петък, ноември 21, 2008

Партийни кучета, партиен трамвай, безпартийни вълци


Клипът с раздрънкания 100-годишен трамвай с млад ватман и стар ментор, и пътници-пенсионери които все още мечтаят за експроприация на екпроприаторите (идеалите са живи) е отлична метафора за столетната БСП.

По-добра и да се пънеш, не можеш да измислиш.

Иде конгрес на БСП. На конгресите, помежду другото, се избира и лидер. Кой да бъде лидерът (водачът на 100год. МПС)? Клипът дава отговор — "Сергей"!

Значи, клипчето се опитва да предреши името на следващия ватман — Сергей разбира се, а тия които лаят (кучетата) са опитомените вътрешнопартийни другари.

Клипът ни съветва по ленински - "Казваме Сергей, разбираме Партията, казваме Партията, разбираме Сергей." Не случайно БСП не се споменава в клипа за нейния конгрес.

Така че, мили блогъри, не се засягайте на кучета. Вие сте вълците, които изядохте Румен Петков.

Неопитомените хищни братовчеди ;-)

PS. Неграмотността при употреба на пълен член, звездните чатове, трамваите и другите катастрофални ПР мероприятия дават надежда, че все пак БСП е тръгнала като напукан ледник към океана, за да стане айсберг и да се превърне в морска вода.

И да дойде пролетта.

PPS. Твърдо бях решил да не пиша за партийния трамвай, но пък тая теза ми се стори интересна...(Сори, Танасе)това е уникално бе. за пръв път видяно при делян.

4 коментара:

Дилбер Танас каза...

Г-н Павлов, тайничко се надявах поне Вие да не се "правите на интересен", с анализи на онзи клип, ама нейсе и излъгал сам се. Мисля че вече е банално и доста досадно..., незнам каква е и ползата освен ако тайно не сте обявили някакъв конкурс за коментар на клипчето. Писна ми! Ще си направя едноседмична пречистваща почивка от четене на любимите си блогове преди и аз да лудна.

komitata каза...

Не можах, защото имах да изкажа по-различна идея.

M каза...

Не е ли доста скъп този начин за водене на вътрешнопартийна комуникация? Ако тезата ти е правилната, логичното заключение е, че БСП е доста богата и просперираща партия. Защо ли са се хванали тогава за този голтак Сергей Станишев - той дори личен автомобил няма! Аман от мизерници и подлоги вече!

komitata каза...

Защо да е скъп. И без друго клип ако трябва да се прави, защо да не се направи с ватмана Сергей.

Споделените неща на Комитата

Виж какво споделям , заслужава си повече от това, което пиша. (старите споделени неща)