неделя, ноември 02, 2008

100% европейци

Актьорът Велко Кънев изрази благодарност от името на отличените. Споделям, че ни сближава тази всеотдайност и вечната ни "стръв" към това, с което сме се захванали - всеки от нас. С тази отговорност, която сме имали, това, което правим да е за някого и да се подписваме, че стоим зад това, и с верността ни към род и Родина, каза Кънев. Може би ни обединява и надеждата ни за ново, истинско духовно възраждане, това е надеждата да ни има, да бъдем. Може би ни обединява и надеждата, че младите българи все повече и повече ще се обогатяват, докосвайки се до българската култура, каза Велко Кънев. Може би ни обединява и надеждата, че вече, членове на ЕС, ние можем да бъдем истински само със своята неповторима българска идентичност. И когато казах, че искаме да бъдем истински европейци, по този начин аз пожелавам най-голям европеец и най-бързо да стане голям европеец министърът на финансите г-н Орешарски, който да увеличи процентите за българската култура, каза Велко Кънев. (източник)

Велко Кънев, който ни остави незабравими роли в "Оркестър без име" и "Да обичаш на инат" показва защо българските интелектуалци са добри, но не и велики. Никога не смеят да гъкнат срещу властта, винаги доволни с това, което им се отпуска. Е, ако може само парите да им увеличат, за да станат европейци. Нали така... иначе сме си 100% европейци (заедно с президента), ако не беше лошият министър на финансите.

5 коментара:

Ангел Грънчаров каза...

Пропуснал си да напишеш, че като изтърси Велко Кънев тази просешка простотия, президентът Гоце Първанов мило се усмихна и бурно започна да ръкопляска! Каква идилия! И какво развито и фино чувство за хумор има наш Гоце!

pierrot каза...

"Удобни клакьори". Буди съжаление тази реплика, въпреки, че съм политически безпристрастен, и мисля, че актьорите не могат на такова награждаване да вкарват политически коментари. Каквито и да са. Според мен...

komitata каза...

Партийни коментари не трябва да вкарват, но политически защо не. Можеше да използват трибуната да кажат нещо за правата, за културата, за младежта каквото и да е
а не да се молят на министъра за още пари.
ясно че е шега, но все пак не може така да бягат от ролята си на граждани.

Анонимен каза...

Г-н Кънев е много добър на сцената, но от това не следва непременно да е на същото ниво във всичко останало. Ако беше такъв, просто би отказал наградата, която за съжаление го нарежда в групичката на няколко юнаци, кой от кой по-голям я мафиот, я слугинаж, я политик с "парадигма", я пишман-професор, дето едно "сбогом" не знае как се пише. По-голяма подигравка от това - здраве му кажи!
Ех, Велко (познаваме се добре и не от вчера), много те ценя, винаги си имал с какво да ме изненадаш и зарадваш, популярността ти не се измерва с "фенове", нито с VIP-овски напъни. Е, верно че гъделика суетата да си кавалер на "Стара планина", но те мислех за по-малко суетен. И знаеш ли, ако беше отказал, Орешарски и компания биха те чули далеч по-добре...
А иначе "Комита"-та е абсолютно прав - че то самото посещение в Президентството е вече политически акт.
Хаджи Генчо

komitata каза...

Хаджи Генчо, ти си мислиш че нашата чекистка власт дава на Велко Кънев "Стара планина"? Нищо подобно. "Стара планина" се дава само на спонсори. На изпълнители като Велко се дава "Св. св. Кирил и Методий".

Споделените неща на Комитата

Виж какво споделям , заслужава си повече от това, което пиша. (старите споделени неща)