вторник, май 26, 2009

Рицарят на перото, кръста и червеното знаме

Моля, отговорете на следния въпросник:
— Награждавани ли сте с множество награди за литературна и публицистична дейност?
— Активен публицист с остро перо по проблемите на защитата на правата на човека ли сте?
— Радетел ли сте за просперитета и запазването на Българската православна църква?
— От най-дейните и уважавани народни представители в 36 Народно събрание ли сте били?

Ако отговорите с "да" и на четирите въпроса, значи заслужавате орден "Св. Св. Кирил и Методий". Критериите хич не са високи, аз самият без да съм литератор, съм навъртял вече няколко награди (наистина, за интернет, ама там е бъдещето).

Това горе са мотивите за награждаване на Велислава Дърева с горния орден. Малко странно е за яростен ляв публицист да бъде награждаван за грижа към БПЦ и то с втория по важност държавен орден, но кой знае, може би е приела вече Христа в сърцето си, а държавата ни вече не е светска. Другите мотиви дори не си заслужава да ги обсъждаме. Публицисти и радетели за човешките права България с лопата да ги ринеш. Особено като си спомним с какви "образи" бъкаше 36-тото Народно събрание.

И да поясня, за незапознатите. "Безстрашната" публицистка Велислава Дърева сипеше тежки критики върху премиера Станишев, докато той не я покани с медената си усмивчица да му държи химикалката на представянето на "Защото сме социалисти". Безстрашният публицист веднага обърна плочата, а да не говорим за другата книга "Съдебна грешка", която беше написана по политическа поръчка на президента в защита на БПЦ.

Просветна ми.

Госпожа Дърева очевидно е писала и двете книги!

Кой ще бъде награден със следващия орден. Аз знам кой. Асен Генов.

Кой? Кой? — ще ме питате вие.

Асен бе, Асен Генов. Асен е от партия Зелените, някой ден ще стане парламентарист, и определено е радетел за просперитета и запазването на българското общество за Кришна съзнание. За неговата посветеност на каузата на добрата публицистика и човешките права да не говорим - четете блога му. Така че, честито Асене, и да почерпиш.

Като вземеш ордена де.

18 коментара:

Ангел Грънчаров каза...

Моята приятелка Дърева най-после доживя времето, в което да й турят орден; то не бяха подмазваници и на Гоце, и на Дмитрич, ама имало за какво: халал да й е. тя, горката, дотолкова си е правоверна комунистка, че в нейните очи Гоце и Дмитрич изглеждат "до безсрамие модерни", което само по себе си е твърде смешно :-)

Й каза...

Когато говорим/пишем, нека не да кажем и две думички за един срамен (за съжаление) акт на СДС от последните дни.

По инициатива на общинския съветник на СДС Борислав Бориславов в Общинския съвет беше внесено и гласувано с вота на СДС, ДСБ и ГЕРБ предложение за кръщаване на улица в София с името на проф. Богдан Филов. Богдан Филов е освен убеден нацист (вж дневника му) и човекът, който подписа Тристранния пакт от името на България. Той носи и вина за бруталното депортиране на евреите от Тракия и Македония.

Питам се и защо на сградата на предизборния щаб на Синята коалиция на ул. "Парчевич" (почти до дома ми) виси некрологът на друг убеден фашист - Иван Дочев, бивщият ръководител на Съюза на българските национални легиони и пряко отговорен за погромите над еврейските магазини и училища в Пловдив през четиридесетте години на миналия век.

Мартин Димитров пое ангажимент да отстрани некролога и да съдейства за отмяна на решението на СОС. Излъга и за двете.

Ако Синята коалиция и СДС са решили да търсят историческата си идентичност в "патриотичните" среди, свързани наследствено с нацизма в България, това е много тъжно. Не, че е кой знае какво, но моят глас те изгубиха окончателно.

Анонимен каза...

Това е школата на БКП.Те са вся и всьо,политически подковани,мотивирани и надъхани до смърт.Готови са на всичко за да насаждат партийните идеи и за властта чрез която да манипулират хората.На това е много способна г-жа Дърева за което я и награждават.Бог да прости греховете и.

Търновец каза...

Интересно как за 20 години най-големите комунисти, червени в червата и в мозъка, станаха най-праведните христиени и най-големите радетели за просперитета и запазването на Българската православна църква....

Повръща ми се ... Комита, поне физиономията и на тая да не беше слагал в този текст, че и тя не е за гледане.

Стойчо каза...

Дърева и ректорът на Семинарята са много добър отговор на въпроса „защо БПЦ няма мнение за абортите“?

Анонимен каза...

Жената е целомъдрена Стойчо и затова, и в рая ще иде! А ти, с твоите краставици, ягоди и бира, доста ще се пържиш в ада. :-)
Албена

Анонимен каза...

Колко сте злобни!Сигурен съм, че никой от вас не е чел нищо, написано от Дърева. Важното е да се плюе и в плювните да има комунистите и Гоце. Аман от питекантропи

Търновец каза...

товариш Аноним, д-ката Дъра Бърева, може да не сме я чели много, ама сме я гледали и слушали как говори по онова квадратното, дето му викат теУевизор ... та ако пише така както и говори ... може би външният и вид ще дойде най-приятното нещо в нея.

Ангел Грънчаров каза...

Този отгоре дето пише относно проф. Богдан Филов явно не знае, че професорът е учен от световна величина, че никога не е бил нацист, че е привлечен от цар Борис в управлението тъкмо за да има в най-тежкия период на войната авторитетни хора във властта, че този човек, проф. Филов, заедно с цар Борис, запази мира в огъня на световната война и в крайна сметка за доброто на България си даде и живота, следователно е нормално признателните потомци да оставят един малък знак на уважение, именно една улица на негово име...

Анонимен каза...

Дърева е един от истинските дисиденти в онова време. Когато Костов громеше капитализма във вестник " Работническо дело", на Дърева беше забранено да упражнява журналистическата практика, и то години поред. Желев твърдеше, че това е един от журналистите, който най-много уважава. Иска ми се да вярвам, че тука атаката е отправена срещу Гоце, но е неуместна. На господина преди мене искам да му напомня, че основното възмущение за Б. Филов идва от Израел.

Анонимен каза...

Депортираните евреи от Тракия и Македония са около 12000. Нашето правителство даже поело всички разходи по транспорта до Освиенциум. До свободата са доживели 4(четири)
концлагериста.

Анонимен каза...

Не само съм я чел (с отвращение), но съм я и помирисвал (отново с отвращение) – от 1 метър си личи, че работи във винпрома

Стойчо каза...

Дърева е толкова дисидент, колкото и главния редактор на вестника на английската гимназия по онова време

ГошУ каза...

Комита, единственият орден, който като човек зачитам за легитимен е Ордена за Храброст, поне там няма точки, няма партии, няма анално задоволяване с уста.
Я виж само последните 10 носители на ордени, раздадени от Гоце?!

Анонимен каза...

Bih iskal malko da otklonq wnimanieto. Prawi mi wpechatlenie, che pochti pod wsqka tema, pochti nawsqkyde ima neshto obidno za Kostov ili Siniata koaliciq. I to chesto bez da ima nikakwo otnoshenie po temata. Eto tuk wnezapno se nameswat nqkakwi resheniq na SDS, nqkakwi dela na Kostov. Wchera pod statiq za Pyrwa investiconna banka w mediapool ni w klin ni w rykaw nqkakwa tirada sreshtu Siniata koaliciq .....

Ta wyprosyt mi e ima li spored was nqkakwa organiziranost w towa ? Nqkak e stranno, che w nqkakwi temi izwednyv pak se nameswa q Kostov, q SDS !!!

Az lichno sym sklonen da wqrwam, che nqkakwi bezdelnici si pishat ei taka po inerciq kydeto im padne i to anonimno! Ama chak tolkowa wreme za pileene da imat!?

Mladen Savov

Ебем блогъри каза...

Няма да закачате Дъра Бърева - тя е секс-символа на БСП!!!

Макар че аз лично бих наебал Станишев.

Анонимен каза...

Я-я, имало и блогъри, абсюлютни простаци

Анонимен каза...

Жалко, и аз имах мерак на Серго. :(
Албена

Споделените неща на Комитата

Виж какво споделям , заслужава си повече от това, което пиша. (старите споделени неща)