петък, юли 18, 2008

Нагли са, много са нагли

Нагли са...


Много са нагли....


Представете си ситуация: карате със сериозно превишена скорост, засичат ви и ви спират полицаите. Показват ви радара (издънили сте с поне 50 отгоре) – каква е следващата стъпка?


Наскоро един български шофьор в подобна ситуация (правил обратен завой на магистрала) беше опитал да даде подкуп на немските полицаи, които са го гонили и хванали след тази изцепка на магистрала в района на Бремен. Резултатът беше такъв, че историята се появи по всички медии, а според мен този човек няма да излезе от затвора още 20г (е, не знам колко точно, но със сигурност, когато излезе няма да му мине през акъла да прави така).


Аналогична ситуация – една контролираща институция хваща Гоце в издънка (карал прекалено бързо и правил обратен завой на магистрала :-)). Е, върнахме се към въпроса: Какво е следващата стъпка?


Има два варианта, които са за съжаление географско–политически зависими:

а) в България е много вероятно, че контролиращата институция (полицаят) ще ти зададе въпроса: „И к′во пра′им с′я?“ .... след което Гоце и полицаят правят ... нещо. Шофьорът е оневинен, а полицаят ... не знам какво му се случва на него


(според българските институции – полиция, прокуратура, съд – Гоце + Стойков+ компания са невинни и не са точили САПАРД)


б) в Германия (Белгия, и т.н. ... нормалната Европа) – гонят те, хващат те и отиваш, където ти е мястото


(ОЛАФ прави доклад за корумпирани държавници, в следствие на което се спира финансирането с европейски средства и се забранява на българската държава да прави такива разходи за своя сметка. Европейската комисия в очите ми става най-големия защитник на моите данъци (аз съм европейски данъкоплатец, ако някой не е забелязал)


в) третият вариант се разиграва в момента:

полицаят ви хваща в издънка и НЕ ви задава въпроса „И к′во пра′им с′я?“. Очевидно ситуацията е нова за българския нарушител, но все пак той вече е прочел за случката на магистралата в Германия и знае, че номерът няма да мине. Какво прави нашият нарушител?

Изобщо не се сеща, че може да напише възражения в акта за нарушението. Вместо това започва да задава въпроси на полицая: Теб, кой те е сложил на пост тука? Я, кой ти е началника, за да заведа дело срещу него? Ти имаш ли право да ме контролираш? Може ли един чиновник да дава политически оценки?

(ДАНС ще разследва ОЛАФ ...:))) , а пък ОЛАФ казаха, че президентът е корумпиран – т.к. президентът е политик, това очевидно е политическа оценка. И нещо друго – всички, получаващи обществено заплащане са чиновници. Което по логиката на нашите нахалници автоматично изключва политиците от каквото и да е разследване – не забравяйте, че и следователите и полицаите получават обществено заплащане, т.е. чиновници са, и по нашата логика те не могат да дават политически оценки.

Само за сведение – всеки човек има право и е длъжен да дава политически оценки „Поэтом можешь ты не быть,. Но гражданином быть обязан “)

Абсурдността на ситуацията се задълбочава и от обяснението на шофьора: Но аз си купих колата при друго правителство!

Шофьор с разностранни интереси – вероятно очаква това да се случи и с ОЛАФ?

Обяснявам на тези, които си мислят, че „всички сме в кюпа“: всеки от нас има инструмента, но не всеки от нас е изнасилвач, нали? И имам подозрението, че даже и да нямаше закон срещу изнасилванията – едва ли много хора щяха да го практикуват.

Ако точката за корупцията на държавния глава е в точка „разни“ – интересно какви ли са основните точки???


Нагли са. Много са нагли.


На мен ми е интересно и друго: Кой е бил този, който е казал на Гоце „И к′во пра′им с′я?“

3 коментара:

БАЛТАЗАР ИВАНОВИЧ каза...

Много сполучлива аналогия с катаджийството,поздравления.

Хесапов каза...

След уволнението от казармата и раждането на щерката, най-голямата радост ми беше влизането в ЕУ.
Никога не съм имал илюзията, че комунистите няма да крадат (а и не само те), но таква наглост и безочие не бях си представял! И гоце и орешарски, и всички там! Уникално насиране!
Тези хора са толкова прости и некултурни, толкова подценяващи останалите, че смятат за възможно с нахалството си да замажат престъпленията, в които са затънали...Нямам думи!

Стойчо каза...

Има развитие от оня ден: „Колата я ОТКРАДНАХ по време на по-предишното правителство, защо ме спирате сега за превишена скорост????“

За физически бой са - просто смяна няма да помогне

Споделените неща на Комитата

Виж какво споделям , заслужава си повече от това, което пиша. (старите споделени неща)