четвъртък, декември 04, 2008

Историята запаметява

Любителят на козички и лисички, царят на дългите безмислени фрази, държавникът с най-къс хоризонт, пътешественикът, бракониерът, раздавачът на ордени... лъжецът. Човекът, който винаги беше най-далече от народа си, когато той имаше нужда от него.

Каръкът от световна класа.(За последно в Сърбия)

Чудя се, с какво ли историята ще запомни Първанов?

Историята ще събира данни чак до 2011 година.

20 коментара:

Павел Борисов Николов каза...

Няма да го запомни май с нищо. Гоце върви все по-надолу и по-надолу. Пример: преди време гърмеше вълци, а после мина на пръчове. Защитени, ама пръчове. Какво падение!!!

Стойчо каза...

Архитект на стабилността в падението. Доносник. Долна маша в чужди ръце. Обикновен Пут...овец.

Kikiriki каза...

Ало комитата:

Външните министри на страните-членки от НАТО решиха да предоставят на Украйна и Грузия вместо членство План за действие по членство /ПДЧ/ в Алианса.

В документа на министрите се казва, че някой ден Украйна и Грузия ще се присъедният към НАТО, а дотогава Алиансът ще активизира програмите за реформа на двете страни посредством съществуващите двустранни комисии с Украйна и Грузия.

Комите, много ми е гот. А на теб?

komitata каза...

Добра добавка, Стойче.

Кикирики, приятелю. Даването на план за действие по членство вместо членство е протегната ръка познай към кой.

Доколкото познавам чекистите, протегнатата ръка ще бъде отхвърлена и членството на Украйна и Грузия ще бъде факт.

И защо им желаеш злото на хората в Украйна и Грузия за мен е загадка ;-)

Ангел Грънчаров каза...

Историята ще запомни тоя период с чувството на срам и безсилие, което изпитват и още повече ще изпитват толкова много свестни българи заради факта, че това лице ще олицетворява България цели 10 години! Което говори недобри неща и за нас самите че допуснахме този нравствен провал в живота на нацията ни...

Belomore каза...

Гоце е емблема на времето си, на силните на деня.
На Герговци (х2), Кюлевци, Стойковци и Петимата от САПАРД.
И ловци са, и рибари са, на закона майката **али са.

Можете ли да си представите да имаме друг президент при цялата тази свинщина. Да ходи да слуша на ушенце Ивана и тропка хорца на гуляите на Гергов напр.?
Да върти дудуци на падишаха и на Вовата, а после да се прави на чука патриот и пазител на националната чест.

Гоце си е направо хералдически символ.

Но въпреки това аз няма да простя на онези, които не направиха нужното, за да се опитаме поне да имаме друг президентин през втория му мандат.

Стойчо каза...

Само за протокола: добичето е коч, а не пръч (архар е див овен, а не дива коза)

Весо каза...

Сега Гоце мълчи за отстреляният коч, защото е впрегнал всички ресурси на ДАНС (ДС) да закрие сайта на президента на Узбекистан! ДАНС вече има опит в такива "Национално Сигурни Операции"...

Ще перифразирам Президента Кенеди:
И не питайте с какво историята ще запони Гоце! Историята ще запомни нас, с нашата безотговорност, че допуснахме Гоце да ни се качи на главите!

Весо каза...

Да видим какъв авджийски трофей ще ни донесе от Албания! :)

komitata каза...

Ооо, духът на Кенеди

Весо каза...

Yes, the morale of Kennedy!

puhin каза...

Чее роден в село Сирищник, говори меко, жена му се казва Зорка, презимето му е Седевчов, не е особено умен и е бил доносник.

Анонимен каза...

Neshto ne mozhah da razbera - kak taka govori meko, a e ot Sirishtnik?

Стойчо каза...

Това, че е доносник явно не буди съмнение даже у анонимния:-) – но поне не говори мьеко

Търновец каза...

Жалко ... бил е 5 години студент(предполагам) в Търново и дори и това не е научил. Да говори мьеко де ;)

Симеон каза...

Анонимният бях аз - просто се включих от работа и ме мързеше да се логвам или да пиша дълги истории. Не знам ловец ли е, рибар ли е, доносник ли е, но ме дразни, когато софиянци обявят всеки различен акцент от техния за "мьек".

Мекото говорене (и по-специално редукцията на широките гласни) е характерно за говорите, които са основата на съвременния български език. Аз лично много повече се дразня от пресилено широкото изговаряне на някои гласни със софийско-шопско-"тарикатски" акцент. Най-смешното е, че дори циганите (които по принцип имат съвсем различен акцент) в София говорят по шопски маниер.

Анонимен каза...

Шопският изговор е задължителен за сегашна българия защото е възможно най-далечен по звучене от руския. Всякавите мякащи винаги са ми приличали на руснаци опитващи се да научат български. Далеч от азятския славянски.... А пък за София е необходим. Иначе ще ви посъветваме да си ходите на село. Особено в тапата пред семинарията.
За нато - вместо да вкарват азятски страни в алианса, тъпите американци не трябваше да вдигат цените на петола. Руснаците трябва да имат само мания за величие, а не пари, че иначе става опасно ... Пример - американците.

Симеон каза...
Този коментар бе премахнат от автора.
Симеон каза...

Доколкото се сещам, 99% от строителите на съвременна България (и българския език) са балканджии и доста рядко македонци, но не и шопи. От друга страна, шопският край е богат на партизани, борци, мутри и др. такива.

Стойчо каза...

Ехооо, темата за мекото говорене е послдното за което може да бъде упрекван който да било. Пък и Гоце не е шоп – он е граовец

Споделените неща на Комитата

Виж какво споделям , заслужава си повече от това, което пиша. (старите споделени неща)