понеделник, юли 21, 2008

Понеделник — business as usual

Отново ден, в който всичко се повтаря, но в по-тежка форма.

Никола Груевски изпрати поредното си писмо, този път до Барозу. Накратко, това е фронтална атака срещу Гърция, като младият премиер не пропуска да извади от шкафа всички скелети и добре да изтупа от прахта всички позабравени конфликти и противоречия с южната съседка (имоти на бежанци, малцинствени права за македонско малцинство, човешки права), като разчита очевидно добрият чичко-милиционер Барозу да помогне като извие ръцете на съседа Караманлис. Ако това не помогне, да убеди народа си, че Европа е "блудница вавилонска" и че въобще не си струва да се влиза в ЕС. Писмото предизвиква масово възхищение в коментарите. Но и България не е Швеция, както ми напомнят македонските ми приятели, така че този път ще е без повече коментар. (за тези, на които четецът им пречи да виждат flash, тук съм ембеднал музикална илюстрация, 10х Чавдаре)възрастен йоркширски териер (снимка)


Родителите ми имат йоркширски териер, който не знае, че е малко куче и досега е посещавал няколко пъти ветеринарната клиника за спешни шевове след като няколко пъти е нападал кучета, тежащи поне около 10 пъти повече от него. Това е една от причините никога да не бъде разхождан без каишка, дори в най-спокойна обстановка.

"Липсата на убедителни резултати в сега действащите структури е шокираща и трябват спешни мерки.", се казва в проектодоклада на ЕС за България. Някой пак ще забележи антибългарска кампания. Имам нещо наум по темата.

Чавдар накрая отваря тема, която е много наболяла — за историческите паметници и за мутропаметниците. Градската среда и старата архитектура си заминават със страшна скорост от живота ни, на тяхно място никне мутробарок, мутропаметници, мутрофиси. Защото всеки народ си заслужава средата, в която живее.

През това време дзверът се диви на нелошо облечените бизнесмени, които паркират огромните си коли на три паркоместа едновременно. Щом полицията се разсейва, защо не.

Дмитрий Бутрин, чрез интервюто на един от участниците в класацията на Forbes - Владимир Евтушенков, разказва как изглеждат светът и градът след победата на суверенната демокрация. Какво мисли новият патриций за Москва ("петзвезден хотел"). И докъде ни води културата на имитацията.

Небезизвестният rafter.data.bg вече има своя дума в речника. Щом съм чувал рафтърки от гръцките радиа по гръцките плажове, може би вече е заслужил.

Митко Аврамов коментира стратегиите на десните партии да си служат с аргументи и методи от вчера и дава очевадната рецепта за оздравяване на политическата система. Но това е рецепта, за която засега няма продукти, а и не се предвижда внос.

7 коментара:

Стойчо каза...

Кучето как се казва? Кольо?

Belomore каза...

Спартак?
Балкан?
:)

komitata каза...

радослав ;-)

Стойчо каза...

Хм, пък аз си помислих, че се казва Груйо;-) или Никола;-)

Анонимен каза...

Благодаря за линка към неолог - не знаех, че има такова чудо, както и за пръв път чувам думата рафтърки..., та да се осведомя малко по последните тенденции в развитието на речта :-)

Анонимен каза...

Сетих се още да добавя, че нашето куче се казва Кольо - пекенез е и също е толкова дребен и също толкова заядлив - налита да се бие с каракачанки и дори миналата година след като една за малко да му счупи гръбнака, той не си взе поука и продължава пак да се зъби.

И той на разходка е само с каишка.

Анонимен каза...

А Барозу кахърен
седна, та посърна,
и кат зе перото
рече, та отвърна:


Жозе Барозу: ЕК няма компетенциите да се занимава с въпроси, свързани с малцинства и техните права

26 юли 2008 | 08:48 | Агенция "Фокус"

Брюксел. Европейската комисия няма компетенциите да се занимава с въпроси като идентичността на малцинствата, малцинствените права, връщането на гражданството, както и възстановяването на собственост на територията на други страни-членки. Това гласи дългоочакваният отговор на председателя на Европейската комисия Жозе Мануел Дурао Барозу на писмото на македонския премиер Никола Груевски, съобщи електронното издание на гръцкия вестник “Навтемборики”. Груевски написа писмо до Барозу, в което се оплаква, че правата на “македонското малцинство” в Гърция, което Атина не признава, се потъпкват и моли ЕС да се намеси по въпроса.
В отговора си до Барозу посочва, че компетентни по подобни въпроси са страните-членки, съгласно конституционните им традиции и международните им ангажименти. Председателят на ЕК отбелязва още, че спазването на добросъседски отношения остава необходимо условие за предприсъединителния ход на Македония.

АнонименЪ

Споделените неща на Комитата

Виж какво споделям , заслужава си повече от това, което пиша. (старите споделени неща)