неделя, май 11, 2008

Замина си една моя мечта

Българи превземат гръцките острови

09.05.2008

Броят по 250 000 евро за морски вили. Българи масово купуват къщи във ваканционни селища в Гърция. Най-търсени са имотите на островите Тасос и Халкидики, каза за “Новинар” изпълнителният директор на компанията за недвижими имоти “ЕРА-България” Теодора Димитрова.

Къщите в Гърция са предпочитани и заради по-дългото лято, и по-добрата инфраструктура, заявиха от компания “Арко Риъл Естейт”. Освен това ваканционните имоти, които се предлагат в българските курорти, са предимно апартаменти в комплекси, а не както е в Гърция – самостоятелни къщички, обясниха от бранша.

Източник: в-к Пари

Източник на текста

Замина си една моя мечта, да си купя къща на Тасос, далече от всякакви българи.

Но пък "островите Халкидики" изглеждат привлекателна опция ;-) Някой да каже къде се намират?

И от кой вестник е източникът...

10 коментара:

Стойчо каза...

Хе, а на Скиатос, Лесбос и т.н. още няма българи;-)

komitata каза...

няма туристи. работещи има колкото искаш

Стойчо каза...

Хехе, за „инвеститори“ става дума – иначе работещи българи има и в Антарктида

Jово Нинџа од Тафталиџа каза...

Бугарчишта, пак ja изнегиравте Македониja. Халкидики не е остров него дел од етничкиот македонски простор. Што бе знаете вие Татари со Татари :)

таската каза...

Види сега коя е финтата - статията, като всяка статия за недвижими имоти в българския печат (по една или друга причина), по всяка вероятност следва сляпо казаното от брокерите и е по-близо до желаното, отколкото до истината. В смисъл че на посочените агенции много им се иска да е така. Като човек, интересувал се от цените во Грчко, мога да ви кажа и да заложа некой друг денар, че "морска вила" за 250,000 евра нема да найдете, но доста хубав апартаман в ниска постройка - да. В Халкидики може да найдете и за доста по-малко пари нещо, което ще си заслужава парите много повече отколкото панелките по црноморието, но това е друг въпрос.
Но, важното е, че рано или късно българите наистина ще се върнат в Северна Гърция, пък било то и като собственици на ваканционни имоти!
Пасаремос :)

таската каза...

Joво,
идентитетот нема супститут!
Така е речено и од председателот Груевски:
http://www.dnevnik.com.mk/?ItemID=10317D96ED05DD45B3406E7340CC963E

Jово Нинџа од Тафталиџа каза...

па онда морам да го поздравам Премиеро Груjчета со песната Su-B-stitute на Sex Pistols. Председателот е Бране, некогашен дел од коалициjata GUNS N' ROSES.

Peb каза...

Как няма туристи бе, комита? Верно, маса народ бачка тук и в частност на "островите Халкидики", но само за периода 1-6 май се бяха изсипали над 50 000 българи (официална статистика от ГР ТВ) в Северна Гърция. За 5 дни не вярвам работа да са вършили. В Мелник, Сандански и околностите пък се чуваше само гръцка реч. Правим един прекалено як обмен! Както каза една позната "едва година и малко откак сме в ЕС и вече всички проблеми и неразбирателста са загърбени и забравени между България и Гърция". То лошо няма, ма мен лично много ме дразни това цялото движение и безумните задръствания по "международния" път Е79 в бг част. И вече не мога да си говоря спокойно каквото си искам, защото все отнякъде изниква някой българин. Не, че не си ни обичам, ма то все едно съм си у нас... След като вече почнах да чета и менюта на бг в околностите... абе лудница!

komitata каза...

Шегувам се, Пеб, шегувам се ;-)

Хесапов каза...

Тези дни бях за пет дни на остров Тасос и смея да твърдя, че българските коли и автобуси бяха много повече от всички други, а по улиците имаше изключително много българи, както и работещите в много магазини бяха сънародници. Келнера в ресторанта, който си харесахме ни проговори на български след втората поръчка. Така беше и в Кавала и Драма. Мисля, че на Тасос обаче наистина имаше изключително много българи. Майка ми пък беше на Халкидики за Великден и сподели подобни впечатления.
На много места по пътя видяхме обяви за продажби на имоти, написани на български. На Тасос ми обясниха, че цените се вдигнали и сега по брега можеш да си купиш малка къщичка с 1-2 декара двор за 100 000 евро, а във вътрешноста на острова и за 20 000...
...Освен всичко, островът ми хареса много. Все още не е осквернен от туристическата индустрия, спокойно и скромно е, но предполагам, че българите ще променят, за жалост това положение.

Споделените неща на Комитата

Виж какво споделям , заслужава си повече от това, което пиша. (старите споделени неща)