събота, юни 27, 2009

Да не позволяваме да приватизират страната ни

Преди време взех решение този блог да не участва директно в предизборната борба. Причините са лични и професионални, тези, които ме познават отблизо, ги знаят.

Долното сърцераздирателно писмо не мога обаче да не ви го покажа. От известно време Сергей Станишев ми пише писма, защото "присъствам в неговата база данни", която нито казва как, нито кога е попълнил.

Картинката с чесъна сигурно се сещате за какво служи ;-)
Първо, нещо за загрявка.

Някой още сеща ли се кои бяха Нова Зора, и какво мислеше БСП за негативната кампания?

Отдолу е текстът на писмото към мен, този път без обръщение.

През 1997 г. Костов продаде авиокомпания “Балкан” на Гад Зееви почти без пари, а “Кремиковци” – за един лев. Приватизацията ги унищожи. Сега той планира да приватизира болниците, университетите, АЕЦ “Козлодуй”, даже и пенсионно-осигурителната система.

Борисов е вратата на Костов обратно във властта.

Само вие, българският народ, може да спрете Борисов и Костов.

Всеки ден все повече българи осъзнават, че Борисов е билетът на Костов за връщане в политиката. Борисов заявява, че ако спечели изборите, ще се коалира с колегите си вдясно и с Костов.
ГЕРБ и Синята коалиция възнамеряват да се върнат обратно към приватизацията. Борисов ще позволи на Костов да управлява икономиката.

Борисов и Костов имат намерение да приватизират предприятията ни, точно както полседният го направи докато бе министър-председател. Костов продаде металургичния завод “Кремиковци” за един долар. Той продаде БГА “Балкан”, металургичния комбинат “Стомана-Перник”, “Нефтохим”, “Агробиохим” и много други български компании. Десетки хиляди българи загубиха работата си заради тази политика. Ако не ги спрем, ще го направят отново.

Заедно с БСП и Коалиция за България ще защитавам българите и ще гарантирам техните работни места.

Наследихме страна, която бе поставена на колене от хора като Костов, които са я ръководили безотговорно. През последните четири години заедно с всички българи успяхме да построим отново тази страна. Укрепихме икономиката, увеличихме заплатите и пенсиите и създадохме стотици хиляди работни места.

Те затвориха стотици заводи като “Агробиохим”. Ние успяхме да октрием нови и да укрепим нашите компании. По този начин създадохме над 344 хиляди добре платени работни места. Знам, че това не е достатъчно. Българите заслужават повече. Аз и БСП ще продължаваме да се борим, за да имате по-добър живот, по-високи заплати, по-добри условия за работа и повече възможности да израстнете в работата си. Борисов и Костов възнамеряват да приватизират болниците ни, точно както направи Костов докато бе министър-председател. В резултат на това само богатите хора ще могат да си позволят да получат добро здравеопазване. За Борисов и Костов здравеопазване е въпрос на печалба. За тях всеки един, който няма пари, е “лош човешки материал”. Ако не ги спрем, ще го направят отново.

За нас здравеопазването е за всички хората. Коалиция за България е за безплатно зравеопазване за да може всеки българин да получи достъп до здравната система. През последните четири години доказахме, че единственият път напред е държавата да има по-активна роля. Държавата е единствената, която може да инвестира милиони в болниците и да се погрижи хората да получават по-добро здравеопазване. Ако не ги спрем, ще го направят отново.
Борисов и Костов възнамеряват да приватизират университетите ни. Това си е търговия с бъдещето на младите хора. Нещо повече, само богатите деца ще могат да си позволят образование.

Няма да позволя на Борисов и Костов да застрашат бъдещето на нащите деца. Заедно с БСП и Коалиция за България ще продължим да инвестираме милиони в образованието, в нашите училища и университети.
Борисов и Костов възнамеряват да приватизират нашата пенсионна и социално-осигурителна система. Разговарям ежедневно с възрастни хора, които си спомнят дните на Костов, когато техните пенсии са съкратени наполовина. Какво могат да научат възрастните и всички скромни българи от Борисов, човек, които ги нарича “лош човешки материал”?

Няма да позволя на хора като Борисов и Костов да засягат по-възрастните от нас. Няма да позволя нито един българин да бъде оставен зад борда. Ето защо заедно с правителството удвоихме пенсиите и заплатите през последните четири години. Знам, че българите очакват повече и имат право.

Заслужавате повече и ето затова БСП и Коалиция за България се кандидатира с икономически програма, която ще повиши жизнения стандарт на всеки гражданин.

Вие трябва да вземето съдбоносно решение за бъдещето си на 5-ти юли. Можете да изберете опасната дясна коалиция на Бойко Борисов и Иван Костов.

Ако те спечелят, те ще засегнат най-нуждаещите се в България като приватизират нашите заводи, училища, болници и нашата пенсионна и социално-осигурителна система. Те казват, че “възрастните са лош човешки материал, много работни места ще бъдат загубени, а здравната помощ ще бъде достъпна само за богатите.”
Ако те спечелят, всеки българин е застрашен.

От друга страна можете да гласувате за БСП, която ще се погрижи икономиката ни да е силна, работните места гарантирани, а всеки един гражданин – да бъде защитен.

Приватизацията се провали преди десет години и ще се провали отново. Освен ако не спрете хора като Борисов и Костов.

Ако не ги спрем, ще го направят отново. Нека да ги спрем заедно.


източник


Надявам се кръстът и чесънът да свършат работа, че иначе лошо!

20 коментара:

Vesela каза...

Ами те на два пъти изпълниха плановете на БСП - при Луканов и Виденов. Сега се канят да го направят трети път. А в една пословица се казва "Веднъж кратунка за вода, втори път - на третия се счупила".

fen каза...

Като ви казвам, че Костов е виновен за всичко, не ми вярвате, нали.
Само да ги питам тия червените, на баба Пена, какво й говори "Балкан" и "Кремиковци" и как да я разбере тя тази "реклама". Не ми отговаряйте, щото ще се оплетете. То й за пеленачетата е ясно, колко сте зле. Ако бяхте рекламна агенция сигурно щяхте да имате поръчки само за реклами на тоалетна вода.Там сте много силни:)

Анонимен каза...

Вече и заплахи се отправят. Този кръст съвсем не си е на местото. Да му мислят правоверните. БСП-то е решило, християни да ги прави!
Албена

Ебем блогъри каза...

Добре де, дай sender-а, мисля да му засиля няколко десетки хиляди мейла докато му свърши харддиска, говното с говно червено...

Belomore каза...

Албена, скъпа, чети пак, този път внимателно, моля те!

Комита, тие вампире и чесън не ги лови, само нечесан!
Наглостта на лявата плесен обаче не оправдава импотентността на десните. Това е тъжното в цялата картинка.

legrandelf каза...

Значи освен пестициди, мотики и повече заряд в раменете, трябват чесън и кръст(ове) :)))

Мечка му...

CV в Jobs[bg]:

"БСП набира заможни програмисти"

?!

:)))))

П.П. "Нюслетър", от който нямаш възможност да се отпишеш минава директно в графата със СПАМ и бива наказуема.

Повече по(д)правки :)

Анонимен каза...

В бълг. история, когато се размахва секира, значи, че иде реч за събития със съдбовна значимост.
Когато княз БорисI въвежда християнството, всички неприели религията са обезглавени, вкл. и децата.
Когато Родопите се потурчват, всички българи неприели правоверната вяра сa обезглавeни, вкл. и децата.
И в двата случая се използва секирата като инструмент за обезглавяването.
Зловещ е този клип с посланията си, Беломоре.

Анонимен каза...

Пропуснах да си сложа името /ан. 5.22/и Комитата веднага ще ме изкритикува.
Албена

Анонимен каза...

Чак ми секна дъхът от толкова наглост, безсрамие, мерзост,безочие
събрани на едно място.
Па после ме досмеша и ми дожаля за тоя смешник Серго. Той нали си е малко тъпичък, глуповатичък, инфан-
тилничък, не си пише сам домашните та може и да не разбира къде какво говори,пише и праща.Освен това май се е изпуснал в гащите от страх.
.......................
Ей, хора! Я да се стягаме и да си оправяме нашата импотентност, че внуците ни един ден ще говорят за нея, а не за насраните гащи на Серг.

Анонимен каза...

Баси, поне да беше малко по-грамотен текстът. То едно нещо се повтаря през два реда...

Павел Борисов Николов каза...

Чесън - да, кръст - да, ама къде е заостреното колче?

komitata каза...

Мързеше ме да търся колец и сребърни куршуми.

Belomore каза...

Е баш това е проблемът на дясната ПР кампания - никой не извади сребърния куршум и колеца.

Стойчо каза...

Ето един ;-) http://www.fliorir.com/fulltext/images/vampiri5.jpg

Излиза като първо изображение, когато търсиш по „заострен кол“ в гуглето;-)

Димитър каза...

Това ме срази - "Те затвориха стотици заводи като “Агробиохим”. Ние успяхме да октрием нови и да укрепим нашите компании." Т.е. БСП си е открила компании и си е укрепила съществуващите? Това направо си плаче за прокурор, доколкото партиите няма право на стопанска дейност.

Анонимен каза...

ех, драги, и защо не се намесваш в предизборната борба - та от това печелят единствено червеногушестите и бай амет. никой друг!

а за елементаризмите на комунистите - ами те си имат таргет, той от това разбира, та и затова го плашат по този начин на този език

не ги оправдавам, обаче

а ако ми падне сердоган, яко ще го/ ги мушна с колеца, ама не ритуално, ами направо фронтално, тяхната...

НАИСТИНА НЕ СЕ ТРАЯТ ПОВЕЧЕ!!!!

Анонимен каза...

Mай едва се сдържате вече, а?
Албена

Atanas Boev каза...

1)През 1997 г. Костов продаде авиокомпания “Балкан” на Гад Зееви почти без пари, а “Кремиковци” – за един лев.
2)Костов продаде металургичния завод “Кремиковци” за един долар.

Последно, долар или лев?:)

Хесапов каза...

Както обикновенно комунистите са нагли и арогантни...и тъпи. Това писмо е за червените баби, а не за грамотни хора...
Трябва да се гласува!

Стойчо каза...

Кога БГА Балкан е притежавала Боинг747???? Даже в това лъжат

Споделените неща на Комитата

Виж какво споделям , заслужава си повече от това, което пиша. (старите споделени неща)