понеделник, април 06, 2009

Сливи за смет

Тия дни се нагледах на "боклучав" пиар. Схемата е следната. Избирате някоя централно разположена, силно замърсена градинка в София. (задачата не е никак сложна) Плащате си, викате камерите на една от националните телевизии, която ви заснема как с внимателно брендирани фанелки и шапки събирате боклуци в големи чували за смет. Случайно подбран, добре брендиран участник в акцията (който носи всички имиджови константи, дори не си е свалил шапката въпреки горещото време) измрънква пред камерите няколко расистки приказки за манталитета на българина (защото той е от Марс). Щедрият спонсор накрая получава своите пиар сливи - репортажчето във вечерните новини.

Сливи за смет тези дни получиха:
— Верига магазини "Елемаг";
— БСП. Лично другарят Овчаров и другарката Йотова събираха боклуци със собствените си ръце.
— .... (припомнете ми)

И докато за Елемаг е оправдано (все пак те са търговско предприятие и в крайна сметка за тях гласуват купувачите с парите си), какво ли правят БСП на екрана с чувалите. То е ясно, че се опитват да вкарат пиар гол на спаринг партньора си Бойко, но май ефектът се връща като бумеранг. Защото доста боклуци има и ще има непипнати чак до изборите, където властта е изцяло в БСП - покрай републиканските пътища, в планините, по Черноморието, а дворовете на държавните институции (например КАТ) приличат на най-класически сметища.

Сливи за смет, другари. Забравили сте, че не сливите са наградата.


Нещо ми е мрачно тия дни.

16 коментара:

Bla каза...

Така е. Пълен гарбидж!

Анонимен каза...

I koe e absurdnoto, bedni mi ribarju!?! Boklukut e edin ot serioznite problemi na tozi, inache tolkova simpatichen stolichen grad, ta ne razbiram, zashto da ne e v centyra na politicheskite borichkania! Tova, che v moia dvor e mrysno v nikakyv sluchai ne e izvinenie i v tvoia da cari pylna mizeria! Eto - tova e bylgarskia mantalitet - ne si vyrshim rabotata, a nadnichame prez dovara da vidim kak e u syseda! Artistyt go e kazal: "Vinovni tyrsim, za da uspeem, nevinni vyv kalta da zaspim!"

куку каза...

От една страна - нека чистят, има нужда. Мързелът обаче е невероятно изобретателен. Сега който и да организира някакво почистване, мързелите моментално ще кажат "Ооо, почистване, а? Някой ти е платил, а? И колко дават? Еее, аз да не съм по-голям балък от тебе? Иди на друг ги разправяй, че било доброволно."

Анонимен каза...

Известната идиотка Илиана Йотова и влечугото Овчаров трябва най-напред да се наврат в чувалите за боклук и да не ни занимават повече със себе си. Хубаво е да намерят по един човал за всеки член и привърженик на предстъпната банда с менящо се име. Имам предвид гнуснота коМунчовска общност, която десетки години замърсява България със зловонното си присъствие. Питам се какво ли върши в Европейския парламент Йотова, която не може да върже две смислени приказки на кръст, камо ли да представя страната ни пред света. Вярно, червените каскети не знаят що е срам, но всичко си има граници. Идват избори и мисля, че е крайно време всички да се включим в изстъргването на червените боклуци, независимо под каква форма мимикрират.

Анонимен каза...

Браво ! Използувайки боклука намери начин да критикуваш властта. Бойко не трябва да се пипа и критикува,защото е бъдещ политически партньор. Най му пречи Доган да събира боклука. Какво да кажем за другите градове, които направо са изблизани. Всички крадци от високите етажи на властта бат Бойко ще вкара в затвора и под строй ще чистят София и тогава стой та гледай

komitata каза...

проблемът не е в това, че вече няма да се намерят хора да чистят доброволно. аз самият познавам няколко такива и ще се включа в следващата им акция. проблемът е, че телевизиите биха имали по-малка мотивация да отразяват доброволна акция по почистване, при положение че има кой да си цака да го снимат как чисти.
и че е доста лицемерно да чистиш софийските градинки, при положение че там където имат власт собствените ти министри тъне тъне в боклуци (например в КАТ)

komitata каза...

Бойко е гъз. Това е поздрав за всеки, който си мисли че го щадя заради някаква "коалиционна" политика. (при положение, че не членувам в партии)

Анонимен каза...

az kazvam che boklucite gi hvarlqt horata.i da hlenchite i da revete situaciqta e takava che ako ne hvarlqme li na opredelenite mesta shte si jiveem v kochinata kakvato e Sofiq v momenta.

komitata каза...

Анонимният излезе много смел и принципен, само че е е забравил да си напише името.

Анонимен каза...

Боклука си е чиста далавера. Не е важно колко боклук ще се събере, важно е да се бърка в "кацата с мед". БСП най-добре си го знаят. Албена

Анонимен каза...

Велико умозаключение, БСП и боклука, а Бойко тука го няма. Защо игнорирахте Доган Албена?

morrt каза...

Боклуци ще има винаги. И боклуци, които да ги ползват за едно или друго, също ще има.
Затова, нека това лято да изберем тези, които не смятаме за такива. А после - каквото сабя покаже. По делата ще ги познаем.


P.S.
Бях забравил колко натъжава тази песен. Благодаря!

Анонимен каза...

Аватарът ми в свежо е "Катеричка яде фастък"и тя няма нужда от подяждници. Всеки сам да се управя. Албена

Анонимен каза...

Аватарът ми в свежо е "Катеричка яде фастък"и тя няма нужда от подяждници. Всеки сам да се управя. Албена

Стойчо каза...

А вчера бате Бойко боядисваше ограда на градинка по БНТ.

Едно време и др.Ленин водеше съботниците – злите езици твърдят, че на известната картина „Ленински съботник“ носената от др.Ленин греда е надуваема – ама това са злите езици на злобни безродници и емигранти в Лондон, да не им обръщаме внимание

Анонимен каза...

oshte po temata:http://www.vesti.bg/?tid=40&oid=2074411 Albena

Споделените неща на Комитата

Виж какво споделям , заслужава си повече от това, което пиша. (старите споделени неща)