понеделник, юни 15, 2009

Услужливите български медии

Нещо напоследък съм започнал да пиша само за услужливи и добри хора. Първо беше премиерът, който мисли да вдигне пенсиите и заплатите на държавните чиновници, пък друг да му бере гайлето, сега пък медиите правят услуга на премиера.

Във Варна премиерът беше освиркан. Такъв вълнуващ факт не беше отразен от нито една голяма национална медия. Всичко е мед и масло, посипано с пудра захар. Услужват му хората, няма да се излага човека. В една нормална държава това би влязло в новините, а и хората които го освиркват биха им дали да кажат няколко думи пред микрофона - защо са тъй критични.

Глухи и слепи са обаче родните медии. Дай им нещо политически по-безопасно. Бедна тъжна малка България.

Сергей Станишев освиркан на "Тича" from Todor Christov on Vimeo.

10 коментара:

Анонимен каза...

Само да те поправя Комита, че се бъркаш вече за втори път - миличкият ни премиер замрази, а не увеличи заплатите на чиновниците и целия държавен сектор (включае учителите например).
Мернах някъде, че от името на потърпевшите утре щели да протестират синдикатите, ама това си е техен проблем :)

Анонимен каза...

Значи си против да растат заплатите и пенсиите. Прочетох, че средно пенсиите са увеличени с 67 процента за последните 5 години, което е бич за сините. Костов навремето старците ги определи за жадни, като се знае че те са основните гласоподаватели. Трябва да се чете статистика, не само да се плюе, например с колко се е увеличила средната заплата за 5 години и въпреки слабата производителност ( определяща нивото на заплащането), с колко се повишила покупателната способност на българина. Стига с евтини агитации. Комита, нещо си спрял да четеш, май.

Стойчо каза...

... а Прометей донесе огъня на хората...

Търновец каза...

Това клипче е по-добро ...

Иначе и другите партии не спят, като става дума за предизборен популизъм на футболния терен или около него. Днес например четем следната статия в търновските медии ... Само дето е пропусната предисторията на това знаме - преди година се проведе бенефисен мач на 5-та футболисти от Етър в нациолания отбор от САЩ'94 организиран от общината. За целта на проявата тогава бяха изработени 3 огромни знамена, с които да се покрие срама от полуразпадащите се южни трибуни на стадиона. Едно от тях беше въпросното виолетово знаме. Интересното е, че преди и след бенефиса овластените общинари обещаваха наляво и на дясно по медиите, че точно то ще бъде подарено на фен клуба на Етър след събитието... Нещо, което естествено не стана. Миналата седмица, във връзка с предстоящия ключов мач за оцеляванеот на местния отбор в професионалния футбол, от агитката подеха инициатива, да им бъде предадено най-накрая въпросното знаме ... От общината обаче решиха да го дадат, само ако бъде опънато на същото място - на празните трибуни и им бъде върнато след мача. Естествено феновете отказаха такъв вариант ... и от ГЕРБ изведнъж се сетиха, че могат май да си подкарат предизборната кампания от стадион 'Ивайло' без да харчат много пара ... и хоп знамето се появи на полувремето, като подарък от ГЕРБ за феновете "и с пожелание да го веят победно в мачовете, като бъде знак за промяната и символ на успехите във великотърновския спорт."

С Чужда пита, помен направиха ...

komitata каза...

Анонимен, дрън, дрън, пляс. Пляс, пляс, дрън.
Сините са лоши по природа и затова искат пенсионерите да мрат от глад нали така? Ама естествено това е логиката на червените от другаря Сталин насам.
И да, Анонимен, против съм да растат заплатите и пенсиите АКО НЯМА ПАРИ!
Пари няма бе хора, НЯМА! С каква пита ще правите помен? Има криза. Производителността на българската икономика е катастрофална, чуждестранните инвестиции се изпариха, еврофондовете са блокирани. И на тоя гол корем чифте пищови под формата на повишени пенсии. А сините са лоши лоши хора.
Анонимен ти си спрял контакта си с реалността, а не аз съм спрял да чета.

Анонимен каза...

E, що тогава освиркаха Станишев, барабар с кмета на Варна - Кирил Йорданов, анонимчо? Или и клипът е инсцениран? Радвам се, че моряците постъпиха по мъжки и отсрамиха варненци. Ако си от Варна или пък си идвал скоро в града, сигурно са ти направили впечатление многото палми из морската столица. То е щото се опитаха и варненци да превърнат в маймуни, като теб напр., но не мина номера.
Албена

Стойчо каза...

Хубава статия по въпроса http://www.dnevnik.bg/analizi/2009/06/15/736440_spestovno_pravitelstvo/?ref=rss

Пипилотке, май точно за твоя сметка искат да спечелят изборите :(

Анонимен каза...

Комита, пак пишеш в бъдеще какво щяло да стане. За защита на позициите пак повика на помощ Сталин и правилно. Променен съм вече. Радвам се, че имаш достъп до хазната, броиш парите и не се интересуваш от статистиката, която цитирах. Сините няма да допуснат "Южния поток", който ще мине през Румъния, за което вече има предложение. Ще се свържат с гръцката комунистическа партия, за общи действия, понеже тази партия единствено в Гърция е против "Бургас-Александронополис". Чети , чети и ще разбереш.

Mladen каза...

Само анонимници смеят да пишат в защита на Станишев...

На този хубостник да му напомня, че инфлацията за 4 години гони 40 процента, а може би повече....

Ако ще ги мерим в проценти то какво е увеличението от пенсиите при Жан Виденов до 2001 ??? Това обаче не направи животът на пенсионерите кой знае колко добър.... защото затъването беше твърде дълбоко

Елса каза...

Наистина не бива да качват заплатите и пенсиите като няма пари.
Трябва да спрат да качват цените. По цял свят цените падат заради кризата, само при нас растат. Цени на хранителни стоки и на неща от всекидневна нужда, без които човек не може да мине. Ей затова хората реват за увеличения, защото вече не могат да издържат на постоянно растящите цени.

Споделените неща на Комитата

Виж какво споделям , заслужава си повече от това, което пиша. (старите споделени неща)