петък, март 27, 2009

Спрете простотиите!
— Здравейте, господин Бедров, може ли да ви задам един въпрос?

— Може, стига да мога да отговоря.

— Защо ги изчитате всички тия блогове? Значи ли, че всяко нещо, което бъде казано в нечий ефир, трябва ли да стане достояние на цялата страна? Аз да ви кажа честно, смятам че голяма част от тия неща, които прочетохте, могат да бъдат квалифицирани с думите "простотии". Аз наистина не виждам какъв е смисъла тези неща да бъдат допълнително озвучавани и цяла България, още един път...

— Това е нашият избор, избор на екипа на предаването, преглеждаме блоговете, новите медии на България, най-свободни засега и избираме някои от най-интересните мнения...

— И наистина преглеждате блоговете, но освен всичко друго, вие сте призвани някак си и някаква естетика да разпространявате в нашата страна. Този речник, който го чух, по никакъв начин не се вмества в понятието за красиво, за добро, за умно, за възпитано и т.н. Вие нали възпитавате нашите деца? Защо трябва нашите деца да чуят всичко това?

— Ако тръгнем в тази посока за естетиката, която лъха от изказванията на министри, на лидери на опозицията, на кметове, вече ще стане много широк разговора, кой каква естетика разпространява.

— Разбира се, но нали нашата обща цел като националноотговорни представители да представим на хората нещата по един сравнително правдив начин, чрез най-приемливия възможен речник. Речникът, който аз изслушах във момента, наистина е дълбоко неприемлив.

— Всеки има право да се изразява така както иска, така сме преценили, съобщили сме ги, от което не падна тавана..

— Добре, таванът не е паднал, но аз наистина бих ви помолил, да влезете във връзка с ръководството с вашата телевизия, или там с редакционен екип ако имате, естетически екип ако имате, художествен екип ако имате...

— Все още нямаме естетически, това е добра идея...

— Да, помислете какво да направите, за да изглеждате добре, за да представите България в една по-добра светлина. Защото ако ние имаме един много голям проблем пред света, проблема за образа на България, тоя проблем идва преди всичко от това, че ние самите създаваме този лош образ за себе си по света. Аз съм убеден, че...

— Ако някой затвори Интернет, съм сигурен, че изобщо няма да го има този проблем, защото няма да има различни мнения.

— Не не аз не съм казал, че Интернет трябва да се затвори, не знам откъде прочетохте в думите ми такова предложение. Аз просто, наистина дълбоко се възмущавам, когато средствата за масова информация дават гласност на най-грозното, което съществува в страната, а не на най-красивото, което съществува в страната. Наистина, красотата в страната бива задушена от грозотията в страната, заради което ние постоянно създаваме образ на нашата страна като на грозна страна.

— Така, сега, не съм съгласен, че това тук е..., ето аз нарочно ги преглеждам още веднъж..., че това е нещо грозно, така сме преценили и си носим отговорността за това, но всеки има право на мнение, нали, вие мислите така и...

— Да, аз затова дойдох и изказах и своето мнение.

Още има при Пейо и при Илия

Целият епизод - в неофициалния архив

PS. Блоговете, възмутили Соломон Паси, са:
1. този който четете в момента (отдавна справедливо квалифициран с термина "простотии")
2. Ad astra per aspera!
3. Пак Пейо ;-)
4. Sulla

52 коментара:

Ico Think каза...

Тоя па едно мнение изказа :) ... с две думи повечето блогове са "простотии" . Вече се убеждавам, че блогърите са едни от най-неудобните хора в тая държава :) ... по-простата причина, че всеки пише това, което мисли (а изглежда това е крайно неудобно за някои личности) ...

Аспарух К. каза...

Или просто настойчиво повтаря мантрата на някогашния си вожд Н.В.С.II:
"Повече... хъм, позитивизъм" :)

На гол тумбак чифте позитивизми. Държавата цъфнала и вързала, пък как ние, видите ли, не сме го забелязвали, щото лошите блогъри ни хвърляли грозотия в очите.

M каза...

Ефир (етер) — според старите гърци е връхният слой на въздуха; в тоя слой живеели боговете.
Според г-н Паси всеки блогър си има ефир:) Ихаа! Красота!

Некрасивото, което на мен ми прави впечатление, е поредното доказателство, че според някои хора блоговете са явно някакви апокрифни четива, на които не трябва да се обръща внимание.

Много моля господин Паси да избягва да прави обобщения от името на цялата страна: никой никога не го е упълномощавал за тая работа. Да не говорим, че е връх на наглостта да даваш съвети по линия, по която ти самият и едно просено зърно не си допринесъл. (Впрочем има ли нещо, за което Паси изобщо да е допринесъл?!)

Стойчо каза...

Соломоне, да ти прпипомним ли приказката:
„Започнаха с протестантите, но аз не съм протестант и не обърнах внимание. Продължиха със свещениците, но аз не съм свещеник и не обърнах внимание...“ и т.н.

Та не почвай с блогърите, че ще стигнат и до тебе

Лъчезар П. Томов каза...

Веднага да спрете да разваляте малките мутренца чалгаджийчета, пресписвачета и нагаждачета, ами као чуят че може и с морал ?! Особено Сула, кой го е допуснал него :D

САНДО каза...

Това е типичен пример за самозабравил се шофьор на трабант и бившо хипи, което си въобразява, че щом е преминало от кецове към лачени обувки значи е носител на универсални естетически принципи и може да е висш съдник за "добро" и "зло".

А блогърите да си затварят устата и да не протестират! Хляб нямало... Ами да ядат пасти бе!

И после се чудят защо хората правят революции и режат главите на величествата - в един момент на човек наистина му писва от безочие и цинизъм!

Светла Енчева каза...

Наистина, странно как се променят хората. Който се е движил във философски среди и особено който познава бившите колеги на Мони Паси от Института за философски изследвания, доста би се зачудил на високите морални и естетически критерии на гуруто на атлантизма в България. Да изразяваш личните си позиции в своя блог не е простотия. Виж, да пикаеш от покрива (прозореца, балкона) върху главите на хората е чиста проба простотия.

mapto каза...

Ще е хубаво ако някой направи субтитри на английски и качи диалога в YouTube. Така ще се знае какво е мнението за свободата на словото на нашата номинация за НАТО.

Стойчо каза...

Четете patepis.com – блогът без простотии!
„Пътуване до…“ (patepis.com) – сайт без простотии!

Анонимен каза...

Така е, в блоговете няма медиен комфорт, няма гладни журналисти, които да бъдат нахранени, няма издатели, които щедро да дотираш. Има само простотии, които не можеш да контролираш. Пък накрая, вземеш, че си изпуснеш нервичките :-)))

Анонимен каза...

Той господин Паси да обърне внимание за начина на говорене на колегите си от Парламента. Но там не съм го чул да прави подобни забележки на своите публично. Освен това едно е да изкажеш мнение, друго е да си го натрапваш в ефир - ако започнем от там незнам до къде ще стигнем за възпитанието на Паси.

Nikola Petkanski каза...

Не знам защо, г-н Паси е решил, че точно телевизиите трябвало да показват красиви неща.

Че, какво по 'красиво' от факта, че в първия работен ден на правителството на НДСВ те си вдигнаха заплатите.

Има толкова неща в тази държава които не са направени както трябва да са, той тръгнал да се опитва да налага мнение и едва ли не да прави забележка в световен ефир.

Анонимен каза...

Аз се чудя пък какво ли са си казали в НАТО когато като гръм от ясно небе НДСВ и Паси излязоха с тая кандидатурка:

"- Защо е тази излагация? Значи ли, че всеки, каращ трабант трябва да се кандидатира и да се резили пред цяло НАТО? Тая кандидатура може да бъде квалифицирана с думите "Простотия". Наистина не виждаме какъв е смисъла тези хора да звучат от името на целия им народ и да го излагат"
То общо взето така е и станало - The Economist го погледна с такава простотийска насмешка, че не знам как още излиза това списание :)

Анонимен каза...

ДО ЕСТЕТИЧЕСКИЯ ОТДЕЛ НА БЪЛГАРСКИЯ ИНТЕРНЕТ

Ходила съм при него като евролингвист, за да го помоля още преди сключването на Договора в Люксембург през 2005 г. да разпространим повече информация сред българите за ЕС, за да намалим неинформираността и огромните разлики, които ни делят. Чакала съм го в bTV, защото не приема простосмъртни във Външно. Правеше се, че говори по телефона. След това журналисти ми казаха, че е обичаен трик. Сега забеляза, че няма прозрачност и управленски капацитет в България. А къде отиваха 5-те милиона лева по Комуникационната стратегия всяка година от неговото управление на Външно? Съдържанието на блоговете било простотия, а скулптурите в двора на Външно, които никой не е виждал заради тоталната забрана и следене с камери на всеки ъгъл там, били естетика. А какво работи Гергана Паси като министър? Затова написах анализа за блогърите именно българските блогъри, защото знаех, пред какво се изправяте -
http://svejo.net/home/link_summary/195112-Blogurite-v-Bulgariq-socialni-aspekti?feature=7#comment
Любима Йорданова

Димо каза...

Мъдрост Соломонова ... Може би има наум някое Соломоново решение, взето назаем от китайските другари?

fen каза...

Ей сега вече наистина се ядосах.

dimka каза...

Поуката от тази история е:
Когато човек остарее, много често става точно обратното на онова, което е бил на младини.
Светла е разказала една много популярна в нашите среди случка.
Още по-популярна е следната:
когато Мони най-после написал дисертацията си (впрочем тя била много хубав текст по математическа логика), на публичната защита се явил по тениска, кецове и дънки с кръпки.
Шефът на СНС по математика му казал, че всички ще го изчакат един час - заради труда, който е положил, но да бъде така добър да отиде до тях и да се преоблече с риза, макар и без вратовръзка, и да си сложи едни обувки...
Та, по този повод се питам: "Леле, след някоя и друга годинка, като ударя и аз петдесетака, дали и аз ще стана обратното на онова, което бях на 30?"
***
А сега вече по-сериозно по темата:
разбира се, че всички, наистина ВСИЧКИ се страхуват от нас, блогърите - свободни, самоинициативни, неуправляеми хора.

nik666 каза...

Довечера в Русе НДСВ организират "среща-дебат" с гражданите. Смятам да им поставя ребром въпроса, знаят ли какви ги говори техния кандидат за шеф на НАТО, този виден либерал на политическия небосклон.

Анонимен каза...

ПРОСТОТИИ
Или подробен преразказ на тежненията Соломонови,тип фейлетон с коментари и повелителни препоръки
План: 1. Теза
2. Увод
3. Развиване на тезата със „заемки” от автора на Простотиите -цитати
4. Оптимистично /?/ заключение
„ПРОСТОТИИ”! Този речник никак не се вмества в представите ми за Председател на ПКВП и официален кандидат на България за Генерален секретар на Нато.
Иначе човекът е възпитан. Преди да зададе цензуриращия си въпрос, пита „може ли?” По-нататък вече не пита, а директно раздава команди .
Няма нищо против думите му „да се озвучават и стават достояние на цялата страна”. Човекът призовава да представяме нещата „по един сравнително правдив начин", чрез „най-приемливия възможен” / според него/ речник – да чуват децата ни само красивите самооценки на правителството ни, за да не накърняваме крехката им психика, останала след постоянния натиск на неестетичното ни ежедневие. За мен този речник е дълбоконеприемлив!
Както виждате, старая се да следвам инструкциите и затова направо ползвам неговия богат речник.
Аз наистина бих Ви помолила да не влизате в препоръчаната Ви връзка с ръководните си екипи, особено „естетическия”. Нямате”! Ами създайте си го, тъкмо ще осигурите някое и друго работно място!
Голяма носталгия лъха от цялото му същество. Да върнем времето ли, та да му олекне на човека и да се усмихне! Защото, ако не дай си Боже, го огрее, така ще се създава официалния ни образ – по подобие негово.
Как ми се иска да извикам „Усмихни се ,България!”, ама не ми се погазва чуждо авторско право.
Надето Хаджиева

Анонимен каза...

Ако този идиот го изберат за генерален секретар на НАТО аз ще потърся политическо убежище в Беларус или Северна Корея...
Бог да ни е на помощ!

Анонимен каза...

Тия хора съвсем се забравиха. Т.нар. известни в България вече не знаят къде се намират. И чалгаджиите, и политическите такива са навлекли лъскави дрешки, но като отворят уста ти се изясва. Бляк.

marfi каза...

Комита, Паси като че ли редовно ти чете блога и мотото "Малко мисъл, малко идеи" го е възприел буквално, поне в първата му част, та даже го е увеличил и вкара "Много малко мисъл и много малко идеи в ефир..."

Как да е, добавих публикацията и транскрипта (за който съм много благодарен) към favit групата на Блогърите Простаци > http://favit.bg/groups/v/blogurite-sa-prostatsi/new

Присъедини се и ти ако си достатъчно простак :)

Ганьо каза...

Сега остава правителството да въведе в сила "Закон за печата", а приятели такъв закон винаги предшества интересни времена. :)
Опааа, те май тръгнаха да правят нещо такова...
Сериозно, Соломончо е още влюбен, оставете го младоженеца...

Анонимен каза...

Аз пък напълно съм съгласен с гусин Паси!! Всички вие само плюете и не харесвате!! От няколко месеца следя Свежо.нет, където според мен се отразяват доста от "простотиите" ви и ТОТАЛНО се депресирах за бъдещето на България. Основно се пишат две неща:
1. Колко са зле 99% от българите (политици, полицаи, продавачки, учители, чиновници.. то други не останаха май)
2. Какво мислим за секса, как да отслабнем, как да си пречистим душата и да мислим позитивно (на фона на цялата мизерия).

Ами приемете го - ВИЕ ИЗЛИВАТЕ ПУМИЯТА! На никой не помага това!

Ганьо каза...

Пич, "Анонимен", виж само новините, където е само криминална хроника и откриване на подлези и улички от БКП/ББ и никой не ги критикува, на нас никой не ни дава пари да критикуваме правителството, за разлика от БТВ, БНТ... какво да правя да се радвам колко е хубаво в България ли?
Заради СерГей и корупционните им скандали в този мандата,ме е било срам, че тези са българи (май не са: 1/2 Украинец, Кобург и Доган-той сам не знае какъв е,т.е ДПС).

Анонимен каза...

Боже пази България!
Има ли начин да направим кампания против избирането на този човек за шеф на НАТО...?

Анонимен каза...

България днес:
-Най-бедната страна в европа
-С най-високата корупция
-Тук пребиват журналисти с чукове или в най-добрия случай ги уволняват.Имаме и убит писател вече.
-Обръчи от фирми,откраднати европари,полицията бие протестиращи граждани-всичко това е само част от картинката.Всичко това са факти!!!
И на фона на тая картина всеки боклук като Паси който се опитва да ни поучава е най малкото за затвор!!!!!!!!!Аз не знам в коя нормална държава съпруг и съпруга са министри в един и същи кабинет??
Това не е ли конфликт на интереси!?
А той тръгнал да ми говори за естетика - пълен боклук!!!
Всички от тройната банда трябва да бъдат вкарани в централния софийски затвор и там да търкат подовете докато им дойде акъла:-)

Анонимен каза...

Какво ревете бе. Човека на 80% е прав. Простотии и глупости БОЛ. НЕЩО ЕСТЕСТВЕНО КОГАТО ГЕРОИТЕ СЕ МИСЛЯТ АНОНИМИ.
И божата кравичка почва да се само героизира и да сее бисери на ляво и дясно.
Учи и поучава, ругае всеки и всичко и го раздава със замах.
Някои просто се разтоварват от калта събрана в калните душички.
Има и малко умен и свестен народ, което си е естествено.
Нищо ново под свънцето.

man0l каза...

И аз писах по въпроса, даже цяла блог игра пуснах на : http://man0l.com/94
Блог играта е да се популяризира клипчето в интернет. И моят блог е възмутен! :)

Анонимен каза...

Ганьо, мен пък ми писна всички около мен да си живеят горе долу ок и само да приказват колко били зле Българите, колко били повече циганите и турците, колко по-добре си живеели, че трябва да си ненормалиен да искаш да останеш и гледаш деца в България.

Мнението на приятелите ми е "всички са зле, не моите приятели де, ама всички останали са супер зле". Такива неща не показват по никоя по-представителна телевизия.

Пишете каквото искате, просто няма да ви чета :) - обаче си понесете и критиката. Ако кажеш на Паси, че е боклук той няма да се развика, че ти си боклук.

watmark каза...

И Соломон се издъни... Хей политиката никому не прощава. Или нашата политика, никому не прощава. Или на нашият политик, която и да е политика, не прощава. А иначе момченцето се стремеше да подържа фасон. Хвана се с перспективна задача - да влезнем в НАТО. Това така или иначе щаеше да стане. И стана. Но Соломончо "намаза" най вече. Плака пред камери, вози кой ли не в Трабант. Дори и в издънките имаше мярка. Шумеше се нещо за едни израелци, но нищо не се разбра. Като външен министър, продължи отколешната българска традиция, да няма мнение различно от това на двете посоки, на които се кланяме. Дори и тези мнения, да се различават диаметрално. И цялото това съчетание на политическа шавливост и персонална анонимност да вземе да дава оценки публично, за мнения давани от блогъри? Не возприимам. За бога ВСИЧКИ СА ЕДНАКВИ. Независимо от интелектът. Соломонтъ ... до стената. Имаме Новина. Имаме нов политически труп.

nik666 каза...

http://nik666.blogspot.com/2009/03/blog-post_27.html
Много са хлъзгави, не падат по гръб.

komitata каза...

Благодаря за репортажа!

Анонимен каза...

Прави впечатление,че нито автора - Комитата - нито коментаторите после, са обърнали внимание какво точно казва Паси. Именно, той не казва "блоговете са простотия", нито "блогърите са простотия". Човекът казва само: "...много от нещата, които изчетохте, са простотия."

Което най-често е вярно. Колкото и велики да считат себе си блогърите, огромната част от техните писания са глупости. Не гледам RE:TV, но чувам от време на време какво избира от блоговете "К1". Също така - чета. Наивно и повърхностно. И, най-вече - до болка познато, изтъркано до дупка.

Ще ме прощавате, момичета и момчета, но никак, ама никак не сте оригинални. Гънете се, кълчите се и накрая повтаряте онова, което същите тия политици, дето ги хулите и презирате, са наляли в мозъците ви от екрана на телевизора и страниците на вестниците (па макар и четени по интернет).

Може би всичко се дължи и на факта, че не малко от активните блогъри и форумни списуватели, ония, които пишат често и многословно, са същите тези журналисти, които вещаят от медиите. Другите просто нямат време - трябва да припечелват насъщния ...

Помислете - простакът с компютър не превъзхожда с нищо простака с перодръжка. Не се възгордявайте, че писанията ви остават във виртуалното пространство. Замислете се и ще видите, че блоговете не са нищо повече от кръчмарски лакардии.

Н. Костов

komitata каза...

Господин Н. Костов, изглежда не разбирате същността на дебата. Първо, проблемът на Соломон Паси не е толкова с блогърите, колкото с телевизията, че им дава трибуна. Второ, аз не се обиждам на простак, защото и нямам големи очаквания към себе си, но не смятам че е приемливо новините да минават през "естетическия" "художествения" и не знам какъв още отдел, за да стигнат до ефир. И трето, най-най-важното нашето общество има нужда от честност (например от честно мнение за "дебата" Бойко Борисов - Сергей Станишев) а не от медени приказки, загорски. И да - наистина ли мислите че телевизията, в съучастие с нашите блогове очерняме България и сме причината за лошия имидж на България в чужбина? Моля? Шегувате се сигурно?

Анонимен каза...

Спокойно, никой не е толкова откачен, че да пусне разветкаджията Паси да стане "генсек" на НАТО. За вълка и кожата нели я знаете приказката - който е бил в ДС трудно може да стане нещо друго освен това, което винаги е бил - миризлив боклук.
Моля да ме извините за израза, но понякога емоциите си казват думата...

Анонимен каза...

Пишещите в мрежата са опасни и вместо да ги критикуват, могат направо да ги цензурират, поне най-достъпните в България. Ето един актуален пример:
http://clubs.dir.bg/showthreaded.php?Board=turizym&Number=1949871969&page=0&view=collapsed&sb=5&part=1#Post1949872226

Анонимен каза...

Много неща в блоговете и в интернет са лъжи Иэполэват се от определени кръгове от полицията и охранетелни ф-ми эа манипулиране на общественото мнение,очерняне и оплюване на хората эа които са получили поръчка Един такъв иэпълнител на такива поръчки е с псевдоним ПАЦАТА ,а поръчител който си иэпълнява эаканата срещу мен ,е Огнян Георгиев ,ръководител на ф-ма ММТ Инжениринг Така ,че Паси е прав ,че в блогоете е пълно с простотии , а аэ ще добавя и престъпления от силовите структори

Анонимен каза...

Едно си баба знае, едно си баба бае.
Тук никой не е хванал да обяснява колко сме велики блогърите и как всяка наша дума е бисер.

Коментарът беше насочен към Паси и директното нарушаване на свободата на свободното слово. И то призоваване към цензура в ефир.
Втората му издънка беше опита да се намекне (натвърди направо), че новините, фактите и като цяло публичните теми трябва да са представени естетически красиво, за да не се разстройват хората. Като в Китай например, където не се казват лошите новни.
За това аз се чудя как ли ще изглежда през повечет време отразяването на Парламентарния контрол. Например: "Днес.... никой не каза нищо умно, естетично, красиво и не направиха нищо, което да служи за пример на вас и вашите деца, Галя, връщаме се обратно в студиото."

Смешно е да обвиняваш блогърите, че те са виновни за лошия имидж на България, когато в ефир някакви хора призовават към хомофобия, насилие, етническа омраза, за смърт на болните, на децата с увреждания, на хората с увреждания и т.н.
Политиците ни се закопават по начини, по които на повечето блогъри не би им хрумнало, че е възможно да го направят.

В случая камъните са в градината на Паси, а не на блогърите.
Защото тези, които И. Бедров чете и кани са млади, интелигентни и с мнение по темите, с разумно мнение по темите. Досега не съм чувала простотия от блогър при Бедров, но за сметка на това, списъкът с простотии изтърсени от политици е твърде дълъг.

Така че може би е време да си наемат един естетически екип в парламента и да ги научи малко как да говорят с хората. Защото просто стават за смях.
За Паси никога не съм имала кой знае колко високо мнение, но то се корени върху факта, че тези, които биха били добри управници, не биха се бутали в политиката, а тези, които не са добри, са там. Това си важи конкретно за България, разбира се.

Анонимен каза...

Нямам нищо пров свободата на словото ,но когато по мой адрес се раэпространяват первеэни иэмишрьотини ,които ти тровят живота и то от служители от силови ведомства ,чреэ СРС ,С Които нямам нищао общо ,да энаеш ,че те следят беэ основание ,да си правят шоу и да неможеш да се эащитищ эащото се крият точно эад интернет и раэни влогове какво да правя ? Търся помощ и при най малката въэожност Такива пресъпни елементи които иэполэват държавни средства эа мрасотии ПРЕЧАТ И НА БЛОГЪРИТЕ

Стойчо каза...

ХА! Ето къде се изгубила пишещата машина с турски акцент на Остап Ибрахимович...;-)

watmark каза...

@ Анонимен,
Няма значение какво е казал точно Соломон. Това, което е от значение е, че математикът е депутат, шеф на комисия, кандидат за шеф на НАТО т.е. публична личност. Много публична личност. И като такава той НЯМА ПРАВО да дава каквито и да е оценки, на това кой какво бил писал, кой къде го е прочел. Дори и да е прав. Не е работа на властта да дава каквито и да е оценки на словото, Властовата оценка на словото е цензура. Ако толкова иска да се изхожда - да си направи блог и да пише каквото си иска. Но под друго име. Анонимен, той "държеше сметка", за бога. Не се опитвайте да го оправдавате. Няма да можете. Момчето се издъни.

Анонимен каза...

Стойч колко ти плаща ПАЦАТА ? Парите са мръсни но немеришат Дано са ти слодки эащото са искарани от леене на помия и с подгаэосване на ДС

komitata каза...

о стойче, имаш фен от бивша югославия!

Стойчо каза...

Анонимен, книги не четеш ли? На мене цитираната книга ми е в личния топ 10

Комита, за къде сме без фенове?

Анонимен каза...

КОСАН
Ето това е елитът на НДСВ, смотани нагаждачи. Всички взеха да пригласят на ментора си-този испански просяк. Кой си ти бе потомче израилтянско и червена издънко,че да ни съветвая какво и как да го пишем!Нима смяташ че това ,което правехте по разни сбирки по хотелите в Боровец са по-малки простотии? А? Че дивотиите,които дрънкаш в стил Уди Алън не са простотии? Не забравяй,че винаги си се крил като паяк по ъглите на обществото и че а се покажеш на светло,а сме те смазали без остатък.Изчезни заедно с твоя патрон и с булката и се попилейте без остатък в небитието. Такува като вас от от НДСВ заслужавате само забрава!

Ангел Грънчаров каза...

Смятам, че историята се поднася тенденциозно от части от блогърската общност; нима някой ще отрече, че много простотия се шири из блоговете?! А в случая И.Бедров наистина е цитирал просташки звучащи изказвания на блогъри, така че забележката на С.Паси е съвсем уместна. Какво тогава има да се роптае: Да си блогър не означава че си "свещена крава", на която й прощават всичко: даже и да мърси където и както й скимне

Анонимен каза...

Ангеле, погледни предишния ми коментар, помисли над него и ми кажи... права ли съм или не.

Хубаво, коментирай, но поне чести какво са казали хората пред теб.

nik666 каза...

Хех, чукча не е читател, той е писател!

Анонимен каза...

А как би коментирал тоя небългарски цървул фразата "Майната му на православието"? Да оставим настрана съдържанието - интересно ми е дали формата му се вижда особено естетична?

Digital Rebel каза...

Паси просто изразява лично мнение, както всички Вие изразявате своето отрицателно мнение към него, така и той изразява своето мнение - нали уж това е свободата на словото!?

не го защитавам, нито упреквам - и аз изразявам мнение!

Анонимен каза...

Няма красива или грозна истина. Има само истина или лъжа. Това, че на г-н Паси неприятната истина му се струва грозна, си е лично негов проблем.

Споделените неща на Комитата

Виж какво споделям , заслужава си повече от това, което пиша. (старите споделени неща)