събота, юли 05, 2008

Не е шега

Клик за по-голямо

Взето от тук

11 коментара:

Belomore каза...

Голем си манаджия...
Ко некой бриселски мониторинг... Анти-хейт-спийч-детектор...
Остаи ги лугьето да се пофрустрират малце на спокойствие! Ти що би сторил на нивно место? Би викал "Фала, бракьа" кай амбасадата?
И ово ке помине.
Мегьу тоа можда дадеш пример за европски изкусности и да го менуваш името от конфликтното Комитата на Космополитата :)))
Айде со здраве!

komitata каза...

абе мораат малце да се освестат. аман од тие изцепки (ме мрзи да го барам зборот)

Търновец каза...

Мастика - ДА!
Узо - НЕ!

Bukarski каза...

Коце многу слаб патриот си. Наместо веднаш еден плакат со туристичка понуда да залепиш до ова соопштение и така да придонесиш за туризмот на черното море, ти изигруваш лек либерал. =)

komitata каза...

Абе какво Черно море бе. На море само в Гърция. Да го духа българската туристическо-строителна мафия.

nickname778 каза...

Не мога да повярвам на очите си. Там черно на бяло е написано " Гърците са нашият най-голям неприятел " - винаги съм си мислел че в македонското сърце това място е запазено за българите :).

Гърците обаче наистина заслужават да са мразени - първо че са големи лицемери, после че адски експлоататори и големи стисльовци, и трето че мразят всичките си съседи страни, без особен повод. Как да не ги мрази човек ?

komitata каза...

значи за лицемери, стисльовци и експлоататори — не бих казал, просто хората си имат начин на правене на бизнес. бъди подготвен за това и да не те е яд ако изпуснеш сделка с гърци, ако я изпуснеш значи те от самото начало не са имали намерение да правят бизнес с тебе.

и второ — аз от години ходя в Гърция, лош, некултурен и неуслужлив грък не съм виждал, да не говорим че миналата година ми върнаха портфейла със все парите и документите!

komitata каза...

ето случката

nickname778 каза...

Това което казах че са експлоататори и че са стиснати, не е плод на лични наблюдения, а по-скоро на всеобщото мнение и това което съм прочел/чул.

За съжаление обаче това че не ни харесват като нация е потвърдено от мои приятели гърци, като и те самите незнаят защо. Освен това пак по техни думи гърците мразят турците и най-вероятно и македонците не ги долюбват особено много. Не може да си такъв хейтър, да мразиш наляво и надясно и после да очакваш другите да те обичат.

А за лицемерието им и това че са използвачи, отново имам лични наблюдения.

Всъщност тези неща които казах са по-скоро битуващо всеобщо мнение за гърците, така както за българите битува мнението например че завиждаме много на околните ( "Не е важно на мене да ми е добре, важно е на Вуте да му е зле" ) и че сме крадлив народ. Обаче не всички българи сме такива - има и много свестни измежду нас. Радвам се че ти пък си попаднал на свестните нетипични гърци :).

Спас Колев каза...

@nickname778: И ти се изказа, та ме разсмя. Българите мразят само турците (заради Батак), гърците (заради Фенер или Беласица), сърбите (заради Македония и Пирот), румънците (заради Добруджа или разходката им до Враждебна), албанците (знам ли защо, чети какво се пише около Косово), македонците (защото са македонци). Чувал съм даже оценки, че хърватите били нацисти, генетично.

Общо взето, мразенето е обратнопропорционално на разстоянието. Май Франция е най-голямото изключение. :)

nickname778 каза...

@ Спас : Може да поспорим малко по темата - мое твърде убеждение, е че ксенофобията не е сред множеството кусури на българския народ - освен Турция останалите ни съседи не бих казал че са особено мразени у нас.

А причините които си изброил на разни хора да мразят съседите ни - не знам защо, ама ми приличат на взети от реч на Атака или в краен случай думи на Боян Расате - нали не искаш да изкараш че болшинството българи сме техни последователи ?

Споделените неща на Комитата

Виж какво споделям , заслужава си повече от това, което пиша. (старите споделени неща)