вторник, декември 16, 2008

Как да използваме собствен домейн на блога си в blogspot (blogger)

Ръководството е предназначено за хора, които си купуват домейните от dom.bg (следете червените стрелки!) и описва операциите, които трябва да се извършат в dom.bg. Операциите, които трябва да се направят в blogger са добре описани в сайта на blogger.

Приемаме, че вече имате закупен, заплатен и с потвърдено плащане домейн от dom.bg


1. Влезте в dom.bg и кликнете на табчето "Домейни"


2. Избирате "Управление на домейни"


3. Въвеждате домейна, който ще управлявате, потребителското си име и паролата (които са различни от тези на картинката ;-))


4. След като въведете правилно името, паролата и домейна, влизате в панела за управление на домейна. Изберете от табчетата "Безплатни услуги"5. След като правилно въведете данните за вход, изберете "Безплатно DNS сървъри"

6. Въведете в долното формулярче всичко абсолютно точно по същия начин. Трябва да се попълнят ТРИ неща - чекбоксчето, www в полето "поддомейн" и ghs.google.com в полето CNAME7. Ако видите съобщението "Данните са записани успешно", значи задачите в dom.bg са изпълнени!Честно казано процесът ми се вижда доста сложен за такава проста операция. Аз лично се справих с два мейла до съпорта. Не проверявайте още pristrastno.com, ще проработи след около 24 часа.

1 коментар:

Господин И каза...

Поне имаме проблясък и ще заработи...

Споделените неща на Комитата

Виж какво споделям , заслужава си повече от това, което пиша. (старите споделени неща)