понеделник, април 13, 2009

Карнавалът на боклука

"Тумба-лумба два дни,
а година гладни"

Горната сентенция винаги с лек нюанс на расизъм съм я употребявал към народите на Латинска Америка или към нашите етнически малцинства (Грешно предпоставяйки твърде висока култура у "българите").

Знаменитият фестивал La Tomatina в Испания, в който се унищожават десетки (стотици?) тонове домати, казват че е започнал от хулигански инцидент, в който няколко местни гамени са се отбранявали от полицията, като са черпели амуниции от случайно попаднала на пътя на отстъплението им зарзаватчийска сергия.

Всички условия в България са назрели за нов етнографски обичай, да го кръстим с кодово име "Карнавалът на боклука". Какво представляват оформящите се черти на бъдещия празник?

Това е празникът на националното помирение. Това е времето, когато местната власт се помирява с централната, управляващите с опозицията, "Атака" с ДПС и Костов с червените бабички. В знак на добра воля на открита боклуджийска кола, бавно, с помощта на шествие се пренася символично златната бала на съгласието от сградата на общината до сградата на Министерски съвет, където министър-председателят посреща кмета с целувка в устата.

Затворници на лек режим, мобилни отряди на партийно организираните младежи, природозащитници, пенсионирани военни, граждани, ученици се хвърлят да чистят обществените пространства на столицата и събират планини с чували боклук, които ритуално на специален парад преминават през центъра на столицата, където се изгаря чучело на вълк, преди да заминат по предназначение в завода за рециклиране на боклука. Специални модни ателиета подготвят костюмите на участниците цяла зима, а самите участници минават през специални курсове по хореография и публична реч.

Допълнителни приходи ще бъдат привлечени от мощния туристически поток, който ще идва да наблюдава единствения в света фестивал, който оставя след себе си по-малко боклук отколкото е заварил.

8 коментара:

Блага каза...

Да впрегнат в карнавала и малцината ни останали пожарникари, та като изгори София и респективно боклука, всички ще скандираме - " Няма София - няма боклук! Няма боклук - няма проблем! Няма проблем - няма криза!"
Това в кръга на шегата, но на там отиват работите

Анонимен каза...

Партийно ангажиран, Комитата преди известно време участва в събиране на боклук. Бойко, съвместно с областния управител в бодряшки дух прие обявената криза, понеже щяла да му докара допълнителни пари. Преспивайки, някой го посъветва да обърне палачинката и започна сеирджийскят боклучен фестивал. Започва веселбата.

Стойчо каза...

Поздрав за горния анонимен:

МАЛЪК ПЕНЧО

Пенчо бре, чети!
Пенчо не чете.
Пенчо, работи!
Пенчо пак не ще.

Пенча го мързи,
гледа да лежи,
ходи, та се май,
търси да играй.

Време се мина,
Пенчо порасна,
иска да яде,
няма откъде.

Автор: Петко Р.Славейков

Чети повече анономен:-)

komitata каза...

Същото поведение, което наблюдаваме например по паркове и градинки, където има много анонимни фасове, хартийки и найлончета, изсрани по същия анонимен начин, както и анонимно хвърляните от балконите торбички с боклуци, наблюдаваме и тук в анонимните коментари, което означава че разкрихме кой замърсява - анонимният коментатор на този блог.
А партийно ангажиран откъде го измисли? Сетих се, от гъза си го извади.

Търновец каза...

Не от гъза си го е извадил, комита ... от дълбините на гъза си! :)

Ебем блогъри каза...

Комунистите освен че са продали душите си на дявола, са оставили и органите си като депозит. Като ги свалим, ще продадем бъбреците и черния дроб на Станишко&ко, за да покрием финансовите последствия от безобразията им.

Жалко само че толкова голяма част от тях са алкохолици и наркомани - органите им не стават :(

Примерно на Румен Петков черния дроб дори в Русия няма да го купят...

Анонимен каза...

Я-я-я-я, имало и комунисти. Аз мислех, че са само призраци, спохождащи нощно време антикомунистите. Ако няма комунисти, трябва да ги измислим, иначе с кого ще се борим, ще стане както в СДС, защото като изчезнаха комунистите те започнаха да се самоизяждат

Търновец каза...

Давай Анонимчо! Бръкни още по-дълбоко! Знаем, че го можеш ...

Споделените неща на Комитата

Виж какво споделям , заслужава си повече от това, което пиша. (старите споделени неща)