вторник, април 01, 2008

Щеше да е смешно, ако беше на филм - но не е...

Молба до всички знаещи и можещи: По какъв начин smp4 формат може да бъде преобразуван в някакъв по-нормален, така че да се отвори с по-човешки софтуер?

Във въпроса няма грам майтап. Сега ще ви разкажа защо питам и защо ми трябва помощ – т.е. помощта е необходима на един познат, четете по-нататък.

Та днес реших да направя един тегел през града (моткам се из Славейков, до НДК ходих и т.н.) и срещам един познат, който ми е много далечен познат (ходехме преди 15 години на един курс) и оттогава като се срещнем си казваме здравей-здрасти-как-са жената-децата...

Срещам го днес - живи-здрави, още ли са на старото място, как е по Холандия (той бачкаше нещо там за известно време) и той ми задава горния въпрос. Аз, признавам си, през живота си не съм чувал за smp4 формат. И питам защо ти е?
И се оказва следното:
Преди известно време му откраднали колелото (доста хубаво по неговите думи). Това се случва близо до офис на БТК (май) в центъра (около Оборище, пак май - просто не си спомням). И понеже е до офиса, кражбата била заснета от охранителните камери. Супер! От БТК са пичове и са му дали записите или поне не са правили проблем на полицията с тях.

Дотук – добре.

Нашият човек, като един примерен гражданин пуска жалба(или каквото там се казва) в полицията за кражбата, записите са предоставени и ...можете ли да познаете какво се случва нататъка?... полицията не прави нищо, освен да предаде преписката в прокуратурата?

Всички сте гледали Дискавъри (ония криминалните серии) – нещо да ви липсва във веригата от събития? Същото липсва и в действията на институциите до момента...

Да не ви мъча - не са му показали записите, а са му казали сам да си намери начин да свали записите, да си увеличи изображението и да разпознае крадеца! И това той трябва да направи със собствени сили и средства!

Ето затова питам от негово име – може ли някой да помогне с конвертирането на smp4 към нещо по-нормално (той компютър с фотошоп ще си намери, ама поне да го качи филма )– за да може човекът да разпознае крадеца от снимките, за да го каже на полицаите/прокурорите.

Само не разбрах, дали не е нужно, като разпознае крадеца, да му се обади, за да се разбере с него за среща на определено място и време, за да дойдат и да го приберат

По дяволите, защо им плащаме ДАНЪЦИ?!? Изобщо, за какво ми е ДЪРЖАВА?!?

Послеслов: ако се окаже, че няма такъв формат smp4 – тогава трябва да е нещо подобно, все пак не съм специалист, а и познатият не е специалист, а препредавам негови думи

Ако някой може да помогне - да остави някакви координати, за да го свържа с човека

Update от 02 април: тази сутрин чух по радиото (дарик или хоризонт) как една жена се оплакваше от това, че някой й отрязал някакво дърво (случката става в Люлин) – подала оплакване в полицията и там я накарали (НЕЯ!!!)да донесе личните карти на извършителите (!!!!!), за да можели да им съставят акт или там някакво наказателно постановление!!!!!

8 коментара:

Васил Колев каза...

http://www.moviecodec.com/topics/9193p1.html

Според чичко google това би трябвало да свърши работа, има няколко програмки за целта...

Иначе - адски смешно звучи, като за първи април...

Стойчо каза...

Не, не е майтап – грозна истина е

Димитър каза...

Много грозно...

симо каза...

ако е на самсунг кодека, mplayerа го свири без проблеми.

предполагам, че и версията за джамци, макар че не ми се ребутва у виста да пробам.

Анонимен каза...

http://wiki.videolan.org/VLC_Features_Formats

а също и видеолана.
и с двете може да се конвертира в къвто искаш друг формат.

Стойчо каза...

Пичове и дами! Много ви благодаря:–) Ако има още някой да добави нещо – казвайте, моля, трябва да му помогнем на момчето

симо каза...

кво стана -- оправихте ли се?

Стойчо каза...

Казах му какво да прави, но не знам още какъв е реаултата

Споделените неща на Комитата

Виж какво споделям , заслужава си повече от това, което пиша. (старите споделени неща)