вторник, март 31, 2009

Сбогом, бате Климент!Бате Климбо, от 30 години нямах идея какво правиш и къде си, но не съм те забравил, още помня страхотните ти приказки. Жалко, че такъв талант си отиде първо от България, а после и от живота.
Научих тъжната новина от e-vestnik

7 коментара:

Анонимен каза...

Бог да го прости!

Ако можете, прочетете "От нощта на времето" на Климент Денчев. Много се говори как няма книги - равносметки на епохата (на соца). Тази е такава, макар и кратка. Написана леко и увлекателно, книгата показва съвсем ясно унищожаването на цивилизацията на стара България и заменянето и с пълната простащина на соца.

Mila каза...

Ооох, много,много тъжно ми стана тази сутрин научавайки са кончината на незабравимия К.Денчев макар и далеч последните 30г от Б-я .Бог да го прости и мир на праха му!Имам чувството,че си отиде безвъвратно и с Климент и детсвото но голямата ми дъщеря,която го гледадаше със захлас и след това ужасно много ни тормозеше да разказваме чудно-вълшебните приказки на бате Климбо.

Марин Поповски каза...

Тъжно, много тъжно ... Мир на праха му!
Още по-тъжно е, че според БНТ: "Климент Денчев напуска България по лични причини." Извинявам се, но това много ме подразни! Разбрахме вече, че трябва да съжаляваме за "светлото социалистическо" минало, но това е прекалено...
Те всички "невъзвръщенци" напускаха родината си по-лични причини. Само "бойците на тихия фронт" емигрираха "по служба"!

Павел Борисов Николов каза...

Лека му пръст! Обичах го!!

Анонимен каза...

Ще помня винаги прекрасните приказки на бате Климент! Помня и как изведнъж изчезна от екрана и под сурдинка из София се говореше, че е "избягал" от България.
П осле го срещнах в Канада - за кратко, но ще помня тази среща и разговора ни!
Бог да го прости!

Gali каза...

Споменът за бате Климбо и неговите приказки навява носталгия по една България, която няма да се върне... Носталгия по хората, които бяха пропъдени и които няма да се върнат... Светлина и Мир на душата му, Бог да го прости, беше истински Българин!

Анонимен каза...

Mnoogo sam dalech ot Bulgariq v momenta "po lichni prichini", no pomnia BATE KLIMBO ot svoeto detstvo, ot prikazkite mu za " Leka nosht, deca".
MIr na praha mu.

Споделените неща на Комитата

Виж какво споделям , заслужава си повече от това, което пиша. (старите споделени неща)