понеделник, юни 08, 2009

Изборите вчера – моят коментар

Вчера цял ден бяхме на власт. Който гласувал - гласувал, днес вече е късно.

Нещо весело:

Яне бори корупцията при Ковачки:-)

13 коментара:

Анонимен каза...

Думахме ви, уважаеми почитатели на Синята коалиция, че с водачи от 1990-те, компрометирани в очите на мнозинството български граждани, едва ли ще разширите подкрепата за вас, но... нямаше кой да чуе. И това стана точно когато България се нуждаеше от силен противовес на БСП. Поради което:

Александър Александров: 99% от изборните протоколи са обработени

08 юни 2009 | 08:30 | Агенция "Фокус"

София. Обработени са 99% от изборните протоколи на изборите за български представители в Европейския парламент. Това съобщи за Агенция „Фокус” Александър Александров - говорител на ЦИКЕП.
Резултатите са следните:

ГЕРБ получава 24,36% от гласовете;
Коалиция за България е с 18,52%;
ДПС има 14,16%;
„Атака” получава 11,96%;
НДСВ – 7,95%;
Синята коалиция – 7,90%,
ЛИДЕР – 5,72%;
РЗС – 4,67%
Коалиция „Напред” – 2,25%.

По думите на Александър Александров останалите партии и коалиции са получили под един процент. Говорителят на ЦИКЕП не се ангажира със срок, в който ще бъдат готови окончателните резултати от проведените вчера избори за европарламент.

http://focus-news.net/?id=n1199291

АнонименЪ

Любомир Попов каза...

Това по реда на изброените прави съответно: ГЕРБ - 5 депутата, БСП - 4, ДПС и АТАКА с по 3, НДСВ и Синята коалиция с по 1.

Анонимен каза...

Обаче:

НДСВ измъква втори мандат за Европарламента с 361 гласа преднина

Последна промяна в 15:00 на 08 юни 2009

Едва 361 гласа решиха съдбата на единия от "плаващите" мандати за Европейския парламент. Евродепутатското място отива за НДСВ, която ще има двама представители в Страсбург, а Синята коалиция остава с едно. Това показва изчисление на "Дневник" за броя мандати на базата на огласените от Централната избирателна комисия резултати при 100% преброяване на гласовете.

Неофициално от ЦИК потвърдиха, че ГЕРБ ще има петима евродепутати, БСП - четирима, ДПС - трима, Атака и НДСВ - по двама, а Синята коалиция - един. ЛИДЕР, която до последно беше на ръба на избирателната бариера, остава без представител в Европарламента.

http://dnevnik.bg/izbori2009/2009/06/08/732286_ndsv_izmukva_vtori_mandat_za_evroparlamenta_s_361/

АнонименЪ

komitata каза...

Анонименъ, виждам че се кефиш на ситуацията. Честито.

Ангел Грънчаров каза...

Доган, този път в сътрудничество със симеончовците, успя да стори още една мръсотийка на Сините: да им отмъкне втория мандат. Чрез продаване на турски гласове на Симеонча...

Анонимен каза...

Драги Комита, не се радвам. Още по-малко пък злорадствам. Не съм привърженик на нито една партия и никога не съм бил партиен войн, гласувам ситуационно. Според мен едно по-силно представяне на Синята коалиция вероятно щеше да създаде очакване за повече предвидимост и устойчивост при евентуална бъдеща коалиция на десните и центъра. Сегашната фрагментация вещае твърде много неясноти. Съжалявам, че поколенческото (в политически смисъл) и идеологическото обновление в коалицията се забави твърде много и остана половинчато. За мен това е един от факторите за свиващото се влияние.

АнонименЪ

sun каза...

За поста: Добро следизборно хайку...

Стойчо каза...

@sun, благодаря:-) Не се бях замислял дали прилича на хайку

Анонимен каза...

"Който гласувал - гласувал, днес вече е късно" - на мен ми напомня за един доста циничен виц. Не съм изненадана. Все пак говорим за политика, а тя си е чиста к...а.
Албена

Hacko (icq# 32 42 00) каза...

"Който гласувал - гласувал, днес вече е късно" - никога не е късно да станеш за резил...
Впрочем наближават други, по-важни, избори - който е сбъркал може да се поправи.

Анонимен каза...

Винаги съм се отнасяла с известно съмнение към Костов. Политик, с изразено властнически маниери, който лесно става омразен на голям кръг от хора. Много превърженици на синята идея го призоваваха да отстъпи малко, но той винаги се е считал за център на света. И така, макар и с милимунда, след НДСВ. Плачете, плачете, но в политиката е нужен инстинкт за надеждите и възможностите, иначе провал.

Стойчо каза...

След месец пак сме на власт за един ден – после ще е съвсем късно

sun каза...

@Стойчо, прилича и още как :) Просто политиката е твърде подходяща за оприличаване с всичко останало. Вероятно поради неособено яснатите й структура, механизми на случване и т.н. :)
BTW, добър блог!

Споделените неща на Комитата

Виж какво споделям , заслужава си повече от това, което пиша. (старите споделени неща)