петък, октомври 31, 2008

Глупости на търкалета.

Георги Първанов, президент:

"Само преди десетина дни, ние имахме възможността да коментираме, да оценим и дейността му като издател на един от големите български вестници "Стандарт", който, както тогава споменах, със своята мащабна дейност допринесе значително за формирането, за укрепването на демократичните принципи и ценности" (източник )
Сергей Станишев, премиер:

"един от най-видните благотворители","утвърден юрист", "в досегашната си дейност, като професионалист и гражданин, адвокат Тодор Батков нееднократно е доказвал, че за него постигнето на лични успехи минава и през гражданска активност и участие в значими на общественополезни каузи",

....

"Без да бъда аз адвокат на адвокат Батков, искам да ви припомня, че в началатото на демократичните промени у нас утвърден юрист и съветник към Народното събрание Батков има активен принос на експертно ниво при изработването и приемането на новата конституция на България"

....
"Той основава и развива една от най-големите адвокатски кантори с впечтляваща международна практика. Допринесъл е за правното обезпечаване на редица значими за българската икономика търговски дела и процеси, които защитават националния интерес"

....
"Не бих могъл да изброя всички случаи на меценатство за изграждане на нови паметници на културното наследство, всички знаят за неговата спортна дейност като президент и акционер в ФК Левски"

....
"Когато при мен дойде инициатива, подписана от видни български интелектуалци, не се чувствам в положение да отхвърля такава инициатива, защото зад нея стоят имената, авторитетът и личното мнение на хора като акад. Антон Дончев, Георги Чапкънов, проф. Борислав Борисов, Гиньо Ганев, Веселин Топалов и още много
" (източник)
От горните цитати може да се направят следните заключения:
— Първанов и Станишев НИКОГА не са мислили, че ще им се наложи ДА ОБЯСНЯВАТ защо една такава тъмна фигура като Тодор Батков може да получи орден. Иначе версиите щяха да съвпадат;

— По-лошо. Официалните мотиви за награждаването на Т. Батков са толкова срамно написани, че не върви просто да се цитират, а трябва да се импровизира.

— Цитатите бъкат от интересни фрази... Какво е например меценатство за изграждане на НОВИ паметници на културното НАСЛЕДСТВО? Подробности?

— Издаването на вестник може да е повод за награда, ако този вестник е МОРАЛЕН ОРИЕНТИР с духовно значение за целия народ.. "Стандарт" — морален ориентир?! Ако бъркаш Ботев с Батков може и така да ти се стори.

— Разликата между благотворителността и спонсорството е анонимността на благотворителността. Спонсорството е вид ПР техника.

— Основаването и развиването на правна кантора може да е повод за такъв орден, ако например извадиш Нелсън Мандела или поне Михаил Ходорковски от затвора, а не правното обслужване на депортиран мафиот.

— Премиерът е кукла на конци. Ако той не може да откаже на група "интелектуалци"
предложението да бъде награден техния спонсор (при Веселин Топалов тази дума се използва в най-директен смисъл. А ако Веско Топалов беше отказал да подпише?), какво да кажем, ако при премиера дойдат група наистина влиятелни мафиоти с много "по-тежки" аргументи. Само можем да се надяваме, че той ще намери сили в себе си да откаже второто предложение.

— Президент и акционер във ФК ЛЕВСКИ? Това е за висша държавна награда?!

Щом не може КАТЕГОРИЧНО да се покаже поне една конкретна ИЗКЛЮЧИТЕЛНА заслуга на Батков, какво да си говорим?

Глупости на търкалета.

9 коментара:

marfi каза...

Тоя орден девалвира като старо зеле... остана и на мене да ми дадат.

Хесапов каза...

Като всички плебеи по рождение и най-вече по възпитание и съзнание, Гоце обича да легитимира простотиите, които върши с "видни български интелектуалци".
Чудя се, как този човек не си дава сметка, че някога ще спре да е президент, че палачинката ще се обърне и все пак ще трябва да понесе отговорността за това, което е вършил?...за морал не говоря...
Уникален идиот!

Стойчо каза...

Днес Станишев каза по време на парламетарния контрол, че Батков е ОСНОВАТЕЛ на Левски

Спас Колев каза...

Мда, последната реколта си я бива. "За утвърждаването и укрепването на демократичните норми на управление в Република България и цялостното приобщаване на страната ни към Европейския съюз" - това е Пирински (?!). "За изключително големите му заслуги за развитието на българската икономика" - това е Сандов, номенклатура на Балканкар, сега вносител на Ситроен.

Но мандатът още не е приключил. А само преди година мислех, че началникът на шведските кралски конюшни ще е най-големият хит...

komitata каза...

Спасе, дай линк бе. Гледах по тв новина за церемонията, но никъде в нета не виждам нещо по-подробно.

Анонимен каза...

tozi orden da go davat ve4e i na decata da si igraikat s nego abai ganio kvo zasluji tolkoz nikoi ne razbra e kato e 4erven na vlastta dobre ama pak za balgariq danesi e turql glavata v torbaraq abe daite i na dogan i na koito tam dasene sardi

Анонимен каза...

Ako byah v BG, az bih proizvel 10-20 hilyadi ordena Stara Planina ot dolno kachestvo plastmasa i bih gi pusnal po panairite. Vseki ciganin, vseki tupanar bi si kupil i BG shte e pulna s hora noseshti tozi orden. Ochevidno veche stojnostta mu e takava.

Dobra ideya za nyakoi predpriemach da gi proizvede i prodava po sergiite na pazara i panairite ?

roujkabg каза...

Добре, че Станишев не чете този блог и не знае за "храма на поезията" :)

Можеше да рече, че Батков е баща на поезията.

Анонимен каза...

E, ne tochno bashta, no da kazhem Batko :)

To umeloto prane na pari i vartene na dalaveri si e istinks a poeziya. Ne e za vseki

Споделените неща на Комитата

Виж какво споделям , заслужава си повече от това, което пиша. (старите споделени неща)