петък, май 15, 2009

Падишахът не е милостив към Шехерезада


Няма начин с лоялност да спечелиш един нелоялен господар.

Угасва (още не знаем дали за постоянно, но най-вероятно) една от звездите на политическата сцена.

Татяна Дончева обяви за своето оттегляне от политиката. Защо така?

Татяна Дончева беше човекът, който прие да бъде лицето на безцеремонните промени в закона за конфликт на интереси, унищожавайки едно от последните постижения на демокрацията у нас и пое върху себе си гнева на демократичната общност и на европейските партньори.

Татяна Дончева промени мнението си за гласуването по въпроса за новия избирателен закон и именно нейният глас прекатури колата на избирателната система в парламентарната комисия, въвеждайки 31 мажоритарни кандидата + 8% бариера за коалиции. Именно с нейния глас мракобесните поправки минаха.

Татяна Дончева по принцип се хвърля в предварително загубени битки, за да спаси честта на партията, като например обречената и битка за кметското място в София.

Татяна Дончева защити агентите от ДС, като им даде вратичка да избягат от разкриване

Вестник Дневник с отличен анализ по темата, но малко дългичък

Така като гледам биографията и, става дума за партиен войник, но с мнение.

Според мен, тя е очаквала някой да и се отплати за мръсната работа, която свърши на партийните си шефове - и както се разбира от новините, очаквала е място в Европарламента.

Беше пожертвана с учудваща лекота. Някой в червено твърде лесно жертва силни фигури, само защото имат мнение.

Дали не е падишахът?

11 коментара:

Господин И каза...

(Според мен) НЕ е падишахът.

Bla каза...

А кой?

Анонимен каза...

Съгласен съм, че последните усилия за ограничаване и деформиране на демокрацията са откровено мракобесни. Питам се не е ли време да се мисли за въвеждане на конституционна забрана на хроничната практика изборното законодателство да се променя в месеците преди изборите в съответствие с конкретната конюнктура. Не бива да се позволява на статуквото да унищожава промяната още в зародиш.

АнонименЪ

Анонимен каза...

Когато се измени Нак. кодекс в полза на Ванко1 всички я оплюха. Никой не е изключвал Дончева. Преди време от една партия бяха изхвърлени 8 агенти на Доган. Иеромонахът му казваше отлюспване. Това не беше мракобесна синя постъпка. Сигурен съм, че идва редът и на други. Човек обсебен от мракобесна омраза може да пише по този начин,

Ебем блогъри каза...

Да преебем комунистическия сайт boykostov.org!

http://bkp-laina.freevar.com/

Анонимен каза...

Благодаря! Написано с голяма доза интелект. Красиво и с мярка. Дерзайте!

Стойчо каза...

@АнонименЪ , прав си за промените. Не знам дали тярбва да е в Конституцията (не съм юрист) но наистина трябва да има механизъм, който предотвратява промени в правилата на избори поне 12 месеца преди самите избори. Трябва да има поне такава практика, защото наистина идея нямам юридически как може да стане.
Иначе Татяна Дончева – интересна е, но винаги успява да осере (с извинение) доброто впечатление за себе си. Между другото - бате Бойко също е цар на подобни изцепки – таман му се вдигнат сипматиите и той вземе да си снима глезена;-)

Anton каза...

Жалко за Дончева - правеше веселбата с неадекватните си коментари. Сега какво ще коментираме, като я няма да ръси глупости от сота на "свирения мач".

Иначе, ако питате мен, а то вие не ме, ама ще го прочетете пак, цялата "Коалиция за България" няма да е зле да и последва примера и да се разкара. ;)

Лъчезар П. Томов каза...

Йеромонахът изхвърли агенти на Доган - казвате го сякаш е лошо нещо?!

Анонимен каза...

Стойчо, и аз не съм юрист, та ще ми простите неточното изразяване. Пишейки за "конституционна забрана", си мислех за затрудняващи конюнктурните злоупотреби механизми като например въвеждане на мнозинство от две трети за промяна на изборното законодателство в Народното събрание.

АнонименЪ

И.Е. Станков каза...

Съвсем точен коментар!
Дончева се опитваше да е хем така, хем така и в крайна сметка да е лоялна към партията си. И в престъпленията й.
Само дето партията се управлява по друг начин, кланов и средновековен.
Нямат бъдеще...

Споделените неща на Комитата

Виж какво споделям , заслужава си повече от това, което пиша. (старите споделени неща)