сряда, януари 14, 2009

14.01.2009 - Ден на политическиЯТ самоубиец

14.01.2009 - Ден на политическиЯТ самоубиец

Не мога да ГО мисля

Актуализация: Смених заглавието от множество в единствено число, защото очевидно некои коментатори, които твърдят че са били на протеста се нуждаят от бавни и спокойни обяснения. Освен, ако не са платени, разбира се;-)

И така: горното – няколко пъти

38 коментара:

Любомир Попов каза...

Точно преди минути "шествието" (пълна порнография - 200-300 незнаещи какво искат) минаваха покрай Кристал. И спряха. В общи линии малолетни. Замеряха със снежни топки полицаите. Крещяха "Убиийци" по неясни за мен причини. А и "Всеки ден ще е така до победата". Явно на полицаите им писна и решиха да поспрат безмислените замерания с топки по тях. Естествено "смелчаците" хвърлящи снежните топки по тях бяха първите разбягали се. Присъствах и на явна провокация на двама малоумници (за мен това са абсолютни малоумници). Единия седеше на 2 метра от полицай без щит, каска и палка и го замеряше в лицето със сняг, а отстрани друг, с фотоапарат в ръцете и насочен към полицая, крещеше "Само да го докоснеш и излизаш на първа страница утре". Това ли е протест? Срещу какво? Всеки подкрепил този "протест" е наистина политически самоубиец.

Анонимен каза...

За пръв път ме е срам, че се подведох по призивите на безотговорни и некадърни организатори и отидох на протеста.

Анархисти,Зелни,Фашисти,Футболни фенчета които не знаят кой е премиер на БЪЛГАРИЯ и група реститутки фенове на Костов.

Срам.

Любомир Попов каза...

Не е срам, а ПОЗОР

Стойчо каза...

Явно даже на някои участници трябва да им се обяснява бавно и полека...

Анонимен каза...

Защо срам?Да живее Анархо-Зелената революция...тук там на тъмносини петна с елементи на раета и "нова прическа като за Централният софийски затвор".

Да си кажа веднага, че ГО гледах по ТВ и отначало се смеех искрено, но после се убедих, че "Каквото Правителството НЕорганизирано, такъв и Протеста ни"

Ерго.Нкротко: Всеки хаотичен и безотговорен Протест си заслужава Правителството.

Анонимен каза...

Опит за Гръкоподражатество за задоволяване на незадоволени 30 и няколко годишни "студенти".Вечни студенти.Скинари.Нацисти/не им знам разликата/.Вечни футболни хулигани.Вечни "зелени" с плетени вълнени шапчици с рогца и звънчета като на еленчото Руди.

ПС
А "отвътре" злобно кискащият се генерал от ДСБ Атанаско отново забърква казан с гнусотии.

Анонимен каза...

Та чак сега ли се разбра за гнусната роля на Бойко Борисов.Не беше необходимо да чакате досега.ГО и ЛидерЯТ си има дълга застрахователна биография.После изведнъж се озова собственик на СИБАНК.Същата която се казше Бъларо -Руска Инвестиционна Банка.БРИБАНК.

И това не е всичко.Това е най-големият лъжец наедро.Може би след Симеон и наравно с Комунистите и Костов.

За разлика от тях е НЕПРЕДСКАЗУЕМ и опасен.

Радан Кънев каза...

Koце нещо са те напълзели анонимците :)

пУсни им текст за Русия да освободят енергията

Стойчо каза...

Той текста е за тях, Радане - като примамка за раци (нали си гледал Дискавъри?)

dzver каза...

що не позабраниш леко анонимни да пишат? :)

Стойчо каза...

хехехе - колекционираме ги:-)

Стойчо каза...

пък и анонимните създават впечатлението на един и същ човек – а Конституцията гарантира свободата на словото, забравихте ли?;-)

Bogomil "Bogo" Shopov каза...

Кой сега е номер 1 :)

Стойчо каза...

Ама виж неанонимните как веднага се сещат:-)

Анонимен каза...

Изкуших се да пиша коментар анонимно, за да всея смут сред редиците на другия мултиплициран анонимен, ама размислих :-) И сега какво? Заради петдесетина хулигана, дето полицаите да ги бяха наплюли и щяха да изчистят площада от тях, се оказва, че злият протест е политически (аууу, колко ужасно!), лумпенски и на всичкото отгоре явно е с връзки в ХАМАС, щот "лошите" са поставили взривно устройство Някъде Там. Нищо, аз гледах по новините протестите в Рига и се успокоих, че дори и за българите да няма голяма надежда, то поне за човечеството има такава. Хехе.

M каза...

Хора, не издържам! Какъв е тоя шифър, какво е това чудо??
Каква е целта на сбъркания определителен член?
ГО какво е? Бащиното име на лицето СЕР ХОУМ?

Стойчо каза...

Точно затова си позволиха да бият – защото протестът беше афиширан като неполитически. След като не е политически - то може да е всякакъв: футболен, пиянски и т.н. А ако искаме да НЕ е политически и все пак да НЕ бият – то трябва да станете истински лумпени (като бакшишите да речем)

Протестът си е политически, само че на много хора не им стигна куража да го заявят.
Та ще смеят да бият, ако лозунгите бяха политически? Да, да, ама друг път...

@М, хайде помисли още малко?:-) Според мен даже не един днес беше самоубиеца, но горните анонимни решиха да поведат коментарите в друга посока:-)


И все пак - браво за куража да излезете!

Стойчо каза...

@М – харесва ми твоето тълкуване:-)

Търновец каза...

Идиотщина ... тотална ... наместо да оставят огъня да изтлее, те с кеф наляха една кофа бензин в него. Ще си берат гайлето!

Анонимен каза...

И все пак не разбрах кой е ГО и ЯТ.Ако е Бойко Тиквата и СерГЕЙ - ЗА.

Протеста си беше много импулсиращ макар, че малко ми е тъжно от вярната констатация "Всеки български Протест си заслужава Правителството".

пс
Сори, че и аз съм Анонимен.Честна интернетска скоро ще си ожтворя блог и ще поведа истинската революция.

Po3u каза...

Това не беше протест. Беше просто сбирщина от хлапаци, които си търсят повод да се сбият, щото ги тресат хормоните.

"Ушев педераст"
"Оставка" (нали не искахме оставка, а смяна на системата?)
"Всеки ден ще е така до победата"
"Мафия"

дузина хора, събрани на едно място, без нито един от тях да знае за какво отива.
Това е и причината аз да прекарам там малко повече от половин час, седейки настрани, без да пророня и дума.
Трябва първо да се научим на ГРАЖДАНСКО ПОВЕДЕНИЕ и как да казваме какво мислим, преди да сменяме системата.

Belomore каза...

Ами хайде почвай да се/ги учиш, мила РоЗи :)

Урок № 1
Отидеш ли някъде, без да знаеш защо си отишъл, стой настрана и си мълчи.

После?

Blagun каза...

"...(нали не искахме оставка, а смяна на системата?) ..."

А, туй ли било? Ще сменяме системата!
Значи ако имам некадърен шофьор, трябва да си сменя Мерцедеса, така ли?

И къде е новата система? Поръчана ли е поне, кой ще я изпълни? Путин ли? Ако е Путин, дали украинците ще му позволят да транзитира системата?

И кой е социалният инженер, дето ще сменя системата?

РоЗи, визията ти прилича на онази на плешивия чичко с брадичката и на онзи другия чичко с рязаните мустачки!

Лъчезар П. Томов каза...

Урок номер 1:

Отнасяйте се с комунистите както в Гуантанамо с терористите, те са си такива.

Урок номер 2:

Не толерирайте нетолерантността към вашите права! Натискайте по всякакъв повод вашите слуги, за да служат както са се клели.

Урок номер 3:

Всеки има право да говори, независимо каква глупост ще каже (Питайте Волтер, ако не вярвате) и това право трябва да се защитава, ако трябва и с оръжие в ръка.

Анонимен каза...

Единственото свежо, което ми хрумва е утре вместо пред НС да се посрешне Станишев от летището и в знак на "дълбока признателност" за "добре свършената работа" да му поднесем цветя.

Валентин Петлов каза...

Вижте сега може и да беше хаотично, но е факт, че хората се събраха и отидоха!!! Може би повечето не се знаели защо са били там и защо са мръзнали, но са били там!!! А г-да дупетатите са се насирали отвътре (в което съм 100% сигурен, даже 100 са малко!) . Човек се учи докато е жив, нали така? Ако има следващ протест - той ще бъде по-организиран, следващият още повече и така, докато се стигне до там, че такива протести ще се правят от интелигентни хора, които са готови да поемат риска, отговорността и в краен случай - вината за цялата тая работа! Ако днес хората там са приличали на овце, то да се надяваме, че след време ще дойде някой, който да ги научи тъй, че да не се държат като овце...
Относно хулиганите и скинарите нямам коментари - те са просто идиоти... НИКОЙ от тях няма да тръгне сам и просто са се прикривали в огромната тълпа. "Ушев педераст" - какъвто Ушев, такива и феновете и тия дето го плюят!

Според мен това, че днес се състоя протест е един напредък! Нека всички (и управляващи и кандидат-управляващи) да знаят, че с нас младите хора майтап не трябва да става, най-малкото защото сме 100 пъти по-амбициозни от тъпанарите в НС и с времето ще се научим да отстояваме правата си на максимум (дето се вика) и до край!

Още веднъж казвам БРАВО! на тия дето бяха там и още веднъж съжелявам, че и аз не бях там... Кой каквото иска да говори - за мен това е напредък!

Хвала на такива българи!

Blagun каза...

Не съм много съгласен с приповдигнатата оценка на г-н Валентин Петлов за протеста.
Абстрахирам се от амбициите на РоЗи за подмяна на системата с неизвестно какво. Този протест трябваше да запали искрата на нови, да активира нихилистично настроения електорат, да развали практически безопозиционния 4-годишен комфорт на тройната коалиция, да посъбуди нарцистично изолиралата се и разпарчетосана опозиция.

И какво? Бай Вуте от Казичене ще каже: "Тез мръсни пияни селяндури от Студентския град...", стрина Пена от Полски Тръмбеш ще каже: "Онези в София пак мътят водата..." - камъкът падна в блатото и последствията ще се забравят до утрешните новини.
И ако се е провалил един протест, основни виновници са организаторите. Само безкраен наивник може да се надява, че няма да има провокации или че полицията ще действа максимално адекватно в такива казуси. Спонтанността не ги оправдава. Ако не са успели да противодействат на стотина лумпена, как може да са носители на претенциите към управлението на държавата? Нека си припомним, че даже в зората на демокрацията студентските протести от 1990-91 бяха на далеч по-високо ниво на организация. Пък ако целта им е била някакъв римейк на събиитята от Атина и Солун преди месец, толкова по-зле за тях.

Гледах на предаванията на Сашко Диков и неадекватните действия на полицията. Вместо още в началото да обкръжи и изолира групите от качулати, тя започна с тотално бездействие, а накрая помете тълпата към малките улички. Вероятно много коли и витрини по Аксаков и Шишман са дали фира.

И така - доближили ли сме се към целите - засега не. Дано днешният провал е загуба само на битка, а не на войната.

Анонимен каза...

господата управляващи ни подлагат на геноцид от 20 години но през последния месец започна процес на едно събуждане !!!!и вчера се видя че съшите тези господа много ама адски много ги е страх от народната "любов" поради това си позволиха нещо което е толкова страшно и за което историята казва само едно "който е застанал срещу народа със сила не стига до нищо добро"
КУТИЯТА Е ОТВОРЕНА дерзайте господа политици
p.s.
аз както и повечето хора там на площада протестирахме срещу това да ни оправлява върхушка от бивши настоящи и бъдещи агенти който не ги интересува нищо друго освен интересите който обслужват(като тези интереси не съвпадат с нищо държавническо или в името на народа)

Анонимен каза...

Аз не разбирам защо се оплакват полицаите от снежните топки и паветата. Та нали, ако тези които така защитават си вършеха работата улиците щяха да са чисти- без сняг, без да са разбити и пални с камъни. И друго не разбирам, как могат да имат наглостта да пребиват възрастни хора, майки с бебетата си и малки деца. А най-лошото е, че в събота и те имат "събиране на по цигарка".
Бях там не съм хвърляла нищо по тях, защо получавах палки в главата??? Защо там имаше оръжия с хасни патрони, та аз не съм животно...
А това, че ще има "странни субекти" беше повече от ясно, та нали при такива прояви те са първи????

Анонимен каза...

Българският премиер Сергей Станишев предупреди снощи в Киев, че газовият конфликт ще навреди повече на Украйна отколкото на Русия, предадоха информационните агенции.

Серго пребирай се в къщи да си оправяш бакиите и лайната.Н еги мисли братята...ще се оправят...

Анонимен каза...

Хора, разберете,че така поединично няма да постигнете нищо съществено за българския народ и държава.
Разликата между парламентарна "демокрация" и пряка народна демокрация е тази, че при ПРЯКАТА НАРОДНА ДЕМОКРАЦИЯ СА ДЛЪЖНИ УПРАВЛЯВАЩИТЕ ДА СЕ ДОПИТВАТ ЧРЕЗ РЕФЕРЕНДУМИ ДО НАРОДА И ДА ИЗПЪЛНЯВАТ МНЕНИЕТО НА МНОЗИНСТВОТО ОТ БЪЛГАРСКИЯ НАРОД.

RoujkaBG каза...

Не може да искаш да сваляш политици,а да твърдиш, че играеш на гоненка. Студентите, отвориха сайт, в който събират политическите искания на гражданите, които ги подкрепят и всичките искания до едно са ПОЛИТИЧЕСКИ.

Липсата на политически и организационен опит, вероятно и доза страх ги карат старателно да избягват думата ПОЛИТИКА,

Гражданите ги оторизираха и подкрепиха с политическите си искания и присъствие, дори и виртуално от чужбина.

Трябваше ясно и категорично да заяват, че исканията са политически. Мънкането и предъвкването на този факт,

позволи на управляващите да ги поведат за носа и да си поиграят на гоненка. Уж Аз те гоня, а ти мене подгони.Това беше вчера.

Дано да са си извадили поука от вчерашният ден. За мен радостен факт беше този, че депутатът Мартин Димитров беше сред протестиращите, а не вътре в парламента зад прозорците.

Лично мнение- студентите имат остра нужда от неговият ум и политически опит.Сега да не се нахвърлите срещу мен? Не ангажирам никого с мнението си, просто споделям.

Майстора каза...

Ружка, няма нищо политическо в това да се отървеш от задушаващите те разбойници. Политика е когато някой тарикат, дето не му стигнат гласоподавателите се опитва отново да те яхне в момента на твоето недоволство.
Думите ПОЛИТИКА и ПОЛИТИК са мръсни думи за огромна част от българите. Благодарение на всички "цветове" които се извъртяха в управлението за 18 години, те извикват в съзнанието образа на посредствени и безскруполни полумафиоти, упорито работещи против собствената си държава и народ.
Замяната на едни такива с други от парламентарното статукво не би променила кой знае какво.
Доверието към институциите е изчерпано.

Стойчо каза...

Майсторът бърка понятията „партизани“ и „политици“ - нищо чудно, защото партизаните, владеещи общественото мнение в страната (медии и т.н.)умишлено насочваха недоволството към политиката, докато недоволството в действителност е срещу партизаните и партизанщината.
Докато протестите се опитват да минат за „неполитически“, а те са си политически (политика по опазване на околната среда, политика по устройство на територията, обща селско стопанска политика на ЕС) – та докато го има това самозалъгване - протестите ще бъдат неуспешни.
Най-малкото защото, ако един протест не е политически, то той може да бъде футболен, хулигански, пиянски, лумпенски и естествено, полицията ще се престарава. (въпреки, че има едни лумпени с жълти коли, които не ги бият когато блокират Народното събрание – но те са истински лумпени, с брадви под седалките).

Единственият начин добрите, умните и кротките да постигнат нещо с протести е да кажат на висок глас, че имат ПОЛИТИЧЕСКОТО искане за промяна в ПОЛИТИКАТА

RoujkaBG каза...

Липсата на доверие у политиците, доведе хората до тотално объркване на понятията, както и до отказ от страна на студентите да се коалират с някой от политиците, без които просто не могат да минат.

"Оставка"-ОК.После? Този въпрос беше зададен в блога на Бого, но не получи конкретен отговор или поне не беше разбран от мнозинството и не се стигна до предварителен консенсус. Мина си като тралала.

Демокрацията също е политическа система със своите правила и закони. Ако не се променят някои закони,/в сайта на студентите-
подкрепящите ги граждани ясно са написали/ и са ги изброили до 19 и ги представят, а те до едно са политически.

Преди да искаш оставка, трябва да си наясно не само какво искаш, а какво ще последва от това. Искаш оставка- получаваш я. Е и?

Според конституцията и настоящето законодателство, никакви промени не могат да настъпят без промяна на ИЗБИРАТЕЛНИЯТ ЗАКОН с 50% мажоритарен вот, за което настоящият парламент няма воля.

Не всички са маскари и ги знаем поименно.Точно както знаем и МАСКАРИТЕ.

Всичко е политика и без опита на политиците и тяхното влияние въре в Парламента няма как да се мине и този път.Това са реалностите.

Протеста е определено ПОЛИТИЧЕСКИ.
С конкретни политически искания. За да има промяна нужно е политиците да участват.

Кои? Ясно е- опозицията. С кои точно ще се коалираме това вече е въпрос на преценка и личен избор, но в момента такъв избор- има.И не е нужно да се оглжда и взира човек.

Иначе другото го знаем.
Ще гледаме как комунист управлява деполитизирана полиция. Бивш член на БКП, в качествто си на кмет издава заповед за разтуряне на мшрин протест, превърнал се в полицейско насилие. Пак същият в новя премяна утре ще ни яхне. Абсурдистан.

Спас Колев каза...

Споменатите пионки са expirable. Случката прилича на планирана маневра, но не мога да включа в чия полза.

RoujkaBG каза...

Спас Колев,

-кой е студентският лидер?
От кой университет? Каква е връзката му с брата на убитият студент Стоян Балтов? /Най- вероятно точно с последният няма никаква връзка, но студентският повод за протест е именно неговата смърт./

-студентите не желаят връзка с политиците,въпреки че имат 19 политически искания и оставка на правителството. Ако му я подарят тази оставка, студентите какво ще я правят? Ще почнат да управляват?
Че те един протест не можаха да направят като хората, а как се управлява цяла държава? Как ще преодолеят съществуващият избирателният закон?

-футболните фенове от Левски, не са ли привържениците на МВР-отбора?

-кой беше бившият секретар на МВР, настоящ кмет на Сф / обявил края на Протеста/ и лидер на Герб
/кандидат управляваща партия/?

-признанията на двете момчета, които са получили пари от бизнесмен, за да осуетят протеста в полза на ББ?

Откъдето да го погледнеш- все е подготовка за сдаване на властта, но не студентите.И тяхната грешка е, че не се коалират с опозицията в парламента.

Анонимен каза...

ВСЕКИ ДЕН ЩЕ Е ТАКА ДО ПОБЕДАТА
добре хора как ще се оправим с мълчалив протест ли - не трябва да се пролее депутатска кръв

Споделените неща на Комитата

Виж какво споделям , заслужава си повече от това, което пиша. (старите споделени неща)