неделя, февруари 01, 2009

Сегодня он имеет блог, а завтра Родину продаст!

Помните ли кое беше най-важната характеристика на човека, който отвлече авторбуса през седмицата? Че е психар, че е охранител, че е превъртял от любов?
Не!
Най-важната му характеристика беше, че има блог! Това се повтаря непрекъснато и от страна на милицията и от страна на вестниците и телевизиите. След като втората и четвъртата власт го твърдят - значи е важно!

Затова искам да им помогна с нагледни материали. Практиката показва, че един и същ вид маргинали пишат блогове днес или пък са слушали джаз навремето.

Затова - ето два образеца за подражание, които могат да бъдат използвани съобразно думата, която службите на МВР използват за себе си – ако искат да се наричат „полиция“, могат да ползват втория, а ако искат да се наричат „милиция“, могат да ползват първия плакат:

Сегодня он играет джаз, а завтра Родину продаст!*

Das selbe, eigentlich**

Помнете: Царевицата е по-важна от секса!


*За неруско-говорящите: „Днес той свири джаз, а утре родината продава“ - корица на забавното списание за деца и юноши „Мляко“. Другите заглавия в броя са: „Бардове“, „Гагарин - аз ви обичах“, „Ленин срещу Ленън“, „Царевицата е по-важна от секса“
**За ненемско-говорящите: Това е корицата на книга или труд на д-р Х.С.Циглер със заглавие: „Музиката, която не е изкуство -изследване на статския съветник д-р Х.С.Циглер“

11 коментара:

Павел Борисов Николов каза...

Да бе, ще я продаде. То някой хукнал да купува клозетната ни дупка!

Търновец каза...

От десетина дни стои в мене изрезка от една страница в "Труд", със статия от о.з. Кеворк Кеворкян ... имаше един доста интересен пасаж именно за блоговете и най-голямото зло на планетата - интернета, който щял да се самовзриви от собствените си създатели съвсем скоро ... завършваше с "помнете ми думата!"

Ще го сканирам тея дни и ще го пусна в блога си ...

Анонимен каза...

Като се заговори за Гагарин, кукуруз и секс... Преди време си пишех с една американка от Калифорния, която тъкмо беше постъпила в университета. Много интересно същество, учеше математика, но искаше да се прехвърли в астрофизика и мечтаеше за кариера в НАСА. Та покрай това ми стана интересно какво отношение се е създавало в общественото мнение в САЩ към глобалния съперник СССР в най-престижната надпревара - усвояването на мирния космос... Зададох й въпроса какво знае и мисли за Гагарин. Тя възторжено ми отговори, че бил... адски секси. Повече не посмях да питам.

АнонименЪ

Hacko (icq# 32 42 00) каза...

Дне предиобяд слушах 'Пропаганда' на Карбовски по Дарик. Беше поканил две майки - на убития от полицията с качулката и на пишман-терориста.
Другата тангента, по която се плъзнаха част от журналистите (в търсене на сензации) е че 'терористът' бил луд. Може впоследствие адвокатите да придумат него и близките му и да го изкарат пред съда луд, ама днес жената каза 'синът ми не е луд'.
Ако наистина беше луд и беше превъртял да изпогърми половината пътници, бих се съгласил, че е луд. Ама в случая той се е държал по-адекватно от полицията, които десет пъти са го питали какво му е ЕГН-то.
За мен той е жертва на системата, а не терорист. Другото са изсмукани от върха на писалката журналистически тинтири-минтири, на които безстрашнотожжурналистическо разследване се свършва с ровене в Гугъл. Намериха му блога, и какво имаше вътре...?

komitata каза...

Човекът е психически нестабилен, и това било доказано с медицинското му досие (това разбрах аз от медиите). А блогърстването му е твърде смехотворно, за да се нарече той блогър. В такива моменти имам пристъп на теории на конспирацията.

Стойчо каза...

Блогърите - на сапун!

Димитър каза...

Имам едно подозрение, че въпросното списание е гениална мистификация или пародия на някой съветски ъндърграунд художник - най-малкото през 1964г. думи като "секс", "(Джон) Ленън" и "Сталин" "де факто" са били забранени в СССР.

komitata каза...

да така е, корицата е нова и по шрифтовете си личи също.

templar каза...

Една идея, за която не стигна времето в ефир. Вашият блог (комитата и Стойчо) се казва Малко мисъл, малко идеи.

Мисля, че ако го преотстъпите на Миков и Серго, ще могат много по-успешно да навлязат в интернет.

Малко мисъл е основна характеристика на милицията.

Малко идеи - кореспондира с транвайните авантюри на Сергей.

Освен това, може за допълнителен камуфлаж, Миков да се прекръсти на КоМиката.

Стойчо каза...

@templar - не си даваме блогчето! Тогава Серго и Миков ще трябва да си го прекръстят на „Без мисъл и идеи“;-)

Анонимен каза...

за да не изпаднем обаче в една друга крайност, ще ви насоча към малко информация за размисъл -
"Омразата добива чудовищни размери в блогосферата"

Споделените неща на Комитата

Виж какво споделям , заслужава си повече от това, което пиша. (старите споделени неща)