петък, октомври 10, 2008

Парламентарна активност

Днес ходихме с Богомил и със Светльо Бляхов до парламента. Целта беше участието на Богомил в кратка пресконференция, която трябваше да обясни целите на протеста утре — против все по-нарастващата намеса на държавата в личния живот на гражданите, против заобикалянето на Конституцията чрез злощастната Наредба 40 на МВР и чрез други актове на властта.

В парламента се видяхме с Мария Капон и Елеонора Николова от ЕНП, които са приели каузата на електронната свобода като своя.

Речта на Богомил:За съжаление веднага след това имаше пресконференция на Иван Костов, посветена на проблемите на световната финансова криза и отражението и в България. Помолиха ни да се отдалечим, докато Богомил разясняваше тезите си на заинтригуваните журналисти.

Определено предизвикахме интерес у журналистите. Сега ще разберем колко сме интересни и на главните редактори.Трябваше да се преместим, след като Иван Костов започна да громи икономическата политика на правителството.

След медийната част седнахме малко на сладка приказка с Елеонора Николова и Мария Капон от ЕНП

Малко по-късно към нас се присъедини и Нено Димов от ДСБ


Парламентът е ужасно декориран отвътре със сладникави фотографии (да ме извинят авторите на снимките, които четат това, фотографиите не са лоши, а контекстът) от исторически забележителности и икони от България. Не знам каква е идеята на изложбата, може би да напомня на депутатите, че все пак се намират в България. Но каква е идеята да им се представя такава захаросана патриотарска балкантуристка картинка.

Имам идея да съберем малко снимки от истинската България и да им украсим стените - от презастроените квартали, мръсотията, бездомните кучета, разрушаващите се паметници на културата, унищожената природа, съсипаните резервати, старите хора, просяците и т.н. — да не забравят в коя държава живеят и да гледат по-сериозно на работата си.


Какво мислите за идеята?

11 коментара:

Анонимен каза...

Идеята е страхотна, подкрепям я - да направим галерия, където всеки да представи снимки по темата и да им ги изпратим за украса на фоайето на удобната и уютна къщичка, в която така прекрасничко си живеят...

komitata каза...

Ами да, мисля че няма да е скъпо, единствения проблем е получаването на разрешение от парламентарната администрация.

Вени Г. каза...

Помолете Григор Гачев да ходатайства пред парламентарния шеф Пирински - те двамата нали си имат приказка. Преди две години обсъждаха на сериозно депутатските мерцедеси, после Григор и писмо му написа ;-)

Ангел Грънчаров каза...

Тоя проклет Костов как можа пък и на вас да навреди?! Аман от него вече! Взел да занимава журналистите с някакви си там незначителни проблемчета около финансовата криза, явно кризата е започнала по потайния слокобен план на Костов да ви провали пресконференцията! Тоя Костов е виновен за сичко! По-вреден човек от него нема!

А за идеята ви мога да кажа следното: с безпричинната си агресивност срещу разни хора, лидери и партии правите това, че никой няма да ви поверва; не може да се бори човек за чиста и блогородна кауза и в същото време да е толкова дребнав и себичен. Това мога да ви кажа. Жалко за вас... жалко и за каузата... аман от егоистичен български гьонсуратлък...

пакздра каза...

моля,пояснете правите ли разлика между потребители и граждани?
от това което пишете и показвате,не мога да се ориентирам за вас.

komitata каза...

пакздра, потребителят е гражданин, който използва съвременни форми на комуникация.

ангел грънчаров, кажи как съгрешихме спрямо Него?

Ангел Грънчаров каза...

Комита, мен не ми пука за Него или за Нея (гледам, вещицата Елеонора Русенска била взела най-присърце каузата ви, плюс Мария Капон-Пловдивдска!), а за типа отношения, която ми се чини че ентусиазира нашите уж загрижени за това или онова активни блогъри. Тая безпардонност ме порази: абе тоя Костов взе, че изникна отнякъде, и пи провали акцията; он, таварищи, за сичко е виновен, нема начин да не е виновен и за това. С такива нрави сме стигнали до под кривата круша и все там ще си седим. Значи Костов пречи за всичко, а пък около него все някакви невинни агънца поблейнуват: абе малко възпитание е нужно бре, някаква поне минимална култура на търпимостта се иска! Субективните емоции, чувствата на неприязън или възхита спрямо тоя или оня като вземат надмощие и станат водещи, по тая причина всичко се изражда и дегенерира дори и най-възвишената идея. Ето срещу това възразявам аз, ще се изпоядем помежду си, как тогава да свършим нещо добро за България. А Костов - майната му, има доста по-вредни от него, начело на държавата, спрямо тях сте благодушни, спрямо Костов сте безпощадни и не пропускате случай да го клъвнете - ето по тая причина, заради глупави заяждания, не можем да си обедими силиците и да направим нещо добро за страната. Бойко Борисов даже се усети, че така не може, вие обаче не се усещате...

Данаил Георгиев каза...

Идеята за изложба със снимки от истинската България е хубава. Наистина зависи от Пирински да се вкара в парламента. Ако идеята му се представи добре обоснована може и да се навие да я пусне вътре.

пакздра каза...

това каза ли го добродушкото на пресконференцията?
не.
защо тогава тук ми пишете за граждани,и ми го апликирате като доказателство.

komitata каза...

а?

Bruce Wayne каза...

идеята е страхотна, да изкара и три дни в сградата ще е подвиг и геройство

Споделените неща на Комитата

Виж какво споделям , заслужава си повече от това, което пиша. (старите споделени неща)