петък, октомври 03, 2008

Има ли смисъл от отваряне на досиетата?!?

Взето от медиапул:

"Г-н Петко Сертов, залагайки пред нас не само честната си дума, а и желанието за незабавна оставка, своя оставка, при положение, че не казва истината, заяви, че няма журналист, който да е подслушван във връзка с неговата работа, по политическа поръчка или друга негова професионална дейност от медиите, които са в нашите творчески съюзи."

Разбра се още, че ще има нова среща между медийните шефове и председателя на ДАНС, който в "минимален срок" ще даде конкретен отговор на писмото им, според Радосвет Радев.

"Искаме да се разграничим от тази нежелана от нас защита, която се опитват да ни поднесат някои депутати, ние сме в състояние сами да се защитим, ако се налага и ако има от кого", каза Тошев.


Представяте си шефът на ЦРУ (или ФБР – напр. Едгар Хувър ли се казваше) привиква всички издатели и главни редактори на америкаснките вестници и телевизии на спявка и след спявката те (издателите) дават пресконференция пред собствените си медии, че журналистите неправилно са вдигнали скандал и никой никого не подслушва???

И си представете, че ФБР (или ЦРУ) не подслушва журналистите, „които са в нашите творчески съюзи“?????

Да, и всичкото това е станало след като не много известен американски журнналист е пребит с чукове??? Който очевидно не е бил член на нашите творчески съюзи.

В това време една сенатска комисия е установила, че има такова подслушване, но медийните американски босове с голи гърди защитават ЦРУ и ФБР от посегателствата на американския Сенат ...


Нека да попитаме: Има ли смисъл все още да искаме отваряне на ДОСИЕТАТА на издателите???

Мисля, че е и без отваряне на досиетата е ясно кой на кого е служител

4 коментара:

roujkabg каза...

Стойчо,

благодаря за поканата и както виждаш бързам да се възползвам и да те уважа :)

Продължавам да мисля, че има смисъл, по причина, че май имаше някакъв закон, който уж повеляваше бивши служители на ДС да не могат да заемат ръководни функции в държавните институции. Май беше закон за лустрацията, който за съжаление не се прилага.

Неотварянето на досиетата и неприлагането на този закон направи възможно участието на бивши ченгета, доносници и мошеници да продължат да управляват партиите, да Присъстват в парламента и в Правителството.

На практика ДС е навсякъде.Не смятам, че съм НЕНОРМАЛНА само защото точно един служител на КГБ като Станишчето ме е определил като такава, защото диагнозите ги поставям аз. Такава ми е
професията. :)

Не съм политик, но съм Човек, който живо се интересува какво се случва с него и с другите около него, от живият живот и това ВМРО- ВМРО ли е или МВРО.

Докато този, когото оторизирате с избора си години наред,/ не отричам човека като личност,а само и единсвено служителя на ДС/ да Ви прредставлява и му осигурявате медиен, политически и житейски комфорт, съжелявам...МВРО сте си.:)

Стойчо каза...

Абсолютно права си до последния абзац, който тотално не разбирам... честно. Не мисля, че изобщо Каракачанов е намирал място на блога (може да е споменат някога, но никога не ни е бил тема).
Искам да кажа, че ме обвиняваш в нещо, което май не съм засягал изобщо. Нали не объркваш интереса ни към македонския въпрос с някои други въпроси? Понеже Каракачанов е ченге – значи ли, че трябва да НЕ се интересувам от македонския въпрос? (да не бъркаме бабите и жабите;-)

За останалите абзаци – съгласен съм. Но мисля, че за последния нещо има недоразбиране (или недообясняване)

Всъщност темата е за ченгетата и „техните творчески съюзи“

komitata каза...

Кого оторизираме с избора си?! Каракачанов!? Откъде стигаш до този извод

Анонимен каза...

Ще отваряме само досиета които искаме. които не искаме нема да ги отваряме. Защо да отваряме досието на Тошо Тошев.Нали отворихме на Коритаров. Стига.

Споделените неща на Комитата

Виж какво споделям , заслужава си повече от това, което пиша. (старите споделени неща)