сряда, март 25, 2009

Същността на дебата Бойко Борисов - Сергей Станишев

Хвани единия, удари другия.

(добавка от Стойчо: ... и бой, бой, бой...)

24 коментара:

Аспарух К. каза...

Те затова и не могат да се търпят един друг - защото толкова много си приличат... по цялостно поведение и подход към "решаването" на проблемите.

Радан Кънев каза...

:)

Ako беше по радиото, нямаше да разбера Who's Who in Bulgaria

Анонимен каза...

" ... и бой, бой, бой..."
- дорде рита! Албена

M каза...

Ето коментара от блога за икономика: http://ikonomika.org/?p=2228

Й каза...

На друго мнение съм по дебата.

Смятам, че като за първи дебат ГЕРБ се представи прилично. Особено ми допадна Илиана Иванова. Ще събират опит във времето до изборите. Все пак те са тези, на които се възлагат надеждите за промяната в България.

Както написах във Facebook профила на Радан Кънев доста цинично е да се критикува ГЕРБ от позицията на член на партия, разцепила българското дясно пространство и сринала го в този парламент до нещо ок. 10% (общи проценти на СДС и ДСБ).

Не виждам и по какво си приличат ГЕРБ и БСП. Ако си приличат по това, че имат сходно виждане по въпроси, свързани с икономиката и енергетиката - това не е никак чудно. В условията на криза не очаквам да се различават фрапантно.

Хайде стига вече мрънкане.

Стойчо каза...

Й, ние не критикуваме - ние се възхищаваме:-)

Й каза...

Стойчо,

Не съм почитател на хумора от шопските вицове "Че си запалим къщата, да му изгори на Вуте плевнико".

Мисля, че който се възхищава от проблемите или незрялостта на ГЕРБ, неволно допринася за по-добър резултат на изборите на БСП и ДПС.

За мен като за първи дебат нещата съвсем не са зле - ето ГЕРБ опипа почвата, въздържа се от съвсем конкретни нападки, които запази за самата кампания и показа държавническо поведение по теми, свързани с икономика и енергетика.

Аз се възхищавам, че ГЕРБ с толкова малко интелектуален ресурс все пак се опитва да гради дясна народна партия. Това е много по-важно от факта дали на поредната среща в Каденабия Иван Костов станал накриво и решил да се прибере в София, или не. Ама че тази дясна партия ще куца, ще прави грешки или няма навсякъде хора с опит е факт, на който никой не трябва да се присмива, а най-малко пък партии, които от осем години се самозадоволяват в българската политика. Със своето поведение много ми напомнят различните крила на БЗНС (някои, от които са сред тях). Тези самодостатъчни организации сега се надяват, ГЕРБ ще е конят, който ще ги върне обратно в политиката на държавата. Според мен ще се излъжат жестоко, но все пак да изчакаме резултатите.

Павел Борисов Николов каза...

Боят си е бой, ама тези зелени тикви и от бой няма да уврат.

pippilotamentolka каза...

А вместо бухлалка - Илиана Йотова!

Belomore каза...

Вижте, трябва диверсификация на боя, който иначе е безусловно необходим (както казваше бай Постоль в "Мера"-та: "Куршум за тебе, куршум за нея...").

Каманда Дмитриевича например, предвид показаната изключителна арогантност и непукизъм, заслужава ритане с кубинки с цел избиване на ПР подготовката от главата (т.е. търси се известен центробежен терапевтичен резултат). Намирам за профилактично посочената Каманда да бъде например оставена десетина минути сред среднодружелюбно скинарско пого.

От друга страна, Парни из пажарне заслужават серия периодични шамари тип "Рома", с изцяло възпитателна цел, по възможност отчетливи (звучни) такива, които да им вкарат малко подготовка в главите (т.е. търси се центростремителен резултат).

Оставяки тази важна теоретична разработка встрани, бих казал, че опростеното възприемане на снощното риалити байтс (верно доста апи баш таз риалност) е погрешно.
Одесската Каманда показа, че на предстоящите избори ще разчита на силния си ПР, съчетан с опит и акцентиращ върху наглостта и превратното тълкуване на определени цифри.
ББ пък показа, че е прав в съжденията си за генетичния матрял, като впечатленията му са натрупани явно в процеса на подбор на екипа.

В това време ВИП Шитът гледа стари серии на "Котарака Леополд" и дружно реди мантрата "Ребята давайте жыть дружна".

Грешката не е във Вашия телевизор.

Анонимен каза...

Явно само на мен ми се струва, че целта на "дебата" ББ срещу СС беше да се сближат публично позициите с оглед ...бъдещото коалиционно управление на ГЕРБ и БСП.

Дебатът изпълни своято цел.

Анонимен каза...

Понеже от дебата нищо не излезе, трябва повече да не се допускат до екран. Трябва само Костов да говори, всяка вечер до изборите. Може и К.Михайлова понякога, но винаги гладко избръсната.

komitata каза...

Belomore каза...
Одесската Каманда показа, че на предстоящите избори ще разчита на силния си ПР, съчетан с опит и акцентиращ върху наглостта и превратното тълкуване на определени цифри.
ББ пък показа, че е прав в съжденията си за генетичния матрял, като впечатленията му са натрупани явно в процеса на подбор на екипа.

Анонимен каза...

Явно само на мен ми се струва, че целта на "дебата" ББ срещу СС беше да се сближат публично позициите с оглед ...бъдещото коалиционно управление на ГЕРБ и БСП.

Ако трябва да отговоря по-сериозно и по-задълбочено, клоня към горните две версии ;-)

Стойчо каза...

Като гледам всички са навити за кьотека:-)

Анонимен каза...

Управленският опит създаде чувството за преднина у Станишев. Я си го спомнете в началото на мандата. Жан Виденов поне беше икономист и имаше опит в управлението на семеен бюджет.

marusia каза...

Чак през телевизора се размириса на коалиция БСП-ГЕРБ.

Анонимен каза...

аз лично направо се възхищавам на ББ че изтърпя мазната реч на СерГей. Ако аз бях там вече да съм на топло:)))
Не мога да разбера защо българина си мисли че като някой говори скучно и дълго значи е много коНпетентен:)

Ради каза...

Абе не ви ли прави впечатление как почва всичко което стане в УСА да се копира в България? В УСА президентски дебат - В БГ също такъв! В УСА Джо водопроводчика - в БГ Гошо минъора - пък и не искам да споделям колко хора в БГ вече говорят само на английски - това било куул онова чееп, в родопите пък учителките в училище промиват мозъците на децата и ходят облечени с фереджета баси Българския народ се претопява!

RoujkaBG каза...

Изгледах т.нар. дебат, както и коментарите във връзка с него от всякакви хора и от разни телевизии.

На българина не може да му се угоди. Ако бат Бойко се беше държал както, когато се върна от САЩ всички щяха да го обвинят в агресивност,в липса на дипломатично и политическо поведение.

И понеже положи усилия да победи сам себе си, а и изненада Станишев с търпение и такт, при това и двамата му млади експерти си бяха на ниво...с културно и компетентно поведение....и видите ли сега, това било побрамитяване с БСП!?

На бат Бойковите млади специалисти им липсва само и едиствено политическата наглост и уменията да демагостват като Станишев, както и житейският и партиен опит на хетерата Илиана Йотова, /която един Господ знае какъв чеп диреше в т.нар. дебети и като каква се подхилкваше гадно и ехидно/.

Именно в това е тяхното очарование-младост и дързост да се заемат с големи държавни дела.

Не вярвам в лансираната теза за предизборна или следизборна коалиция на Герб с БСП. А дори и това да се случи е по- доброто от коалиция с ДПС и НДСВ.

Любомир Попов каза...

Днес сутринта ББ се "объркА" да каже, че след изборите ще се коалира според това, кое е най-добре за България. Къде ли го чувах този израз?!?! А да сетих се. НДСВ го казаха след изборите, когато се коалираха с БСП и ДПС, въпреки, че преди това се клеха в обратното. Браво на ученика ББ. Настигна учителя си, Симеон ІІ, че даже и го изпревари, като използва репликата цели 4 месеца по-рано. Браво ББ!!!

Стойчо каза...

Та за „простотии“ си говорехме...

Анонимен каза...

И този път същите лица уж неволно ще се прегрупират, погазвайки своите обещания и "принципи". Мисля, че е време да се обърнем към нещо ново и различно. Наскоро прочетох за млада и набираща сили партия - Либертас, която е първото истинско паневропейско движение. Призивът им за повече прозрачност и отговорност ме накара да се замисля, че това е нещо, от което България отдавна отчаяно се нуждае...но едва ли може да очаква от поредната коалиция.

Анонимен каза...

За демагогията на БСП нещата са обяснени много добре тук:
http://money.ibox.bg/comment/id_1592816654
А ГЕРБ няма да се коалира с тях или с ДПС. Това че Симеон излъга хората, не означава, че и Бойко ще го направи. Би било равносилно на политическо и морално самоубийство за ГЕРБ и лично за него. И той го знае. Знаят го и членовете на ГЕРБ и няма да го допуснат, бъдете сигурни.

marystaneva каза...

Коментарът от 11:49 AM е от мен - не бях влязла.

Споделените неща на Комитата

Виж какво споделям , заслужава си повече от това, което пиша. (старите споделени неща)