неделя, ноември 16, 2008

Колко ефикасно е правителството в използване на информационните технологии?Един позабравен политик (американската Татяна Дончева), а именно — Нют Гингрич - за разликата в ефикасността, с която правителството и бизнесът използват информационните технологии.

Много поучително.

Благодаря на Жоро за линка.

8 коментара:

marfi каза...

Видеото и изобщо представянето и иронията на човека са уникални, какъв е извода, правителството трябва да действа с мотивацията и енергията на частно лице, иначе и компютри за трилиони не го спасяват.

pierrot каза...

Иронията му помага да бъде разбран по-добре, наистина говори на много достъпен език, което не е харектерно за политик. Наистинае много поучително. Благодаря :)

komitata каза...

Интересното е, че в България нещата са още по-трагични.

ian каза...

Амииии... да, ама не... не точно...

По отношение на демагогията смятам, че и капка катран развалят кацата с меда. А тук катранът е в количества от поне 2-3 чаши. Та - не мога точно да му повярвам на тоз политик. Господинът използва стандартни демагогски и манипулаторски трикове, за да накара хората да му повярват лесно и да ги отведе там, накъдето иска.

Първо малко common sense, после уж без надуване споменава, че е с ниво Д на ПеХа-то си и влкючва секси думички кат мисловни танкове... и тогаз набива твърдо, че ще борави само и единствено с факти, никви теории... само факти, запомнихте ли? Веднага след туй хвърля на вече подгрятата аудитория факти, които тя очаква да чуе - които всеки знае от firsthand ехпириънз, че са факти индийд (кой ней трак-вал пратка? вярно е - работи...). И си викаме сички - колко е точен тоз господин, не говори кат политик, говори си коректно, достъпно и готино даже... пич е! И тогаз идат 2-3-те чаши с катран - абсолютно несъстоятелния му proposal след първия пример, с който обира аплаузите... щот вече (почти) всички му вярват и са възхитени от брилянтната му ирония... и не се замислят дори върху смисъла на това, коет предлага така остроумно (щот вече са изманипулирнати)... и съответно (почти) всички го аплаудират. Да, ама не... не е пич.

И темата му ней точно за разликата в ефикасността, с която правителството и бизнесът ползват информационните технологии... Щот на хамериканския избирател те му говорят долу-горе колкото... ъъъ... ("Name a country that begins with U." "Utah?" "Utopia?")... абе - не му говорят хич. Тънката мисла на господина са нелегалните резиденти в страната... тази тема говори на избирателите и това гони той.


П.П. Позволих си да ползвам чужбици, щот нали постът е такъв... с видево на хамерикански, няма превод... и се предполага, че четящият туй е изслушал изказването и го е разбрал, ерго - чува го хамериканцкия ензъйк.

П.П.П. Аз съм далеч от мисълта, че gap-ът между ефикасността на... и ефикасността на... не е огромнейши! Просто ней това изказването, което го показва.

komitata каза...

абе ний сме хамериканци бе...
да, целта на разговора са нелегалните емигранти.. но вторият пример?
пин код, граници, пари... и номер на социалната осигуровка, който се ползва едновременно от 42-ма. без системата да сигнализира по никакъв начин.

ian каза...

Американдъ сме сигур... ама пък нали поне не ни се иска да сме такива, каквито/които...

Вторият пример - не се споменава източник на фактите в него... и във връзка с капката, дет разваля кацата - както казаф не мисля, че от един път демагог НЕ се става... тъй че не мога да разсъждавам и да са впечатлявам от неща, в които с голяма вероятност или компитрите били всъщност компоти, или износът за САЩ бил внос от Виетнам... или пък и двете.

(Buy da weigh... По тоя повод обърнах внимание за първи път на наличната учудващо силна аналогия между важността на /наличието на/ reliable сорс при разните му там софтуери и при информациите, подадени и refer-вани като факти.)

Освен туй... още по-изначална е демагогията според мени. Този господин основно говори за едното, дет работи и за другото, дет са проваля. Амо то не е така и той го знае според мен. Всъщност 99% от нещата, които при "другото" не се случват са защото "другото" не иска да се случат, а не защото то се проваля в искрени опити да ги случи... а си мисла, че и ти си на същото мнение по въпрова!? Та - той говори за провали, не щот мисли, че това се случва и това е проблемата... а просто щото на него очевидно разположението му в хронотопа и дискурса на таз конкретна реч предполагат извличане на максимална полза от представянето на нещата точно по тозий начин.

komitata каза...

твърде насериозно го взимаш. нют гингрич си е нют гингрич. човекът посочва интересни паралели. ни повече, ни по-малко.

ian каза...

Аха... Ми не че чак толкоз навътре, ами пробуди размисли... сигур зарди първите два коментарха по поста... и/или зарди тва, че видевото е показателно наистина, ама за други неща според мен...

Споделените неща на Комитата

Виж какво споделям , заслужава си повече от това, което пиша. (старите споделени неща)