събота, януари 10, 2009

Гръцкият филм за Дупница вече онлайн и на български

Въпрос на време беше да видим гръцкият филм "Градът на греха", излъчен по телевизия SKY. В коментарите на "Капитал" се е появил линк към преведена версия на филма. Моля, някой ако знае оригиналния източник, да ми прати линк. Ето и самия филм:


България уж е свободна държава, но филм, разследващ връзките на "братя Галеви", организираната престъпност, спонсорите на президента, механизмите на местната власт в Дупница, какво всъщност иска да ни каже Марк Грей и прочее любопитни теми, май вече не може да се появи по нито една българска телевизия, въпреки гарантирания рейтингов успех на едно такова разследване..

На големите националисти, които се надпреварват да бранят "българщината" и да воюват срещу "антибългарската кампания", да ни организират "ново възраждане" и прочее булшит, но не им стиска да си вършат работата и затова трябва да просим от съседна Гърция арести на престъпници (Коце Маца), разследваща журналистика (горният филм), и помощ в газовата криза, искам да пожелая да си омитат по-скоро крушите от управляващия елит, защото се вижда тяхната тотална безпомощност.

Приятно гледане!

18 коментара:

marfi каза...

Филмът е много силен.

Иванчо каза...

С удивление научих, че спрените пари от Европа са 500, а не 220 млн. евро. Гърците ни отвориха очите. С болшевишки плам са определени хора за престъпници, преди да са осъдени. Така е действал Вишински, за подозрение - 20 г. каторга. Нищо не казаха за парите, на Иван Костов от Чорни. Явно има антибългарска акция. Ние сме представени като полуидиоти, обичащи само чалга. Само не цитираха Майкъл Лий, кума на Лея Коен. Не защитавам никого, само чуствам горчилка.

dzver каза...

хехе, филмът е с хепи енд :)

а държавата ни е в трагедия

Павел Борисов Николов каза...

Ох, леле, на някои хорица като не им изнася истината и особено ако им е бедно въображението, първата им реплика непременно е: "Ами Иван Костов..."

Търновец каза...

Хубаво филмче ...

Belomore каза...

А, бре, Комитоски, те молам, не претерай, Масква слезам еще не верить...
Само ми изгуби времето с подвеждащата си реклама.
Ти гледа ли целия филм, преди да напишеш филипиката? :)

Филмът не е лош, но нищо повече – професионално направено своеобразно видеорезюме на ТВ новините от Булгаристан от последните месеци.

Какво ново ти каза филмът?
Какво по същество ти каза, което българските журналисти* не са казали?
Какво разкритие с конкретни доказателства прави?

Филм-преразказ за външен зрител а-ла „бТВ громи детския труд в Индия”, оле!

Подобен филм няма как да бъде направен и излъчен у нас, защото просто не е нужен, нека бъдем коректни.

За сравнение, ще ви припомня, че филмите на баш враговете на българщината :))) ББС не просто ти притоплят и събират накуп стари новини, а вадят конкретни неразкрити афери наяве - и с батето, и с варненския трафикант на хора, пък, ако щеш и с Могилино.
ББС е липсващата журналистика у нас, обзорните преразкази не са добър пример, тях отдавна всички ги могат и правят.

Со здраве!

* Нито съм им почитател, нито ги защитавам.

Анонимен каза...

ХУБАВ ФИЛМ.ЖАЛКО ЗА МАИКА БЪЛГАРИЯ

komitata каза...

Беломоре, ако това са стари притоплени новини и напълно безопасни, замисли се защо нито един български канал не прави дори такива беззъби разследвания. Новината не е в самия филм, а в липсата на такъв в България ;-)

Belomore каза...

Защото това е обобщение на новините, които виждаш всеки ден по ТВ новините.

Затова не се правят такива точно филми - не попадат жанрово в никаква категория - нито новини, нито разследване, а за документален филм също не става, тъй като не казва нищо ново.

Абстрахирай се малко от справедливия си гняв по отношение на действащите лица във филма и помисли - кога точно и в какъв формат би могъл да се появи този филм в българска телевизия, с български автор.

Питай някой от РеТВ, като не ми вярваш.
Няма нужда да търсим под воловете телета.
Те са под архарските овни :)

Анонимен каза...

Пълен нихилизъм! Филмчето повече е антибългарско, отколкото критикарско. Ало патриоте, помисли малко.

kyky каза...

А интересно, нашите телевизии могат ли да направят такъв филм за Сърбия или Румъния, например? Аз мисля, че твърдо не им достига "моженето". Иначе за българската публика преразказчета е скучничко.

Лъчезар П. Томов каза...

А кой е казал, че винаги трябва да се прави само такава журналистика, която хората ще четат, защо журналистиката винаги трябва да следва, вместо поне понякога да води хората някъде, все пак тази професия има морален и етичен дълг пред обществото, а ако то е несъществуващо, дългът е безкраен

Анонимен каза...

"в момента съм в Словакия и, вервайте ми, никой не говори за газова криза или някакви проблеми"

ahahahaha

http://www.dnevnik.bg/show/?storyid=612197

Анонимен каза...

Бойко Борисов, който е знакова фигура от средите на СИК каква роля играе.Как е натрупал богатството си от над 1/един/ милиард и продължава да е основен съдружник в една от най-големитте банки...Е не бил той ,,,а била жена му де.

Във всяка нормална държава той щеше да търка затворническите нарове, като отговорен за десетки убийства и рекетьорски грабежи, а не да претендира да спечели властта.

Тогава вече ще имаме и "Първа частна държава" ...на мутрите разбира се.

За това също никой не се осмелява да говори в българските медии...Ти как мислиш Комитата...Защо ли?

Май от страх.

komitata каза...

Според мен, това се случва заради вродената бъзливост на много хора. Ето, аз не съм Бойко Борисов, но хората, които ме критикуват, са главно анонимни. Не че Бойко е много страшен, а критиците са му толкова бъзливи, че живеят в непрестанен страх, като мойте критици.

Анонимен каза...

Ти очевидно не си мутра...И вероятно не си извършвал поръчкови рекети и убийства.
Затова е нормално да има страх от Бойко Борисов.

И аз не се мисля за страхлив човек, но елементарното чуство за самосъхранение ме съветва да критикувам мутрите анонимно.

Един, който не беше анонимен е със строшени крака и в инвалидна количка.Казва се О.Стефанов.

А и от теб може да ме хване страх ако имаш дълга биография в СИК и си бил главен секретар на МВР когато са извършени около 190 поръчкови убийства, а след теб са намалели с 90 процента.

Подпис...Анонимен койо го е страх.

Анонимен каза...

А какво тогава може да каже една жена, която на 17-ет г. е заплашена с изнасилване, но въпреки всички заплахи си позволява да си отваря устата.

veropoulina каза...

http://folders.skai.gr/default.asp?pid=10&la=2&tID=168

tova e original na tozi film ot saita na SKAI TV v gurcia.

Споделените неща на Комитата

Виж какво споделям , заслужава си повече от това, което пиша. (старите споделени неща)