сряда, юли 30, 2008

В помощ на антибългарската кампанияРадиоактивни отпадъци, нелегална продажба на оръжие, огромни комплекси по морето... всичко е в кюпа.

13 коментара:

Калоян К. Цветков каза...

Егати.

Търновец каза...

Баси мамата! и другото клипче за циганите в София е интересно ... ама е малко кратичко.

И.Е. Станков каза...

Псевдо-нахакано репортажче със опасна комбинация от истини и тенденциозни глупости.

- 80 мил. в хотелче най-голямата външна инвестиция в БГ?
- Съветски бази в Сливен?
- Случаен българин се среща с бин Ладен и си заравя плутониум в градината?

Да, антибългарска пропаганда и съвсем не одобрявам.

Търновец каза...

Абе, че ги мятат по върбите за Осама и ядрените глави съм съгласен , но самите персонажи , нови капиталисти ... с радиоактивните отпадъци от Русия и мръсните пари дето "инвестират" в 80 милионни комплекси по морето с цел да го превърнат в Бевърли Хилс не са никак измислени. До болка познати са ...

Belomore каза...

Склонен съм да подкрепя последния постинг на Търновеца.
Че о.з. от национално-отговорно-патриотичните служби др. Иванов е метнал яко и франсето, и старото фрийланс ченге Матю Дрънвасер, че и тов. Смит, ми се чини повече от ясно. Обаче дори и така си е бая показателно.
Да не пропускаме и червения живак от Раша, дето по едно време половин България го продаваше :)))

БАЛТАЗАР ИВАНОВИЧ каза...

Изобщо не разбрах кое да видя по темата :( .Това свежо нет ми е пълна мъгла,ако някой ми обясни ще съм му благодарен.

Longanlon каза...

"Плутониев детонатор" на атомна бомба , който е с размерите на хляб Добруджа?!? Айде моля ви се...

Гонзо каза...

ММда, доколкото си спомням детонатора на атомните бомби се прави от конвенционален взрив. За да започне верижната реакция е нужно опраделено количество вещество (за Уран 238 май беше около килограм). В бомбата има няколко парчета с по-малка маса и когато детонаторът ги съедини в едно произтича самата верижна реакция. Т.е. детонаторът не би следвало да съдържа плутоний. Що се отнася до размера, май не е задължително всички бомби да са големи колкото 200 литров бойлер като по филмите, ма аз все пак не съм баш специалист.

Анонимен каза...

Drunken wannabes. I don't think anybody's gonna believe that bull.

Анонимен каза...

Още от 1950-те съществуват малки тактически ядрени бойни заряди, изстрелвани в снаряди на стандартни артилерийски системи, вмествани в мини, торпеда, леки авиобомби, леки ракети, дори в раници и куфарчета (като американската система Special Atomic Demolition Munition, носена на гръб). Техника, пригодена за използване на тактическо ядрено оръжие, е имало и у нас. Например част от българските МиГ-21, МиГ-23, Су-22, Ми-14 и др. са имали системи за носене и пускане на малки атомни бомби. В родните ВВС в специализираните части регулярно са били провеждани учения по използване на тактическо ядрено бойно оръжие. Неофициално се говори за съществуване на няколко склада с такова у нас, някои от които именно до Сливен, вероятно обслужвали и 66-та Ракетна бригада - Кабиле край Ямбол. Оръжието в тях е било изцяло съветска собственост и е транспортирано извън България още в 1990-та. Впрочем секретността и до днес тегне над този въпрос и това не е изненадващо. Например САЩ официално признаха съществуването на складове с ядрено оръжие на гръцка територия чак до началото на 21 век едва преди година или две.

Напълно АнонименЪ :-)

komitata каза...

Аха, интересен щрих към инициативата на Бай Тодор и Папандреу за "Балканите — безядрена зона"

Стойчо каза...

„инициативата на Бай Тодор и Папандреу за "Балканите — безядрена зона" “ – беше част от политическия изпит за МЕИ през 1988г, ако си спомня някой;-)
Всъщност това беше и последният политически приемен изпит за ВУЗ – Партията ги отмени през 89г. Да живее Партията!!!;-)

komitata каза...

точната тема беше "проблемите на мира и войната на балканите", май...

Споделените неща на Комитата

Виж какво споделям , заслужава си повече от това, което пиша. (старите споделени неща)