неделя, май 10, 2009

Пристрастно 20 - Юбилейно!Забавих се с публикуването на клиповете от юбилейния брой на Пристрастно заради празниците, но сега можем да наваксваме. Гледайте по-горе четвъртата част на юбилейното предаване.

За какво си говорим?

Как наваксваме с липсата на аристокрация от падането под турско досега. Новите богатири, първият в историята багатур-архонт! Изчезва цирконий, а Румен Петков открива същества със странен горен завършек на тялото (почти като в Супермен където изчезваше криптонит, а се появяваха извънземни). Четири милиона за комуникиране на българската позиция в ЕС. Радан Кънев представя дисертацията си по ядрена физика. Как е възможно отвличанията да се уредят като бизнес който плаща данъци и всъщност дори без насилие.

Можете да гледате целият 20-ти епизод както в архива на телевизията, така и в блога на предаването.

4 коментара:

Анонимен каза...

Постави се под съмнение твърдението на Р. Петков за най-горната част от тялото на Янев. Друго си беше, ако го кажеше Мартинчо, например . . .Не трябва да се дават пари за имидж в Европа, а трябва там да се вярва на калташката информация, подавана от ГЕРБ, например . . .

БАЛТАЗАР ИВАНОВИЧ каза...

Честит юбилей и наздраве (beer)

Лъчезар П. Томов каза...

1. Багатур не е езическа титла, тъй като самите българи не са езичници, а от религията на магите ( - Zakarija al-Qazwini васил златарски го превежда нарочно като езичници, няма как да е от некадърност), а както е известно, тази религия се смята за ерес, не за езичничество. Магите са ония тримата от Витлеем, да спомена само.

2. Архонт е титла, използвана от самите Българи ПРЕДИ покръстването (надписа на Омуртаг), тъй като те като много други източноирански народи са гръкофили, само че тяхната "филос" е по йонийска Гърция, а не по цивилизационното недораумение Византия

Анонимен каза...

Дай Боже и стотен юбилей, а и по-нататъче....
И да почерпиш! :-) Албена

Споделените неща на Комитата

Виж какво споделям , заслужава си повече от това, което пиша. (старите споделени неща)