вторник, януари 20, 2009

Лапачка като за последно

Парламентът уж гласува забраната за заменки на гори на 16-ти януари и на 20-ти януари решението щеше бъде публикувано в Държавен вестник. (Гарантирано от Пирински!)

Междувременно се случват странни събития. Парламентът още се тутка да прати промените в закона за подпис от президента. Абе момци, ако не можете да се справите с преноса, дайте ми днес документите да ги занеса на Гоце. Ще свърша тая работа за 20 минути.

Но има и още - понеже документите не са стигнали с късите си краченца до президента, то промените няма да бъдат публикувани в първия брой на Държавен вестник, а в някой от следващите. Т.е. това ще стане след 20-ти януари.

Междувременно заменките си вървят - днес 300, утре 150, току виж в технологичната пауза, която се изисква решението на Парламента да стане закон, сме останали без предмет на закона, т.е. без гори. И всичките с дата 16-ти януари. И ви гарантирам, че някой прибира сериозни парички, за да спре часовника. Кой бави документите? Кой дава нареждания на куриерите в Народното събрание. Дали не е Георги Пирински - радетелят за нови правила за протест, далеч от институциите?!

Хора, разбирате ли какво става? Лъжат ни! Тоя път съвсем съвсем безочливо!

Не забравяйте да дойдете на митинга на 21-ви пред Парламента. Имаме нужда от вас. За да им е наистина за последно!

PS. Според организаторите, митингът е от 15.00 пред Парламента
(10х Беломоре за подсещането)

22 коментара:

M каза...

Думи нямам просто! Що за измет? Къде е омбудсманът? Къде е прокуратурата? Къде са гражданите, които позволяват това да се случи???

Стойчо каза...

Как къде са гражданите?!? Борят се с политическите искания и дават цветя на милиционерите...

Стойчо каза...

Аааа, да, сетих се – освен всичко друго, гражданите се щракат на портрет с Г.Пирински в кабинета му

Кой ще бръсне за слива такива граждани? Май е време да слагаме кавичките

Belomore каза...

Мили дяца,
някой може ли сравнително верозаслужаващо да каже ОТ КОЛКО ЧАСА Е ШИБАНИОТ МИТИНГ???

Защото за събота казаха:
1. Веднъж 11.00, ама после се оказа, че по това време некви малоумници щели да подкрепят униформените малоумници;
2. После 14.00 ама се оказа, че повечето хора не били разбрали и това;
3. Още по-после някой каза 15.00, когато уж повечето знаели;
4. Накрая някой изръси 15.30.

За неделя пък изведнъж някой измисли часа 16.00, което тури пепел на всичко по-горе.

Всичкият този хаос или дори, бих казал, хуйос, комбиниран с песнички на високия шоубизнесмен, проповядващ неучастие на избори и маса мажоритарни глупости, едната българска роза, другарю, както и достъпът до микрофона на де що има нефелен безделник, ме подразни неистово и подозирам, че сред организаторите има къртица, която умишленно поддържа реда и дисциплината под санитарния минимум.

Та, молам, следващият, който призовава към участие, да посочва и час освен датата.

Ве благодарам.

БАЛТАЗАР ИВАНОВИЧ каза...

Ами "закона за отоплянето"? него броиш ли го, там е голямата далавера, даже бих казал за 73 път, че си е чист грабеж :(

Анонимен каза...

Май информацията ви е грешна. Проверих, законът е при президента. Гърмежите са полезни и ще донесат до по-бързо падане на комунизма. След Кръпката, викайте Щурците,чувал съм че някакъв пародиен муз. фестивал "Ален мак" са закривали с "интернационала" и така са станали известни. Да пеят комунизма си отива и ва, ва, да повтаря площада Млекопроизводителят Цаковски да се появи на яхнал крава със сабя в ръка. Ще победим!

Анонимен каза...

а бе анонимен що толкова ги сляп ли си или глупав за да не разбереш едно,че народа се опитва да се отърве от Руска зависимост а те пак продалжават,усещаш ли как искат да ни лашнат с АЕЦ.От кой ще взимаме суровина кой ще обслужва центарлата кой ще взима отпадъка.Естествено Русия и то не безплатно.А ако не слушкаме и кранчето и АЕЦ спира.От две седмици се опитва народа да им обясни едно че не го валнува Руско Украинските взаимоотношения а че чрез техните действия и договори ни правят толкова зависими.А те за капак ще пускат АЕЦ още повече да сме в лайната.

Анонимен каза...

АЕЦ Белене ще може да се доставя гориво от Франция, САЩ, и др. Системите за безопасност ще се изграждат от западни фирми. Немска фирма я гарантира финансово. Помня един енергиен министър ( при Софиянски ) каза че АЕЦ Козлодуй е "АТОМНА БОМБА СЪС ЗАКЪСНИТЕЛ". Не помня името му, намерете го, питайте, може да е истина. Това е във връзка с пускането на 4 блок. Забавно , нали?

Анонимен каза...

Образно казано, всички атомни централи са бомби със закъснител...

Анонимен каза...

Полицаите да не са тревопасни или вегетарианци. Я накладете буен огън, извъртете едно чеверме, налейте по едно червено,поканете и полицаите, друснете му едно хоро, пък едва тогаз си вървете по-живо, по-здраво. Албена

Belomore каза...

И лайнометът* е като за последно:

http://www.focus-news.net/?id=n1115881

Поручикът** явно е бил свикан под знамената...

* по точното определение на Иван Бедров

** прякор на Красимир Узунов - собственик на Агенция "Фокус"

Търновец каза...

Хммм ... Засега не се споменава че ще раздават пак БМВ-та ако тоидеш на протест ... утре сутрин обаче не се знае какво може да прочетем пак в "19 пърцуци" , ... пардон "19 минути" :) Те май ще стрелят пак последни с лайномета :)

Анонимен каза...

С двойно препечена може, но с парцуца не става.

Софичнец каза...

Ние се борим Комитата и Стойчо да поемат властта, след като комунизма си отиде. Иван Бедров да поеме агитацията, нещо като Гоьбелс. На Хитлер са му вярвали 98 процента от немците. Другите не са интерестни

komitata каза...

Софичнец, твоята борба е благородна!

Belomore каза...

Софичнец,
ако беше следил редовно настоящия правителствен* бюлетин, щеше да знаеш, че постовете отдавна са разпределени :)

Вся власт Стойчами и Камитами!
Будеть газ, будеть мас,
БМВ наместо ВАЗ!

* макар и още само в перспектива

Стойчо каза...

Много благородна идея, съгласен съм

Търновец каза...

Днес беше добре :) Доволен съм от организацията. Така трябваше да е от първия ден ... стоеше ми се още, ама нали трябва и да се работи. Тея фермери от село големи оратори бе! Сложиха в джоба си гражданята :P

Belomore каза...

Търновец,
Оратор означава "някой, който оре", така че всичко е пределно ясно :)

Иначе - хм.
Не беше особено добре организацията според мен - преместването на трибуната под таковата на коня вся недоумение и причини излишно брауново движение и спад в заряда.
Ораторите нещо ми бяха неубедителни, отделно че ехото от хотела (което щеше да бъде избегнато, ако посоката не беше обърната) допълнително пречеше да се чуе и разбере, въобще ла минор...
Да не споменавам за необяснимия свян нещата да се наричат с истински имена, да се скандира някакво нелепо "Единство" вместо например крайно уместното и добре познато "И преди, и сега БСП е мафия" и т.н.
Добре, че барем Кръпката е винаги на място...

На фона на вече описаните часови и други неразбории от събота и неделя продължавам да мисля в исконно български конспиративен дух, че някой от фантомните организатори искрено не иска или не му стиска протестите да бъдат нещо повече от настоящото очевадно ограничено посетено мероприятие на вечно фрустрирани маргинали, които си нямат друга работа.

Независимо от горното обаче не съжалявам нито за миг, че бях там, нищо, че си имам много друга крайно важна работа в този часови пояс на работния ден.
И с ясното съзнание за безсмислието и обреченността на каузата на този протест, пак ще отида, освен ако някой организатор не изпляка някоя мажоритарна глупост междувременно.

Търновец каза...

Belomore, ти явно не си бил на мероприятията миналта сряда, четвъртък и петък(аз в събота и неделя пропуснах наряда, и семейството треб да се гледа) ... В сравнение с тях днес класата в организационно отношение беше вдигната поне 20 пъти. :)

Аз пък се опитах д апробутам по едно време добре познатата от стадионите реплика "Труповете вън!" ама нещо не фана дикиш :)))

Belomore каза...

Ц, верно не бях, грижех се за осигуряването на семейството (че и на няколко други косвено) в хранително-битов план :)

Дано да си прав - това означава, че следващият път ще е по-добре от днес.

Sancho каза...

Човече, истинската лапачка сега започва! Обърни внимание на информациите "започват срещи по инвестиционната програма на правителството..."

Споделените неща на Комитата

Виж какво споделям , заслужава си повече от това, което пиша. (старите споделени неща)