понеделник, юли 28, 2008

Свободата е капитал, а не джобни.

Нещо да ви говори датата 11 октомври*?

Неспособните и некадърни правителства винаги имат готова рецепта, която пробутват на народите си — "Откажете се от свободата си, за да ви решим проблемите."

И това ни се пробутва като лек-пенкилер за всичко — за проблемите с интеграцията на малцинствата, за въпросите с авторските права, за проблемите с паркирането и пътното движение, за граничния контрол, за реализиране на свободата на придвижване (и това ако не е ирония!), за здравната реформа и за какво ли още не.

В Македония дори наскоро се направи опит да се въведе регистрационен режим за разходки из природата, за да се реши въпросът с горските пожари.

Винаги ограничението на свободата се смята от правителствата за по-лесната мярка от пълната реформа в някоя област, която да премахне системните причини за съществуването на даден фундаментален проблем. Но какво да се прави, правителствата разсъждават винаги именно така и с поглед към следващия мандат.

Иронията на съдбата се състои в това, че колкото и да жертваш от свободата си, то никога не е достатъчно и никога проблемите не се решават. А дори се и задълбочават.

Включи се в инициативата за радикална и всеобща съпротива на опитите за ограничаване на свободата в България. Не на следенето, не на безразборното събиране на лични данни.

На 11 октомври в столиците в цяла Европа ще има протести. Кликни на картинката за повече информация.*Бележка за маниаци: Някои по-вманиачени (като мен) знаят, че на 11 октомври 1941 г. е започнала "национално-освободителна революция" срещу "българския фашистки окупатор" през втората световна война. Нищо че самият окупатор не подозира, че убийството на стражаря пред полицейския участък в Прилеп е всъщност революция.

5 коментара:

Belomore каза...

Бе и аз за Прилепската патаклама се сетих първо.
Тамошният Иван Козарев беше с някакъв (симптоматично) живописен прякор, но не го помня...
Тарзан?

Господин И каза...

Да живее свободата!

Долу фашисткият окупатор!

:)

komitata каза...

"Не човек, а желязо!" просъскал агентът фашист.
Тихо мъртвият казал —
"Не, комунист."

Belomore каза...

Баш сум бил во право!
Народниот херој е Трајко Бошкоски - Тарцан (еден од оние што ја испукаа првата пушка во Прилеп на 11 октомври).

Bogo каза...

http://bg.wikipedia.org/wiki/11_%D0%BE%D0%BA%D1%82%D0%BE%D0%BC%D0%B2%D1%80%D0%B8

Може да го въведеш тук

Споделените неща на Комитата

Виж какво споделям , заслужава си повече от това, което пиша. (старите споделени неща)