вторник, май 13, 2008

Предизборната кампания в Македония върви с пълна пара...източник

Това е предизборното клипче на управляващата коалиция (с леки промени). Силно съм изненадан, да си призная — мислех че такива предизборни клипове се правят само в Индия, не върви на държава—кандидат за ЕС да прави такава кръчмарска агитация, обидна за интелекта на избирателя. Може би пък това ни чака и нас - Бате Бойко да друсне едно хорце пред камерата, без да обяснява нищо и да спечели изборите. Възможно е и аз да съм непоправим сухар.

Освен това изглежда доста скъпо (с няколко шоузвезди, огромна масовка, и голяма част от правителството).

PS. Май открих и къде е сниман клипа:

11 коментара:

Хесапов каза...

Много ми хареса изрусената интелектуалка, от дясната страна на г-н Груев. Има впечатляващ бюст, когото предлага на ликуващото множество, говоря за певицата, а не за Грую.
Мисля, че с такива цици в челните редици(каква хубава рима!), победата е вързана в кърпа.

Търновец каза...

Абе , тоя Грую нещо май има проблеми с артикулирането ? Може би затова много много не говори по клиповете :))) Иначе с тая ехидна усмивчица ... баш като некой селски тарикат е!

Стойчо каза...

нали некои хора бехме тамо по празниците, та хванах малко и от предизборните диспути. Стилистиката на диспута силно наподобяваше стилистиката на предизборния клип.
А забелязахте ли, че публиката не беше много бурна? Не че е повод за кой-знае-какви какви изводи, но при нас и партията на пенсионерите има по-бурни привърженици по време на предизборен митинг.
Или с други думи: чалга rulllllz!

GaN каза...

На мен ми мяза на кампания за четвъртокласници :) Като слушам клипа силно почвам да се съмнявам в интелектуалните способности на населението. Все пак нали към него е адресирано. Иначе е една много хубава смесица от клишета и ритъм. Клипа малко куца, ама просто да им е :)

kimi каза...

а фала за линкувањето и за популаризацијата на МАКЕДОНСКАТА ИЗБОРНА химна, на ВМРО ДПМНЕ!

komitata каза...

Благодаря за коментара, Кими, добре дошъл си отново. Не ми харесва много песента, а ме натъжава... Македонците заслужават нещо повече от политиците си освен песни и танци.

Анонимен каза...

имаш почитателка
http://kimi.blog.com.mk/node/156373#new

Стойчо каза...

Много насериозно се вземат мак.блогърите, като гледам коментарите при кими. Липсата на чувство за хумор е доста типична...

таската каза...

Мдааа, веома показателни се стилът и качеството на песната. Качеството е твърде посредствено, без съмнение, а стилът е "Jadran pjeva '86".
За сравнение, ще припомня музикалната кампания на ДПМНЕ по време на изборите от 1998ма - музиката на водещите песни беше правена от Златко Оригьански от "Анастасия" и резултатът беше налице. С удоволствие си ги слушам и до ден днешен. Дори участието на старата удбашката носовка Васка Илиева в песента "Биляр" (изведнъж станала голяма патриотка) не ми развали кефа от хубавата песен.

Mali Jovica каза...

Таска, во грешжка си. Васкините песни се пееха още от края на 80-тите от разни патриотски групи (комитите от агитката на Вардар, МААК, Лупчо и Змеjко, бившите кадри на Движенье за ослободуванье и обединуванье на Македониjа -ДООМ, античките), които зовяха - ептен дисидентски - за отцепуванье од Jугославиja. Беа soundtrack на овие потези ...

таската каза...

Можда и сигур тако е било.
Яс мислев на самата Васка, зошто инак песните се народни, а не Васкини. Не вервам самата Васка да е била голема вмровка в края на 80те (и кога било).
Со здраве!

Споделените неща на Комитата

Виж какво споделям , заслужава си повече от това, което пиша. (старите споделени неща)