сряда, април 08, 2009

Странни рокади в Нет Инфо

Нет Инфо има нов изпълнителен директор.

Бърз поглед на биографията на господин Янев показва, че той няма нищо общо нито с Интернет, нито с медиите, а вероятните мотиви да бъде избран са следните:
— има американско образование, т.е. ще намира по-лесно общ език с инвеститорите;
— дялан камък, справял се е на най-разнообразни места, вероятно ще се справи и тук;
— работил е в световни корпорации.

Управлението на Интернет компания е твърде специфична област, която изисква опит, визионерство и желание за иновации. Пожелавам му да ги притежава и трите в особено големи количества.

Другият повод да го назначат може би е, че търсят ликвидатор - човек достатъчно необременен с професионални, лични и емоционални връзки с Интернет бранша, за да може да свали размера на Нет Инфо до размери, с които да се преживее кризата.

Ще поживеем и ще видим.

11 коментара:

Lemon каза...

Доста грешна стъпка, ако питаш мен. По мой опит да имаш човек на висока позиция в компанията, който никога до сега не се е занимавал с това, с което се захваща, е смъртоносно за фирмата. В момента точно следя трагедията на бившата ми фирма и ми иде да се гръмна. Няма значение образованието и къде е работил. Не го пожелавам, но в повечето случаи е катастрофа.

dzver каза...

Хората вече имат работещи екипи, имат автономни фирми като host.bg. Няма да е лесно да прецака нетинфо, дори началникът да хване голямата ножица.

Lemon каза...

Хех, и ние така мислехме преди 3 години в Мюнхен. А този понеделник е имало дело...
И за да няма недоразумения - все пак им пожелавам успех, въпреки черногледството си.

komitata каза...

Аз лично бих избрал съвсем различен профил ръководител, но който държи акциите, той поръчва музиката ;-)

Belomore каза...

Зошто се секираш толку за прочетени страници?

Е ово ептен не го разбирам.

Стойчо каза...

ееее, беломоре, това му е детенце – нормално е да се секира. И аз се радвам, когато видя камион, който знам, че пътува с документи, които аз съм направил – нормално е:-)

Peter Petrov каза...

Според мене вкарват външен човек за да съкрати до минимум разходите. На първо място да уволни читави хора, които няма как да се уволнят. След това ще проведе реформа в управлението, основана на ниски разходи, повече извънреден труд и никакви бонуси.
Най-накрая ще бъде преместен на друга по-подходяща длъжност от инвеститорите на проекта.

fen каза...

Да не стане от Нет Инфо, на Нема Инфо:)

Анонимен каза...

Коце,

какво стана с бай Любен бре, как стана така че той е напуснал фирмата, а Виктор се е прибрал да я ръководи, да не са се скарали и те?

Така като ти чета поста и като се замисля как изглеждаха нещата далечната 99г. намирам прилика, тогавашното ръководство също нямаше много опит май с Интернет, но това не попречи фирмата да се изстреля на 1-во място в БГ.

Пенев (ама не В.)

komitata каза...

Бат Ваньо, и аз не знам какво е станало между тях. Иначе за опита - прав си, но в единия случай се щурмуваше върха а в другия трябва да се задържиш на него.

Анонимен каза...

Коце, той ще има съветници - Цуцил и Ирка и няма да има даже и минимален шанс да сбърка някъде :-)))

Споделените неща на Комитата

Виж какво споделям , заслужава си повече от това, което пиша. (старите споделени неща)