петък, март 06, 2009

Победа в шаха, загуба в рeалността

Спомняте си, предполагам, че премиерът Станишев даде "свободно" на Вилфред Мартенс (председателят на ЕНП), на призива му да се извини на ЕС, заради обвиненията на Станишев, че ЕС прилагал двойни стандарти към България. Имал по-важна работа — да направи първия ход в шахматната среща Топалов - Камски. (не ми се търси линк в момента, но Гугъл ще ви свърши работа)

Изглежда на премиера шахматния пиар му се услади и той повтори с шахматната стомничка още веднъж за водичка.
Днес на 6-ти март 2009-та година (датата е важна), Веселин Топалов "победил Великите сили" на шах, в турнир, в който е участвал той, заедно с посланиците на държавите, първи признали независимостта на България през 1909 година. Премиерът Станишев пак му държал фигурите.

Хитър ход, хем да си направиш реклама хем да обявиш Унгария, Австрия и Русия за велики сили.

Скъпи читатели, може да е смешно, но пиарът, който си прави на ваш гръб премиерът на България е платен с вашите пари, и с моите. Това са онези 25 милиона лева, с които отбелязваме вече втора година (!!!) 100-годишнината от българската независимост (ето защо е важна датата). Ако изборите бяха догодина, искам да ви кажа, че и догодина щяхме да празнуваме 100-годишнината от независимостта. И премиерът да мести фигурите насам-натам по дъската.

Защото в реалността вече нищо не може да мести с червените картони за милиарди евро. Може само да държи на някой батко фигурите.

12 коментара:

Анонимен каза...

Щеше ли да има независимост 1909 г., ако нямаше 3-ти март или гаджалите щяха да ни я подарят просто ей така, защото сме им симпатични. Като демократ считам, че трябва да мести фигурите този, който е спечелил изборите, пък бил той червен или генерал

komitata каза...

Скъпи Анонимчо, не стоплям връзката която правиш между шахматната реклама на премиера, независимостта през 1908-ма година (обявена е тогава!) и трети март!?

Анонимен каза...

eto go linka: http://www.segabg.com/online/new/articlenew.asp?id=0002141&issueid=3410&sectionid=12
Anonimen, chetesh istoriqta taka, kakto dqvola Evangelieto.
Albena

Вени Марковски каза...

Независимостта е обявена на 22.09.2008, а не 2009 г.
И няма нищо чудно, че се празнува една година - това е датата, на която България става царство, обявява независимост. Сравнима е с 4-и юли - Денят на незавимосста на САЩ.

M каза...

Сергей Станишев: Доказахме, че макар и малка държава, България може да бъде голяма сила в шахмата
Взето от: http://www.government.bg/cgi-bin/e-cms/vis/vis.pl?s=001&p=0012&n=3520&g=

И питам се аз: какво точно е доказал Станишев във връзка с малка България, когато Веселин Топалов е спечелил срещу Камски.

Надявам се само господин Топалов да е прибрал солиден хонорар за перченето на Станишев на негов гръб. Радвам се също така, че победи: какво ли щеше да стане със самочувствието на нацията в противен случай и с какво ли щеше да се гордее Станишев...

За какви прояви се харчат милионите може да се види тук: http://www.nezavisimost.eu/

Коментарът е излишен...

БАЛТАЗАР ИВАНОВИЧ каза...

С риск да разклатя леко постановката на Комитата, ще се опитам да вкарам малко яснота по въпроса.

Първо за парите.
25 милиона са безумно много пари, като се има предвид, че честването на Независимостта неминуемо ще стане с участието на Дондуков 1 и 2. Нали са все големи мЪже, та дори и газове да изпуснат, медиите са там за да вдишат - значи е излишно да се пилеят пари за ялов ПР.

Второ - пак за парите.
Съгласен съм, че най-вероятно са предвидени толкова много, за да бъдат "усвоени" от "наши хора"... (да си припомним сградата за 22 милиона ли беше - онази сграда на семейство Масларови)

Трето - отново за парите.
Аз лично, ако бях или ако зависеше от мен, щях да се събера в 250 бона - една прилична вечеря за дипломатическия корпус и яка заря, за да се радват децата.

Четвърто.
И Първанов и Станишев са историци и колкото и да не са от най-приятните български политици, би било некоректно да ги подценяваме, като такива.

Пето - обяснението за честванията и през 2009 -

ТУК - предпоследния абзац (двата реда долу).

komitata каза...

Вени, не четеш внимателно. Независимостта е обявена през 1908-ма, но е призната през 1909-та. И това празнува Станишев. Съвсем друг въпрос е, уместно ли е. Виж официалното съобщение в сайта на Министерски съвет. Иначе за мен е безумно да празнуваме няколко години поред независимостта. Но това е пиарът по български, нали? Чудя се кой ли дава пиар съвети на премиера...

БАЛТАЗАР ИВАНОВИЧ каза...

Вероятно е някой ПР мастер, от тези, които ще вземат завишените с 90% разходи.

БАЛТАЗАР ИВАНОВИЧ каза...

Корекция: 90 процента да се чете, като 90 пъти

Belomore каза...

То е ясно, че бюджетът е такъв, че да се нахранят тези, които ще правят и въртят клипчетата от предизборната кампания. По памет ще спомена, че едно от милиончетата беше гушнато от др. Гергов (не обикновеният, а телевизионно-рекламният свинар).

То и "Голямото четене" по БНТ ми мирише на същата работа, но със скромния си бюджетец от милионче и кусур е далеч от "независимите" разходи...

Анонимен каза...

Кой каквото може, това държи Комита. Жалко е за пропиляното време, в което наистина можеше да се свърши много полезна работа, вместо да се разиграват скечове от прездент, министри и депутати. Albena

kalin_tanev каза...

Точните думи на този "другар" със заешка уста към журналистите бяха:"Не ме занимавай те с г-н Мартенс, имам пешки да местя...".Поздрави

Споделените неща на Комитата

Виж какво споделям , заслужава си повече от това, което пиша. (старите споделени неща)