сряда, септември 02, 2009

Кино в парка

Нас българите като общност не ни бива много да си правим живота приятен, независимо че географски уж сме южна нация с буйна кръв и вкус към живота. Няма ги тия неща, изчезнаха.

В много редки случаи обаче, има изключения.

Днес гледах "Оркестър без име" под звездите, в дупката зад ужасния паметник в градинката на НДК. Филмът е страхотен, разбира се, но много по-добро впечатление ми направи публиката, която беше многобройна, млада и рецитираше репликите и тананикаше песните заедно с актьорите, а след финалната песен ръкопляскахме. Жалко че нямаше как да щракна с апарата греещите в полумрака лица, вперени в екрана. И имаше само един идиот, който се опита да развали празника ни, но бързо млъкна.

Прожекцията е част от предварителната програма на минифестивала "Киноклуб на открито" (програмата в линка е за две седмици, а след 18-ти май ще има още филми), който ще се проведе на същото място през целия месец септември. Става дума за безплатни прожекции на български филми на открито. Преди да започне обаче официалната програма, в неофициалната до 6-ти септември ще прожектират няколко български класики, които нямам намерение да пропускам. А в официалната програма са правените след 90-та година филми, към които имам сериозни резерви, но това си го знаете. За "Дзифт" и "Прогноза" можете да прочетете конкретно какви.

Ще ви чакам там!


Любов, раздяла и още нещо...

PS. Има и още една добра новина — мегамутренското заведение "Ел кабана", което беше на същото място и където ядохме пердах с един мой бивш съдружник преди 9 години от мутрите охранители, защото си позволихме да не сме доволни от обслужването и да не сме чували името на собственика - изчезналия в бетонен костюм на дъното на някой язовир Мето Илиянски, е закрито и няма и следа от него.

7 коментара:

Павел Борисов Николов каза...

Ако бях в София, нямаше да пропусна. Идеята наистина е страхотна.

fen каза...

Супер позитивно, а филма е велик.

Хесапов каза...

Това е един от любимите ми филми. Имам го на диск и го гледам един път годишно, за да не ми омръзне :).
Клипчето, което си сложил Комита, стана повод да видя и другите клипчета монтирани там, в You Tube. Има много интересни неща, които бях позабравил или не съм гледал.
Поздрави!

Анонимен каза...

а, ти да не си от тези, дето се подведоха от нтъкмената историйка с изчезването на Мето Илиянски вдън земя? щото се говори и друго - че мутрата се жив и здрав и се крие в чужбина. в подземния свят убийсво или отвличане се правят показно - винаги трябва да има труп или реална жертва, че да служи за назидание на останалите, за да не мърдата много-много...

а за носталгията по "когато бяхме млади", стимулирана от филмите и музиката на онези времена, когато ставахме личности, е ясно, и аз съм така.

Славчо каза...

на това не му ли се казваше лятно кино? познато от далечното минало и като
кино под звездите ,ядене за комарите и таканататък..

Комитата каза...

Да, това е нещо, което исках да спомена — летните кина ги унищожихме и сега импровизираме. Това като част от историята, че сме забравили да си правим живота приятен.

ivan каза...

Наистина страхотна идея

Споделените неща на Комитата

Виж какво споделям , заслужава си повече от това, което пиша. (старите споделени неща)