завист, то злоба, край нямат... Ама ще видите вие като погълне и Ирена Кръстева. Малко със зор, ама това ще е мегапроект, което ще направи.

Търновец каза...

Интересно кой ли ще смени Баречето сега у битивиту? Ако следваме логиката от другата телевизия(Мил Цвет за Жорж Коритар) то ни чака нещо от типа from bad to worst. Ники Пънчев може би ? :)))

Стойчо каза...

@Търновец, Бареков е незаменим и винаги жив в сърцата!

M каза...

Просто Комарницки :)))

Анонимен каза...

Браво!Да си жив и здрав!

gosnq каза...

Господин Комита, моля не завиждайте на Барека. Момчето е кадърно нека се издига. Стига сме издигали некадърните.

Анонимен каза...

Барека ясно.Ама май и Комитата минава на друга отговорна работа.Нещо работодателя Прокопиев спира великият медиен проект РЕ.ТВ.Жалко.
Добрата новина е, че може да разширите аудиторията, като я каните веднъж месечно на сказка в Червената къща.Хем повече влияние.Хем пестим ток.Ерго новишят проект ще има и екологична насоченост.

Комитата каза...

какво щяхме да правим без верните ни анонимни зрители ;-)

Анонимен каза...

То и с нас верните и с неверните пак нищо не о/стана от РеТивито.
Значи малко сме били...Което е главният проблем Коце.

"Анонимният" от ПО-горният коментар.

Споделените неща на Комитата

Виж какво споделям , заслужава си повече от това, което пиша. (старите споделени неща)