четвъртък, септември 25, 2008

Мокър протест срещу мокрите поръчки

Днес, от 10.00 в градинката пред църквата "св. Седмочисленици" се проведе мълчалив протест срещу побоя с чукове върху Огнян Стефанов, главният редактор на frognews.bg

И въпреки че смятам, че този побой е просто поредната брънка от поръчковите убийства, побои, рязане на уши и заливания с киселина и че Огнян Стефанов е станал жертва на бившите си колеги и на бизнес враговете на шефа си Младен Мутафчийски, абсолютно се противопоставям на този начин на разрешаване на спорове, особено с хора, които пишат.

Има съд, има прокуратура, има свободни медии, където споровете трябва да бъдат излагани и решавани. Въпросът е, имат ли капацитет за това, а гражданското общество има ли сила да ги накара да си вършат работата... А също и МВР и ДАНС да си знаят границите на правомощията.

Днес на протеста присъстваха около 100-тина души с чадъри. Времето беше много неприятно, което значи че ако беше хубаво, хората щяха да са поне три пъти повече. Видях се с Дзвера и Иван Бедров, мернах и Иво Инджев как раздаваше интервюта. Там някъде е имало и други блогъри, но не ги забелязах между чадърите и мушамите.

Накрая се появиха и хора, които искаха да се възползват от събраните на едно място медии - Фюрерът Сидеров, някакви пенсионери. Винаги така става.

4 коментара:

Радо каза...

Малко Ви завиждам за това, че сте бил там. Нямах възможност да присъствам, но щеше да ми бъде доста интересно да видя хора, които са готови освен да изричат/изписват думи и да направят НЕЩО във връзка с управлението на страната си. Търся такива хора от месеци.
Не че 100 души е кой знае какво, но НЕЩО е по-добре от НИЩО.

БАЛТАЗАР ИВАНОВИЧ каза...

Тунеядците винаги гледат на сложената софра да седнат.Изненадваш ли се?
Единствената възможна процедура и отпор срещу опит за политическо експлоатиране в даден случай е просто всеки да се огледа къде се е позиционирал дадения политически водач и да му застане с гръб към него,както това се случи на пазара във Франция със Саркози и тук на едно Ботево честване с президента Първанов.
Мирно,со кортце и съвсем очевидно отебаване на дегенератите,които правят опити на гърба на физическата болка и погазената лична и гражданска свобода,да трупат активи.

Не казавам,че водача Сидеров няма право на позиция и отношение към случая.Напротив,има право,колкото всеки един от нас,но не и политическа употреба.

Анонимен каза...

На мен мутрите които бият с чукове ми намирисва на замисъл от най-популярната мутра и "лицето на мафията"/според Иван Костов/ ...Бойко Борисов.

Не съм параноик, но ББ е опасен и непредсказуем.
Организирани погроми от мутри с цел дестабилизация на държава и предсрочни избори.

ББ безспорно има възможност като човек от подземният свят да активира мутрите.Безпорно САМО той има интерес от такива погроми.Не е глупав и знае, че няма да спечели изборите в една нормална ситуация.
Значи братоците да я направят НЕнормална.

Очевидно е, но страхът от мутрите вече се завърна...И никой не смее вече да изкаже мислите си гласно.
Дори и "анонимно" в интернет мутрите бият с чукове.

п.с.
и аз коментирам анонимен от страх.

Анонимен каза...

Именно срещу тази анонимност ДАНС се обявиха вече. И именно тези саморазправи са причина анонимността да е необходима.
Воленчо е навсякъде, това въобще не трябва да прави никому впечатление. Чуди се къде да се напъха, за да трупа популярност.
Радо е прав, 100 е по-добре от нищо. На 11-ти ще са повече. ;)

Споделените неща на Комитата

Виж какво споделям , заслужава си повече от това, което пиша. (старите споделени неща)