сряда, февруари 04, 2009

Кратко и ясно

Миналата седмица се появи и друга интересна новина: заместник председателят на Газпром, Александър Медведев заяви, че Газпром има право да подаде иск срещу Украйна за възмездяване на пропуснатите ползи по време на неотдавнашния спор.

По случайно стечение на обстоятелствата, точно по това време българското правителство поиска на Газпром компенсации за недоставянето на газ. Отначало българите оцениха щетите си за 85 милиона евро, но щом разбраха че Газпром не иска да се съди, апетитите им за два дни скочиха до 250 милиона евро. И същият Александър Медведев, който на думи заплаши Украйна с искове, долетя в България с изумителна за Газпром бързина и урегулира въпроса в извънсъдебен ред. (източник)

Все още живите независими журналисти в Русия са неизчислимо съкровище. Благодаря ти, Юлия Латинина - за краткото и ясно изложение.

А сега очаквам българските медии да ми обяснят за "урегулирането" на въпроса. Ама ако може и те в едно кратко изречение.

И да не ми обясняват, че това е заслуга на Гоце, който трябва да ни съобщи добрата новина като резултат от туризма в Москва.

Ех, Гоце, Гоце, защо не си останеш в Русия.

Наистина, защо се пази новината да не се разшуми. Ето, финансова криза е, 500 милиона лева не са шега работа — колкото наскоро спрените европейски средства! (току виж стигнали да се довърши "Тракия"). Може би ако Гоце осере работата в Москва, се пази тайна, да не се разсмърди от гащите му... И това е версия.
.

16 коментара:

Стойчо каза...

Как още се движи по улиците на Москва тази жена не ми е ясно.
Но е факт, че в БГ не се сещам за подобен журналист

Анонимен каза...

Никъде им основния поток е-медии не виждам коментар на тази новина. Излиза, че никой не е чувал за посещението на Медведев, нито за извънсъдебното компенсиране.
Егати мълчанието!

Между другото, страхотно добре си го казал: "Все още живите независими журналисти в Русия са неизчислимо съкровище."

Belomore каза...

Хм... Щом става дума за руски журналисти и руски сайтове винаги имам едно наум. Там истината вирее рядко, независимо дали са от добрите или от лошите...

Но, ако написаното е вярно (много възможно), то публичното мълчание наистина е увидително.

Във всички случаи добре правите, че разравяте въпроса!

Лъчезар П. Томов каза...

Това не е Гоце Делчев, това е Гоце Неделчев!

Селим каза...

Поздрави от Измир. Имам слабост към този блог, понеже бях преименован на Стойчо. Много се радвам на вашето отношение към Русия. Крайно време е да се откъснете от руската опека и да влезете под влияния на мюслюманския свят. Защото с помощта на Аллаха бъдещето е на исляма. Четете Пророка Мохамед и ще намерете Пътя. Ще дойде време, когато Будапеща пак ще е наша. Продоволствената война е неминуема. Тогава Стойчо ще стане Селим. АЛЛАХ Е ВЕЛИК!

Лъчезар П. Томов каза...

Егати атакисткият трол е този Селян (българското на Селим). АТАКА и ДПС са скачени съдове, ако не беше Сидеров, Доган щеше да е много, много слаб през 2005, а не да съставя правителство.

Стойчо каза...

Селиме, ще ти се да си Стойчо

Стойчо каза...

Лъчо, ние троловете си ги оглеждаме – как иначе ще разберем позицията на пазарджишкото РПУ? Или пък на офицерите Сидеров и Сава?

Селим каза...

Не ми предписвайте партийни пристрастия. Изграждането на Набуко и Южен поток зависи от нас. Така е решил АЛЛАХ. А Набуко ще идва от мюслюмански страни. Няма други вариянти. Бъдете реалисти. Не искам и никога не ще бъда Стойчо. По веоятно е Стойчо да стане Селим. Сигурен съм че тайно ръкопляскахте на Ердоган в Давос. АЛЛА Е ВЕЛИК!

Стойчо каза...

Лъчо, нали разбра - отглеждаме политически безстрастни тролове - мечтатели

Belomore каза...

...и всички ще слушаме Селим Дион :)))

Споко, Сельо (не помня пиздонима ти от предишните гостувания тук), дори когато всички тук приемат исляма и прегърнат халифата, тогава пак ще има такива муслимани, които ще се подчиняват на мюфтията на цяла Русия и ще гледат към Масква, а не към Мека.
Освен това, като знаем религиозната структура на Мада Раша (% муслимани към днешна дата) то и от северозападната тръба скоро ще потече ислямски газ.

Не бери гайле!

Belomore каза...

североизточната тръба се има предвид, разбира се :)

Анонимен каза...

"Селим I (Страшни) е 9-ият султан на Османската империя. Завладява свещените за мюсюлманите градове Мека и Медина и се обявява за халиф (повелител на правоверните). Погубва всичките си роднини, както и 40 000 шиити.

Селим I е един от най-войнствените османски султани. Продължава завоевателната политика на предшествениците си. През 1516 завоюва Северен Иран,Сирия,Палестина, а през 1517 - Египет, както и градовете Мека и Медина. Прозвището си "Страшни" получава заради кървавата си разправата с шиитите. По време на неговото управление в българските земи са извършени първите насилствени масови помохамеданчвания.

След завладяването на Кайро отвежда последния абасидски халиф в Истанбул заедно с основните атрибути на халифската власт – плаща на Пророка, знамето и други свещени реликви. Това дава основание на османските султани да се обявят за халифи.

Умира през септември 1520 г. в Одрин."
"Selim" i "Selim 1" sa dwe razli4ni ne6ta! Albena

Анонимен каза...

Путин и поражението, представено като победа
http://e-vestnik.bg/5529
Целия текст на Латинина

Анонимен каза...

Ми няма да си остане Гоце в Русия, щот там няма кой да го търпи такъв прелестен и умен... Затуй ще ни се върне - да му се радваме от близо.

Анонимен каза...

na Selimcho da kaja:
Allah e velik'
no ti si laino.yl si hlyba i si pil vodata na tazi zemy-Balgariy, a sega mi se pravish na turchin. Ti si ot oniy otrepki, za koito naroda e kazal"pazi Boje slypo da progleda!" I neka Bog i Allah ni pazyt ot takiva kato tebe
- muslimani!!!
A varygata, putev i agenta gocev
kakvo ni gotvyt pak -edva li nykoi znai. Znaino e samo edno - ot Rusiy
nishto dobro.

Споделените неща на Комитата

Виж какво споделям , заслужава си повече от това, което пиша. (старите споделени неща)