вторник, юни 24, 2008

Бате Бойко в онлайн чат на 25-ти юни от 11.00 до 12.00

Цитирам сайта на Новинар, че така са скрили главната новина, че човек трудно я открива!

Бойко Борисов

След успешното начало на новата рубрика на NOVINAR.NET, вие пожелахте следващият ни онлайн гост да бъде Бойко Борисов. В сряда на 25.06.2008 г. от 11.00 часа само на сайта на вестник "Новинар" на вашите въпроси ще отговаря кметът на София и лидер на партия ГЕРБ - Бойко Борисов.

NOVINAR.NET и неговите гости си запазват правото да не отговарят на въпроси с нецензурно съдържание и неясен смисъл.

От: 2008-06-25 11:00 часа
До: 2008-06-25 12:00 часа

Айде сега, който му се точеше на бат Бойко, има възможност да го разпъне на кръст. И аз съм му приготвил въпросчета, главно по софийските дела...

14 коментара:

Стойчо каза...

Мани, мани, ами ако вземе да ти отговори?;-)

Анонимен каза...

аз намерих къде е сайта, но не мога да намеря къде да задавам въпросите :)

komitata каза...

има линк отдолу "Задай въпрос"
http://www.novinar.net/?act=ointerview&do=all&id=3

Любомир Попов каза...

ПО-ГОЛЯМА СМЕШКА СКОРО НЕ БЯХ ЧЕЛ. ТО ТОВА Е ПО-СМЕШНО ОТ ГОСТУВАНЕ НА ББ ПРИ НБ.

За съжаление имах работа, та нямах възможност да задам въпрос. По всичко личи че му се задават от удобни по удобни въпроси, на които отговорите са общоизвестни. Оплаква се, че едва преди месец вкарал свой човек в Паркингите, но така и не се намери някой да го попита какви професионалисти е вкарал в бордовете на останалите фирми които той до една е превзел. Само ще спомена, че в Софийски имоти, ако не се лъжа, е голямата специалиска, изпълняваща по принцип длъжността секретарка на ЦЦ в ГЕРБеровата централа.

Bukarski каза...

Сакав да пробам да го прашам нешто, но не ми врати asl pls.

Търновец каза...

Много съм впечатлен от автора на въпроса тук:
медузата : помня града от 80-те, когато бях дете - чист, спокоен, непренаселен. как да изгоним провинциалната паплач, която ни отрови столицата. в провинцията много обичат да скачат срещу софийския боклук, а всъщност селяндурите са тези, които най-много мърсят софия. докога ще ги търпите?

Бойко Борисов : Нямаме инструмент като софийското жителство навремето, с който да се ограничи притока на хора, а бедността и мизерията в другите населени места в българия и гладът карат хората да идват в София


Много ме кефят тия дето са се родили със сребърни лъжички в устата на пъпа на София. Даже сигурно не са се родили, а са се излюпили от яйцата на някой златен лебед...

Стойчо каза...

Търновец, мисля, че обектът на критиката ти е лееееко неправилен...

Според мен бате Бойко трябва да се гръмне сам за подобен отговор, а столичаните със сребърни лъжички в устата сме(сте;-)) малцинство.

Стойчо каза...

Само да припомня, че и във Виена няма жителство и е пълно не само със селяндури-австрийци, ами цяла Източна Европа се подвизава там – пък трамваите са готини, въпреки наплива от „външни“ виенчани (тия дето нямат сребърни лъжички)

Търновец каза...

Ок, Стойчо, ти не си се излюпил ... ама "Медузата" явно със сигурност се е ;)))

Отговора на Б.Б. не се нуждае от коментар.

Стойчо каза...

Точно ББ се нуждае от коментар, защото Медузата може да е всеки (вкл. и дежурния подсказвач на удобни въпроси).

Задай си въпроса защо въпросът за жителството го задават на Борисов, а не на мен (или на друг с лъжичка;-) – според мен защото очакват от него подобен ксенофобски (и лесен за смилане и подходящ като оправдание пред свлечта) отговор.
Защото ако столичната администрация, начело с Него, ако си вършеше работата – изобщо нямаше да има (и нямаше да се забелязва) значението на това кой от къде е.

Но, ксеонофобските обяснения са лесни и удобни за употреба в краткосрочен план – после ни излизат през носа.

Или с други думи – смятам за груба проява на селяндурщина оправданието, че за проблемите ни (в България, в София, във фирмата, в квартала и т.н.) са виновни придошлите.
Не може човек да се сърди на дъжда – а си прочиства канализацията

Сори за спамването;-)

Стойчо каза...

„Не може човек да се сърди на дъжда – а си прочиства канализацията“

- да не стане грешка! Имам пред вид, че човек трябва да си гледа работата. Кметската в случая е да прочисти канализацията, а не да се оправдава с придошлите

Търновец каза...

Съгласен съм Стойчо, но все пак приемам лично въпроса, до толкова, доколкото не мога да разбера късотата на родовата памет на така наречения масов софиянец(като този/тази "медузата").

Аз самия не се засягам за това, че съм дошъл в София да си печеля парите тук. Те са прави - пренаселвам им града. От село съм и съм за малко. За това пък хич нямам комплекси.

Това, което ме шокира е невъзможно тесния им светоглед и безумното самочувствие на център на вселената. Аз дори не отричам, че самото живеене в София дава едни гърди отвореност и информираност повече на софиянци пред така наречената провинция, но ужасно ме дразни например как пътувам в такси и някакъв се престроява неправилно и е с плевенски номер (примерно) и шофьорът на такси казва "Ей, само тия селяци от провинцията могат да карат така!". Абе бай гражданин, ти кога се роди в тая София бе, да не би и ти преди четири годинки да си дошъл тук, или пък най-много си първо поколение столичанин?

Миналата седмица пък в пощата, някакви разтоварват колети и единия вика "Еми така е то, колкото повече нови столичани прииждат всеки ден в София, толкова повече колети ще получаваме!", на което група подобни нему се хилят неимоверно. Оня окрилен от интелекта си и влиянието, което предизвиква над публиката продължава "Ами тъй де, той не мое да говори, станал софиянец! Майка му му звъни след две седмици и вика къде си бе, пък той вика в София. Как в софия бе, до вчера беше на село..." и прочие...

Вчера съм на опашка в Халите на щанда за риба. Седят 6-7 човека чинно , както си му е реда, и по едно време цъфва една запазена възрастна дама(над 70-те) с ярко червило на устата , капела и всички атрибути на дамата стара софиянка-коренячка и се зарежда от другата страна пред всички. 2-3 баби и правят забележка и тя най-накрая кандисва да си отиде като процежда супер презрително едно "Селянки!" към въпросните и далеч по-културни връстнички.

Въобще наистина е впечатляващо доволството им, с което си вярват, че могат да съществуват в свой паралелен свят без останалата "провинция" и дето всички вредни навици идвали от "селяците".

Тъй де, исках да кажа че не е само Бай Бойко тоя дето се оправдава със свинщината в града си по този начин...

Сори за спамването и от мен ;-)

Стойчо каза...

Така е, като пазаруваш в Халите и се возиш на такси;-)

Всъщност точно в това е проблема ми с Борисов – той ходи изключително и само по основния поток на „общественото“ мнение.

(основен поток му викат мейнстрийм;-), а „обществено“ го пиша в кавички, защото не може да бъде наречено общество сбирщината, която смята различните(„селяните„, „софиянците“ и т.н.) за виновни)

Търновец каза...

Това е интересно :))))

Трајче од Битола, МАКЕДОНИЈА : Господине Борисов, дали ќе ги укинете визите за Македонци кога ќе дојдете на власт?

Бойко Борисов : Визите за македонци ке паднат, когато самите македонци решат какво ще правят с името си, с ЕС, със съседите си. И не на последно място - когато започнат да се държат нормално.

Споделените неща на Комитата

Виж какво споделям , заслужава си повече от това, което пиша. (старите споделени неща)