сряда, септември 24, 2008

Ха сега, разследвайте чуковете!

  • "Дадено : Сайтове, служби и чукове. Човек - жертва на насилие. Видима причина - пише.
  • Пита се: Ако службите разследват сайтовете, кой разследва чуковете. "
    — доц. Нели Огнянова
Преди доста време писах за това, с какви опоненти МВР може да се справи, а с кои — не. Сега е време да видим могат ли службите в България да се борят с нещо друго, освен с конституционните свободи на гражданите. А ДАНС?

Предсрочни парламентарни избори или катастрофа. Изборът е все по-ясен.

12 коментара:

Радан Кънев каза...

Комита, този път няма да се съглася.

От предсрочни избори (в този контекст) има смисъл единствено, ако опозицията предложи ясни, брутално ясни мерки за нова политика по т.нар. "национална" сигурност. Какво точно ще промени, какви стъпки, КОГА - ден по ден искам план за реформа.

Иначе новите избори могат да предложат много подобрения в много сфери, но не и в тази. А промяна-менте, полу-промяна, не ни трябва, не си струва енергията... и това го казва нещо като политик, хаха

komitata каза...

Опозицията не използва дадените и 3 години и нещо дори да формулира принципите си, а какво да говорим за програма ден по ден. И въпреки че мразя пожарникарските формули (т.е. спасяването на пожар), защото там потъват много пари а и не е много ясно кой пие и кой плаща, мисля че ножът е опрял до кокала. Едно ново правителство би било по-добро поне в първите месеци от сегашното. Най-малкото защото някои хора ще се снишат, очаквайки да бъдат раздадени картите.

komitata каза...

Всъщност годините са 7, нали?

Nellyo каза...

Комита, какви избори? Коце Маца е в листите за общински съветници и кампанията му използва онзи колаж на Георги Димитров срещу Гьоринг, но сега Лайпцигският процес ще е за Коце Маца. И това събира гласове.

Днес за общинския съвет, утре - повече. Е, възможни са нюанси, в парламента да влезе не той, а жена му, сигурно е красива - проверено е, моделът работи.

komitata каза...

Нали знаете каква е алтернативата на парламентарната демокрация в днешно време — Куба, Русия, Сев. Корея, Венецуела. Отказът от парламентаризъм ни води в някой от горните сценарии.

Belomore каза...

Най-страшното, дечки, е, че предсрочните избори може пак да ни доведат до катастрофа.

Ситуацията е на дедовия:
дед енд (положението)
дед мен уокинг (опозицията)
дед мороз (чакаме с коледни чудеса)

komitata каза...

Въпросът е - по-малкото зло ли са парламентарните избори от сегашното управление. Отговор — по-малко зло са, защото дават шанс за промяна. Ни повече, ни по-малко

Анонимен каза...

И аз съм за избори, единственото което ме притеснява е че се знае кой ще ги спечели, а никъде не съм чул неговото отношение по въпроса за следенето, подслушването, пребиването и так далее безобразия случващи се в нашата конституционно, финансово и корупционно стабилна държавичка.

Nellyo каза...

Всяка криза е възможност, Комитата е прав, но нататък изходите са различни, нагоре и надолу.

Използването на възможността "избори" е тежък труд, иначе влизаме в сценария "проби и грешки" - и това е логично. За Щатите знаем какво мислят кандидат-президентите за неутралността на мрежата, за регулирането на видеоигрите с насилие и колко далече ще стигнат мерките за сигурност, ако спечелят (първият пряк дебат - на 26-ти септември).

А тук моят глас няма връзка с това, което ми се случва после.

Радан Кънев каза...

@oggin:

За съжаление, знаем малко от позициите Му (ако при Бай Бойко може да се говори за позиции). И те са с две думи "Не барайте МВР, не искайте информация какво правят службите, оставете агентите да агентуват на спокойствие". Все пак той е бил начело на "апарата" на МВР твърде доскоро...

P_rt каза...

И предсрочно обръщане на полюсите на Земята да има,все тая.

Тези предсрочни избори не знам защо толкова се дъвчат,след като реалната алтернатива е някъде там,между досиетата Х.

"Ако изборите наистина променяха нещо,нямаше да ги има!"

Анонимен каза...

На мен мутрите които бият с чукове ми намирисва на замисъл от най-популярната мутра и "лицето на мафията"/според Иван Костов/ ...Бойко Борисов.

Не съм параноик, но ББ е опасен и непредсказуем.
Организира погроми от мутри с цел дестабилизация на държава и предсрочни избори.

ББ безспорно има възможност като човек от подземният свят да активира мутрите.Безпорно САМО той има интерес от такива погроми.Не е глупав и знае, че няма да спечели изборите в една нормална ситуация.
Значи братоците да я направят НЕнормална.

Очевидно е, но страхът от мутрите вече се завърна...И никой не смее вече да изкаже мислите си гласно.
Дори и "анонимно" в интернет мутрите бият с чукове.

п.с.
и аз коментирам анонимен от страх.

ппс
Ако сметнеш за необходимо изтрий кометара ми от темата за "мокрият протест".Повтаря се, но нямам какво друго да кажа.

Споделените неща на Комитата

Виж какво споделям , заслужава си повече от това, което пиша. (старите споделени неща)