вторник, октомври 14, 2008

МВР те обича


Ако не намираш време да се обадиш на родителите си, те се сърдят. Защото те обичат.

Ако не се появяваш пред органите на МВР редовно, те се сърдят. Причината е напълно ясна. Затова те подслушват, наблюдават с камери, изследват лог файловете ти и се мусят ако пишеш анонимно.

МВР те обича.

Министърът на вътрешните работи Михаил Миков постави първия европейски регистрационен номер на българска лека кола. Номерът е ВН 3001 ВМ.

Проектът стартира първо във Видин, а следващите няколко седмици ще продължи във всички областни градове. По този начин ще бъдат подменени всички номера на близо трите милиона автомобили, които се движат по улиците в страната.

Подмяната на регистрационните табели ще става постепенно, като цените засега не са променени – 70 лева за комплект. Министър Миков каза, че предстои да бъдат увеличени, но не спомена цена. (източник)


Спомням си, че ми разказаха че в първите дни на 2007г, веднага след влизането ни в ЕС, по някои бензиностанции се опитвали да раздават стикери с европейското знаменце за регистрационните номера (да се лепнат върху националното флагче), но много бързо били обявени за НЕЗАКОННИ (някой ако има линк да ми прати). Защо?

Не, МВР няма намерение да те изнудва за нови номера (за пари) и да ти губи времето. Нали има излишък в бюджета.

Защото МВР е любов.

8 коментара:

Радан Кънев каза...

MВР с извинение обича (люби, да не използвам по-груби изрази) майките ни ...

Това нещо не знам да е прието като нормативен акт, може да е някоя заповед на бай Миков или не знам какво точно... Но ще стане такъв скандал, че "Атака" и ДПС ще се сборят за второто място на изборите.

А СДС и ДСБ отново ще се чувстват основна алтернатива на БСП - за преминаване на 4-тях %

dzver каза...

ДПС няма да се бори за второто място, а за първото :)

komitata каза...

Радане дано си прав за скандала, защото овците май ще преглътнат и това...

Анонимен каза...

А пък днес във вестник "Сега" в статията по въпроса е прибавено следното:

"Поставянето на новите табели не е задължително - то ще става поетапно след изчерпване количествата на старите номера."

http://www.segabg.com/online/article.asp?issueid=3124&sectionid=2&id=0000403

АнонименЪ

komitata каза...

анонименъ, какво означава това според тебе. не ти ли се струва, че е малко двусмислено формулирано. ще се сменят ли номерата след изчерпване на сегашните или ще се оставят сегашните и 20 години да ги караш ако искаш? естествено лизаческите журналисти забравят да задават такива въпроси.

Анонимен каза...

В почти всики страни-членки има коли със стари номера. Видял съм го с очите си. например Гърция от колко врем са в ЕС? И има стари номер. това го пиша за да се ориентират другарите в униформи...да не стане изведнъж спешно!!!!

Анонимен каза...

А не е ли още по-скандално следното:
"Между 50 и 80 автомобила се регистрират средно на ден във Видин, съобщи главен инспектор Емил Димитров, началник на сектор „Пътна полиция" към Областната дирекция на МВР-Видин. Той уточни, че в момента фирмата „БМВ", която поставя регистрационните табели, разполага с около 300-400 от стария вид, с българския трикольор. Затова и до изчерпването им на всеки новорегистриран автомобил ще се поставят от старите табели." Значи 300-400 души са по дифолт прецакани, обаче на никого не му прави впечатление.
http://www.monitor.bg/bulgaria/article?sid=&aid=173352&cid=20&eid=1498

komitata каза...

Да, много добри забележки, последните две!

Споделените неща на Комитата

Виж какво споделям , заслужава си повече от това, което пиша. (старите споделени неща)