вторник, декември 09, 2008

Приказка за спамъра

Имало едно време един уебмастър, който бил едновременно и уеб дизайнер и програмист. Уебмастърът си мечтаел как ще направи най-посещавания сайт в Интернета, и как ще печели много от реклама, за да може да харчи парите за каквото си иска, но хич не го било грижа какво представлявал сайта му.

Направил един глупав сайт с ужасен дизайн и след първия месец с учудване усетил, че никой не го посещава. Когато видял цените за реклама в Гугъл, видяло му се скъпо и се почесал по главата. Решил че той по-евтино може да докара трафик на тъпото си сайтче, като спамне хубавите сайтове, които посещавал, за да може да открадне от културната и благодарна тяхна публика.

Направил това и бил жестоко баннат от множество други уебмастъри, дори от уебмастърите на Гугъл, които говорят директно с НЕГО (google).

Минало време, той имал грозен сайт на който никой не идвал, обаче освен това и домейнът му бил баннат, и IP адресът му, и мейловете му.

Седнал да мисли уебмастърът и щом седнал да мисли започнал да пораства."Колеги", ако още веднъж ми спамнете коментарите, няма да ви разказвам приказки. Надявам се междувременно да пораснете...

14 коментара:

Иван Бедров каза...

тоя се появи и при мен. Аз обаче не модерирам коментарите и не могада открия бърз начин да го изтрия. Не ми се цъка едно по едно :)

Мария каза...

Този сайт е доста близък по дизайн с нашия, което ме навежда на мисълта, че е краднато като идея. Още повече, че този господин имаше и един блог, в който публикуваше крадени статии (от нас и може би от други подобни сайтове). Сега пак краде статии от нас, на принципа Copy-Paste, макар че отдолу поставя името на сайта ни с маааалки буквички и без линк.

Павел Танков каза...

Вярно е, че има дума "растеж", обаче иначе се пише "порасна", "пораснал" и т.н.

И аз първоначално си мислех, че се пише "порасТнал", даже имаше един билборд с една реклама на някаква банка, където пишеше нещо от сорта "Добре дошли в порасналото ни семейство!" И аз се запених, засилих се и без малко да звъня в централата на банката да ги хокам, че се излагат с превописни грешки по рекламите си, ама все пак разумът в мен надделя и преди да се обадя проверих в речника. О, ужас! Оказа се, че наистина се пише "пораснал", а не "порасТнал".

Айде, чакам си присъдата. :)

Павел Танков каза...

Ух, сега пък гледам, че има

ПОРАСТВАМ
ПОРАСна
ПОРАСТВАт ми криле
ПОРАСТВАМ много
ПОРАСТВАт ми зъби

Съвсем се обърках. Абе, българския езих е ебати трудния език! :) Ако някой знае - да разясни. Извинете, че се направих на много умен. То трябваше като със случая с банката да потърся преди да пиша, ама пусто сърце не търпи.

marfi каза...

Този е изключително досаден индивид!

Анонимен каза...

Павел Танков, абе човече, ни ва училище не си ли ходил и до кой клас? Знаеш ли кое ме учудва най-много - как така примерно 20 години не си бил инициативен "по граждански" и не си си правил труда да отвориш книга, камо ли речник, а след това изведнъж нещо събужда в теб социална активност и решаваш да звъниш на банки и прочие...Откъде идва тази метоморфоза? Питам, защото го забелязвам у много млади хора.

komitata каза...

Едно по едно, Иване, затова така се вбесих.

kafene каза...

Kапча не можете ли да си включите?

komitata каза...

Не, не може. Няма заради един идиот да страдат всички читатели.Това че човек може да постъпи неморално не значи че трябва да го прави щом има възможност.

Анонимен каза...

Гилдията яко се е барикадирала.Изобщо не мислят за читателите си а за собственото си джобче.Превърнали са сайтовете си в еротични боклуци цици дупета и всякакви други части.Разбий ги Павел Танков!!!!!!!

Павел Танков каза...

Анонимен каза...

"Павел Танков, абе човече..."

Казах, че си чакам присъдата и тя не закъсня в лицето на палача Анонимен Първи. Я, трябвало е да напиша "българскияТ езих е ебати трудния език", как пък никой не го забеляза.

А на въпроса ти, човече, не мога да отговоря, защото не разбирам какво точно ме питаш.

Николай Павлов каза...

Половин час съм го трил тоя глупак!

Atanas Boev каза...

И при Деня беше същото нещо, и тя на Блогспот (пусни си captcha за анонимните коментари). Предлагам дружен отпор, къда който търси arh.bg да намира блогърски статии против тъпото сайтче :) За поука на останалите :)

Atanas Boev каза...

@Павел Танков: Раста - пораста. Расна - порасна.

Споделените неща на Комитата

Виж какво споделям , заслужава си повече от това, което пиша. (старите споделени неща)